• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۱۹۸۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۱
اصفهان » اقتصادی

گل به خودی مجتمع های پتروشیمی به صنعت پلیمر

مجتمع های پتروشیمی مواد اولیه صنعت پلیمر را با قیمت ارز مبادله ای تولید می کنند، اما آن را را با قیمت آزاد به صنایع کوچک می فروشند.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز اصفهان؛ محصولات صنایع پایین دست پلیمری در جایگاه دوم لیست صادرات کشور قرار دارند اما با وجود ظرفیت بالا برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار با مشکلات مختلفی روبه رو هستند.
در حال حاضر، بیش از 500 هزار نفر در صنعت پلیمر کشور مشغول به کار هستند اما قیمت بالای نرخ ارز برای خرید مواد اولیه باعث شده، 8 هزار واحد تحت تاثیر قرار گیرند و توان رقابت را در بازارهای داخلی و خارجی از دست بدهند.
عضو هیات مدیره انجمن پلیمر اصفهان هم قیمت بالای نرخ ارز برای خرید مواد اولیه را یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت تمام شده محصولات صنایع پایین دست پلیمری دانست و گفت: مجتمع های پتروشیمی مواد اولیه مورد نیاز صنعت پلیمر را با قیمت ارز مبادله ای تولید می کنند اما متاسفانه همین محصولات را با قیمت ارز آزاد به صنایع پایین دست پلیمری به فروش می رسانند.
مسعود جمالی با بیان این که اقدام مجتمع های پتروشیمی تبعیض علیه تولیدکنندگان داخلی است، افزود: مجتمع های پتروشیمی همین مواد اولیه را در بازارهای خارجی با قیمتی بسیار پایین به فروش می رسانند.
وی گفت: این رویکرد در راستای حمایت از تولید داخلی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی نیست و باید این روند اصلاح شود چرا که این مسئله خلاف قانون اساسی است و قدرت رقابت پذیری تولیدکنندگان داخلی را به شدت کاهش می دهد.

گل به خودی مجتمع های پتروشیمی به صنعت پلیمر اصفهان
نایب رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان افزود: ما به دنبال رویارویی با صنایع بالا دست و پتروشیمی ها نیستیم اما مواد اولیه مورد نیاز صنعت پایین دست پلیمیری باید با قیمت متوازن و عادلانه به تولیدکنندگان داخلی این صنعت فروخته شود.
وی با بیان این که صادرات بیشتر محصولات پلیمیری به معنای افزایش اشتغال و ارزش افزوده است، گفت: قیمت فروش محصولات پتروشیمی حدود هزار و 200 دلار برای هر تن است اما قیمت فروش محصولات پلیمری هزار و 700 دلار است.
جمالی افزود: صنایع پایین دست پلیمر نسبت به صنایع بالادستی حدود 500 دلار بیشتر ارز افزوده خلق می کنند اما متاسفانه در سال های گذشته به این مسئله توجه نشده است.
وی گفت: اگر مجتمع های پتروشیمی تمایلی برای فروش مواد اولیه با قیمت مناسب ندارند هیچ مشکلی وجود ندارد و انتظار داریم حداقل دیوار تعرفه برداشته شود تا امکان واردات مواد اولیه با قیمت ارزان تر فراهم شود.
عضو هیات مدیر انجمن پلیمر اصفهان افزود: بازار داخلی تحت کنترل و انحصار صنایع بالادست پلیمر است و این به قیمت مرگ تدریجی صنایع پایین دست پلیمر تمام می شود.
وی گفت: همه ظرفیت ها و بسترهای لازم برای رشد تولید و صادرات محصولات پلیمیری در کشور وجود دارد اما بسته نگه داشتن بازار مواد اولیه توسط مجتمع های پتروشیمی باعث شده زمینه برای واردات این محصولات باز شود.
جمالی با بیان این که تولیدکنندگان داخلی فقط با مشکل قیمت بالای مواد اولیه روبه رو نیستند، افزود: عرضه مواد اولیه محصولات پلیمری متناسب با تقاضای داخلی نیست و ما علاوه بر قیمت ناعادلانه باید در بورس هم برای گران خریدن مواد اولیه رقابت کنیم.
وی گفت: کاهش قیمت جهانی محصولات پلیمری تاثیری در پایین آمدن قیمت محصولات تمام شده ندارد چرا که مشکل اصلی فروش مواد اولیه با قیمت ارز آزاد است در حالی که همین محصولات با قیمت ارز مبادله ای توسط پتروشیمی ها تولید می شوند.

گل به خودی مجتمع های پتروشیمی به صنعت پلیمر اصفهان
نایب رئیس کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی اصفهان افزود: در حال حاضر 400 واحد تولیدی پلیمر در اصفهان فعالیت می کنند و اگر این مشکل حل نشود بدون شک با زوال این صنایع مواجه خواهیم شد.
وی با بیان این که رشد تقاضای داخلی در بخش صنعت پلیمری به دلیل مشکلات به وجود آمده به صفر نزدیک شده است، گفت:این در حالی است که تقاضای جهانی برای محصولات پلیمری رشد چشمگیری داشته است.
جمالی افزود: برخی کشورهای منطقه مواد اولیه محصولات پلیمری را بدون بهره و به شکل مدت دار در اختیار تولیدکنندگان خود قرار می دهد اما در داخل کشور این مسئله وجود خارجی ندارد و تولیدکنندگان باید با افزایش 30 درصدی قیمت و نوسانات قیمت ارز آزاد دست و پنجه نرم کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
بهره برداری از سه طرح گردشگری – خدماتی در تویسرکان 
پایش ۱۲ واحد صنعتی آلاینده در فردیس
فعالیت گروه جهادی در نقطه صفر مرزی
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت‌زدایی
تشییع پیکر مادر شهید در مرودشت
پیشرفت ۶۸ درصدی بیمارستان مادر و کودک بوشهر
توانمند سازی ۵۸ محله در کاشان
تحول در نظام توزیع نهاده‌های دامی
نمایشگاه «خانواده باکلاس؛ خانواده باکتاب» در اصفهان آغاز شد
پیوند عمیق ورزش زورخانه‌ای با فرهنگ فاطمی در کهگیلویه و بویراحمد
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت زدایی
پیشگامی خراسان رضوی برای همکاری‌های کشاورزی ایران و افغانستان
بسیج مظهر اقتدار و خدمت
دومین رویداد ملی موت کورت دانشجویان حقوق و حقوقدانان در ارومیه
رزمایش بسیجیان به مناسبت هفته بسیج
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
شهرستان ملایر قطب تولید شیر در استان همدان 
جان باختن کارگر ۴۰ ساله بر اثر ریزش آوار ساختمانی
کمینه و بیشینه دمای ششم آذرماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)