• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۱۸۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۴
بین الملل » اروپا
بيانيه پاياني نشست سوچي؛

ضرورت پايان دادن به بحران سوريه

شرکت کنندگان در نشست گفتگوهاي ملي سوريه در سوچي در پايان اين نشست بيانيه اي صادر کردند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از مسکو ، شرکت کنندگان در نشست گفتگوهاي ملي سوريه در سوچي در پايان اين نشست بيانيه اي صادر و بر ضرورت پايان دادن به بحران سوريه تاکيد کردند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بيانيه پاياني نشست سوچي به شرح زير است: ما هيئت هاي نمايندگي در اين کنگره گفتگوهاي ملي سوريه نماينده همه بخش هاي جامعه سوريه ، قدرت هاي سياسي و مدني، گروه هاي قومي ،مذهبي و اجتماعي به دعوت دوستانه فدراتيو روسيه در شهر سوچي با نيت پايان دادن به هفت سال رنج مردم، از طريق رسيدن به تفاهم مشترک لازم براي رهايي کشور از رويارويي مسلحانه و خرابي هاي اجتماعي و اقتصادي، بازگرداندن کرامت آن در سطح منطقه اي و جهاني ، فراهم کردن حقوق اساسي و آزادي ها براي همه شهروندان و مهمتر از همه حق زندگي صلح آميز و آزاد بدون خشونت و ترور گردهم آمده ايم.

تنها راه دستيابي به اين هدف خاص، حل سياسي مشکلات کشور ما براساس اصول زير است:  

1. احترام و تعهد کامل به حاکميت مستقل ، استقلال ، تماميت ارضي و اتحاد {جمهوري عربي سوري/ کشور سوريه} به عنوان يک سرزمين و يک ملت. در اين زمينه هيچ بخشي از سرزمين ملي واگذار نخواهد شد. مردم سوريه همچنان متعهد به بازگرداندن جولان اشغالي سوريه از طريق همه ابزارهاي قانوني براساس منشور سازمان ملل متحد و حقوق بين الملل هستند. 

 2. احترام و تعهد کامل به برابري و حق حاکميت ملي سوريه و دخالت نکردن در آن. سوريه نقش کامل خود را در جامعه بين المللي و منطقه از جمله به عنوان بخشي از جهان عرب مطابق با منشور سازمان ملل متحد و اهداف و اصول آن برعهده خواهد گرفت.   

3. فقط مردم سوريه آينده کشور خود را از طريق ابزارهاي دموکراتيک با صندوق آرا تعيين خواهند کرد و براساس حقوق و الزامات بين المللي سوريه حق انحصاري براي انتخاب سيستم سياسي، اقتصادي و اجتماعي خود بدون فشار يا دخالت خارجي، خواهند داشت. 

4. {جمهوري عربي سوري/ کشور سوريه} کشوري دموکراتيک و غيرفرقه اي براساس تکثرگرايي سياسي و  برابري شهروندي صرف نظر از دين ، قوميت و جنسيت، با احترام کامل به حاکميت قانون و حمايت از آن، تفکيک قوا ، استقلال قوه قضاييه ، برابري کامل همه شهروندان ، تنوع فرهنگي جامعه سوريه و آزادي هاي عمومي شامل آزادي عقيده، (کشوري) داراي شفافيت ، همه شمول، داراي حاکميت مسئوليت پذير و پاسخگو از جمله در برابر قانون ملي با اقدامات موثر و لازم براي مبارزه با جنايت ، فساد مالي و سوء مديريت خواهد بود.  


 5. کشوري که متعهد به وحدت ملي ، صلح اجتماعي و توسعه جامع و متوازن با نمايندگي عادلانه در اداره محلي است. 

6. تداوم و بهبود عملکرد نهادهاي دولتي و عمومي با اصلاحات در هرجايي که لازم باشد شامل حفاظت از زيرساخت عمومي و حقوق مالکيت و ارائه خدمات عمومي به همه شهروندان بدون تبعيض، براساس بالاترين استانداردهاي حاکميت خوب و برابري جنسيتي. شهروندان از ساز و کار موثر در روابط خود با همه مسئولان دولتي به شيوه اي بهره مند خواهند شد که ضامن تبعيت کامل از حاکميت قانون و حقوق بشر و حقوق خصوصي و املاک مردمي باشد. 

