• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۰۳۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۵
لرستان » اجتماعی
به بهانه انتشار تصاویر کودکان کار در بروجرد

کودکانی که خیلی زود مرد می شوند./ جبر روز گار یا بی تدبیری مسئولان

دنیای نابرابر و جبر روزگار کودکان کاری را به وجود آورده که از سختی‌های زمانه در کودکی مرد می‌شوند.

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای لرستان ، اگرچند ساعتی را در خیابان‌های اصلی، بوستانها، بازار، مکان‌های تفریحی و مذهبی  لرستان به ویژه در خرم آباد قدم بزنی کودکانی را مشاهده می‌کنی که در حال فروش اجناس مختلفی ازجمله کیسه نایلون، مواد خوراکی، فال، وزن ‌کشی و تکدی گری هستند عده‌ای نیز در تولیدی‌ها و کارهای ساختمانی مشغول کارند.
بعضاً از جلوی برخی مغازه‌های تعمیراتی و جوشکاری که گذر می‌کنی دست و صورت سیاه کودکان نشان از جبر روزگار و شرایط نابسامان جامعه‌شان دارد که مجبور شده‌اند درس و مدرسه را رها کنند و در پی لقمه نانی باشند.
فقری که در تاروپود خانواده‌ها تنیده قصه پر غصه‌ای است که کودکان کار و خیابانی را به وجود آورده؛ دنیای نابرابر و روزگار ناکوکی که کودکان  7 ‌تا ۱۵ ساله را مجبور به تأمین مخارج زندگی خانواده‌شان کرده تا از بازی‌ها و شیطنت‌های کودکانه خود بگذرند و ساعت‌ها در خیابان‌ها، دخمه‌ها و مکان‌های خشن با سخت‌کوشی کار کنند.
برخی از خانواده‌ها به دلیل از دست دادن سرپرست و نا توانیی در تأمین مخارج زندگی، کودکان خود را راهی مشاغل سخت می کنند. درزمانی که کودکان کار برای به دست آوردن اندکی پول تلاش می‌کنند و صبح تا شب در خیابان‌ها سرگردان هستند همسالانشان در کنار خانواده بچگی می‌کنند و بزرگ می‌شوند.
برخی از کودکان کار نیز به‌صورت باندی و به سرپرستی افرادی کار می‌کنند که به‌واسطه داشتن یک سرپناه تمام تلاش خود را می‌کنند تا شب دست‌پر برگردند و درآمد روزانه خود را تحویل صاحب‌کارشان دهند.
در کنار همه اینها چند روز گذشته شاهد صحنه تلخی بودیم که در آن ماموران شهرداری بروجرد با دستگیری چند کودک دستفروش و انتشار عکسهای آنان در فضای مجازی موجبات ناراحتی آنان را فراهم کرد .
فریبرز محسنی از اعضای شورای شهر بروجرد دررابطه با پخش تصاویر کودکان کار از سوی شهرداری بروجرد در فضای مجازی اظهار داشت: در این رابطه از رئیس شورای اسلامی شهر بروجرد خواسته‌ایم که روز سه‌شنبه سرپرست شهرداری بروجرد را به صحن علنی شورا احضار کند تا در این رابطه پاسخگو باشند
محسنی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که این کودکان، کودکان کار بوده‌اند یا خیابانی؟ افزود: ظاهراً این کودکان کاسبی سرپایی داشته‌اند که چند نفر از آن‌ها حدود 10 سال و چند نفر دیگر از آن‌ها نیز 15 تا 16 ساله هستند
اشرف چگنی دیگر عضو شورای اسلامی شهر بروجرد نیز در این رابطه اظهار داشت: چیزی که من شنیده‌ام تعدادی از این بچه‌ها از شهرهای اطراف بروجرد به‌عنوان دست‌فروش آمده‌اند و برای مردم مزاحمت ایجاد می‌کردند
اگر چه ما با این کودکان صحبت نکردیم اما در خرم آباد پای صحبت برخی دیگر از کودکان کار نشستیم .
حمید پسر نوجوانی است که در گوشه یکی از خیابان‌های شهر خرم‌آباد بساط فروش لوازم‌التحریر را بازکرده و کاسبی می‌کند. نزدیکش شدم درحالی‌که روی زمین نشسته و به دیوار تکیه زده بود تا دوربین را در دستم دید بلند شد و ایستاد، با دلهره عجیبی می‌گوید خواهش می‌کنم عکس نگیر شهرداری ببیند بیچاره می‌شوم.