7. داشتن يک ارتش قوي، متحد ، شايسته سالار و ملي که به وظايف خود براساس قانون اساسي و بالاترين استانداردها عمل کند. عملکردهاي آن قرار است  موجب حفاظت از مرزهاي ملي و مردم در برابر تهديدات خارجي و تروريسم باشد، نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي، امنيت ملي را براساس حاکميت قانون حفظ کنند، براساس قانون اساسي و قانون و احترام به حقوق بشر عمل کنند. استفاده از اين نيرو حق انحصاري نهادهاي دولتي ذي صلاح خواهد بود.

8. رد تروريسم و تعهد فعالانه براي مقابله با تروريسم ، تعصب گرايي و افراطي گري و فرقه گرايي به همه شکل آن و مقابله با شرايط  منجر به گسترش آنها. 

9. احترام و دفاع از حقوق بشر و آزادي هاي عمومي به خصوص در زمان بحران از جمله با فراهم کردن فرصت ها و حقوق برابر و غيرتبعيض آميز براي همه بدون توجه به نژاد، مذهب ، قوميت ، هويت فرهنگي يا زباني ، جنسيت يا هر تمايز ديگري با ساز وکار موثر براي محافظت از آنها که موجب توجه منصفانه به حقوق و فرصت هاي سياسي و برابر براي زنان از جمله با اتخاد اقدامات فعالانه براي اطمينان از نمايندگي و مشارکت آنها در نهادها و ساختارهاي تصميم گيري با ساز و کارهايي براي دستيابي به سطح نمايندگي دست کم سي درصدي براي زنان و هدف برابري مي شود. 


10. بر جامعه و هويت ملي سوريه، سابقه تنوع آنها و کمک ها و ارزش هايي که همه مذاهب ،تمدن ها و سنت ها به سوريه آورده اند اعم از همزيستي مسالمت آميز در بين اجزاي متعدد آن به همراه محافظت از ميراث فرهنگي ملي اين کشور و فرهنگ هاي متنوع آن بسيار ارج گذاشته شد.  

11. مبارزه و حذف فقر و حمايت از افراد مسن و ديگر گروههاي آسيب پذير از جمله اشخاصي با نيازهاي خاص ، يتيمان و قربانيان جنگ شامل اطمينان از ايمني و پناه به همه اشخاص بي خانمان و آواره ها و همچنين دفاع از حق آنها براي بازگشت داوطلبانه و ايمن به خانه ها و کاشانه هاي خود.

12. حفظ و حمايت از ميراث ملي و محيط زيست طبيعي براي نسل هاي آينده مطابق معاهدات زيست محيطي و اعلاميه يونسکو در ارتباط با نابودي بين المللي ميراث فرنگي 

ما، نمايندگان مردم با افتخار سوريه در بدبختي و فلاکت زندگي کرده ايم و قدرت کافي براي مبارزه عليه تروريسم بين المللي بدست آورده ايم و در اينجا عزم خود را براي بازگرداندن رفاه و رونق کشور و زندگي شايسته و راحت براي هريک از ما اعلام مي کنيم.  

ما به اين منظور موافقت کرديم تا يک کميته قانون اساسي شامل هيئت نمايندگي دولت جمهوري عربي سوريه به همراه هيئت گسترده مخالفان براي تهيه پيش نويس اصلاح قانون اساسي به عنوان کمکي براي حل سياسي تحت نظارت سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه 2254 شوراي امنيت تشکيل دهيم.  

کميته قانون اساسي دست کم شامل نمايندگان دولت و مخالفان در گفتگوهاي داخل سوريه، کارشناسان سوري ، جامعه مدني ، افراد مستقل ، سران قبيله اي و زنان خواهد بود. 

مراقبت براي اطمينان از نمايندگي مناسب گروه هاي قومي و مذهبي سوريه انجام خواهد شد.

توافق نهايي قرار است در روند ژنو به رهبري سازمان ملل متحد درباره حکم ، مفاهيم ارجاع ، اختيارات ، قواعد رويه و انتخاب معيار براي ترکيب کميته قانون اساسي انجام شود.

ما از دبير کل سازمان ملل متحد مي خواهيم فرستاده ويژه را براي کمک به کار کميته قانون اساسي سوريه در ژنو مامور کند. 

سوچي ، 30 ژانويه ،2018

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)