پس‌ازاینکه از نگرفتن عکس مطمئن شد گفت شهرداری وسایلم را توقیف کرده بود که امروز جریمه را پرداخت کردم، وسایلم را تحویل گرفتم و تا الآن مشغول مرتب کردن و چیدن آن‌ها بودم، شهرداری بیش از سه بار است وسایلم را توقیف می‌کند و هر بار ۵۰ هزار تومان جریمه می‌شوم.
از دلیل کار کردنش با این سن و سال پرسیدم گفت سرپرست خانواده هستیم، از کلاس چهارم تا الآن که هفت سال می‌شود کار می‌کنم و خرج خانواده را می‌دهم.
او می‌گوید چون پدرم بیمار است و تنها پسر خانواده هستم باید مخارج زندگی‌مان را تأمین کنم هرچند با درآمد روزانه حدود ۲۰ هزار تومان از عهده آن برنمی‌آیم ولی از دست روی دست گذاشتن خیلی بهتر است.
وی گفت: پدرم بیماری دیابت دارد و سه تا از انگشتان پایش قطع‌شده است که باید هزینه‌های درمان پدرم را نیز بپردازم و باوجوداینکه تحت حمایت بهزیستی هستیم در ماه تنها ۷۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند که کفاف هزینه‌های یک خانواده را نمی‌دهد.
حمید که از سخنانش معلوم است دیگر قصد ادامه تحصیل ندارد بیان می‌کند تا جایی که توان دارم کار می‌کنم، نمی‌خواهم زندگی به مادر و خواهرانم سخت بگذرد.
محمد نیز که ۱۰ سال دارد و هر روز در کنار یکی از پل‌های شهر می‌نشیند و ترازویش را در مقابل خود قرار می‌دهد از سختی‌های زندگی‌اش می‌گوید: در هشت‌سالگی پدرم را از دست دادم والان با مادر، خواهر و برادرم در یک ‌منزل اجازه‌ای زندگی می‌کنیم.
وی گفت: برادرم چهار سال از من بزرگ‌تر و خواهرم دو سال کوچک‌ تر است، من و برادرم مخارج زندگی را تأمین می‌کنیم. برادرم  در یک مغازه تعمیراتی کار می‌کند و من نیز با ترازویم مردم را وزن می‌کنم.
از دلیل نگاه‌های پی‌درپی‌اش به اطراف سؤال می‌کنم که می‌گوید از ترس مأموران شهرداری است. هرروز برای اینکه مأموران شهرداری ترازویم را نبرند در مکان‌های مختلف کار می‌کنم.
چه بسیارند افرادی مانند حمید و محمد که در کودکی سرپرست خانواده می‌شوند و باید از بازی‌های کودکانه، درس و تحصیلات خود بگذرند و در پی تأمین مخارج زندگی باشند ولی افرادی نیز هستند که باز به سبب فقر در سطح خیابان‌های شهر تکدی گری می‌کنند.
اسدالله حیدری مدیرکل بهزیستی استان لرستان با اشاره به راه اندازی مرکز حمایت از کودکان کار وخیابانی در خرم آباد افزود: امسال ۹۵ کودک کار در خرم‌آباد که بیشتر آن‌ها در منطقه فلک الدین است شناسایی‌شدند که  ۱۱ تا ۱۸ سال سن دارند.
وی گفت: در سال گذشته به دلیل نبود مرکز حمایتی در لرستان، طرح شناسایی  کودکان کار اجرا ‌نشد.
مدیرکل بهزیستی لرستان در رابطه بادستگیری و انتشار عکس کودکان کار در بروجرد تصریح کرد: انتشار این تصاویر کار درستی نبود و حتی اگر به قول برخی از مسولان بروجرد این کودکان کاراز جای دیگری آمده باشند، دستگاههای متولی برای جمع آوری و اصلاح آنان موظفند اقدامات لازم را انجام دهند.
کودکان کار کودکان کار کودکان کار کودکان کار کودکان کار کودکان کار کودکان کار


 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
️خدمات رسانی رایگان متروی تبریز در روز چهارشنبه
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)