• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۲۰۴۶۷
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
بین الملل » تحلیلی

اف‌ بي‌ آي گزارش مجلس نمايندگان را بي‌ اساس دانست

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، پلیس فدرال آمریکا گزارش محرمانه کنگره که اف بی آی را به جانبداری در تحقیقات مربوط به تبانی احتمالی میان ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا متهم کرده است، بی اساس دانست.
گزارش محرمانه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که تحت سرپرستی دیوین نونس جمهوری خواه تهیه شده است، مرحله جدیدی در منازعه سیاسی میان دولت ترامپ و پلیس فدرال آمریکا است. اف بی آی که پیوسته بر استقلال رای و عمل خود تاکید می‌کند از طرف دولت آمریکا در قضیه دخالت احتمالی روس‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اتخاذ مواضع ضدترامپ متهم شده است.
اما دموکرات‌ها موضع گیری دولت آمریکا را در این قضیه تلاش ترامپ و اطرافیانش برای بی اعتبار کردن تحقیقات قضایی تحت هدایت رابرت مولر دادستان ویژه در این پرونده می‌دانند. رابرت مولر که در گذشته رئیس پلیس فدرال آمریکا بوده است تلاش می‌کند مشخص کند که آیا میان تیم تبلیغاتی دونالد ترامپ و مقامات روسیه همکاری و هماهنگی‌هایی وجود داشته است یا خیر. تحقیقات درباره این پرونده سال گذشته زمانی وارد مرحله حساس شد که دونالد ترامپ، جیمز کومی را از ریاست آف بی آی برکنار کرد. دموکرات‌های کنگره آمریکا اقدام ناگهانی ترامپ را در خصوص برکناری جیمز کومی از ریاست اف بی آی تلاش برای مختل کردن تحقیق درباره همدستی احتمالی نزدیکان رئیس جمهور آمریکا و مقامات روسیه در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌دانند.
به رغم مخالفت‌های شدید وزارت دادگستری و اف بی آی، کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا دوشنبه شب با انتشار یک سند چهار صفحه‌ای در قضیه دخالت احتمالی روس‌ها در انتخابات آمریکا موافقت کرد. در واقع این گزارش حاوی اطلاعات حساسی درباره عملیات ضدجاسوسی آمریکا است. اواخر سال ۲۰۱۶ دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در گزارش جنجال برانگیز که بر پایه اطلاعات جمع آوری شده توسط پلیس فدرال آمریکا اف بی آی، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سیا و شورای امنیت ملی آمریکا­ ان اس‌ای تهیه شده بود، تاکید کردند ­ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دستور داده بود به منظور کمک به انتخاب ­دونالد ترامپ در انتخابات هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ آمریکا و بی اعتبار کردن کارزار تبلیغاتی هیلاری کلینتون، بر روند انتخابات آمریکا اعمال نفوذ شود. طبق این گزارش هدف تلاش‌های روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا مخدوش کردن چهره هیلاری کلینتون، تضعیف جایگاه وی ­و در نهایت جلوگیری از پیروزی وی در انتخابات بوده است. البته این گزارش اسناد و شواهد ملموس ­یا اطلاعاتی در رابطه با شنود‌هایی که ­آژانس‌های مخفی­ آمریکا برای جمع آوری این اطلاعات، تهیه گزارش یادشده و ­نتیجه گیری‌های آن انجام داده اند، ارائه نکرده است. ­دونالد ترامپ نیز ضد رد این گزارش، هر گونه تبانی میان ستاد تبلیغاتی خود را با روسیه تکذیب کرده و خود را قربانی غرض ورزی‌ها و خصومت‌هایی که رقبای دموکرات او به راه انداخته اند، می‌داند.
به نظر می‌رسد دونالد ترامپ به انتشار گزارش کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان وقع چندانی ننهاده است چرا که سه شنبه شب به یک نماینده کنگره اعلام کرد این گزارش به زودی به طور کامل منتشر خواهد شد. جان کلی رئیس امور کارکنان کاخ سفید نیز روز چهارشنبه در گفتگو با فاکس نیوز اعلام کرد همه بخش‌های این گزارش به سرعت منتشر خواهد شد و همه آن را خواهند دید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این اخبار مسئولان اف بی آن را مجبور کرد احتیاط همیشگی را کنار گذاشته و بیانیه‌ای کوتاه در این خصوص منتشر کنند. اف بی آی در بیانیه خود تاکید کرد برای گرفتن مجوز‌های لازم تحقیق، کاملا مطابق با وظایف و تعهدات خود عمل می‌کند و رویه‌های قانونی تحت نظارت وزارت دادگستری را کاملا رعایت می‌کند. در عین حال اف بی آی در بیانیه خود تاکید کرد همان گونه که مقامات پلیس فدرال پیشتر اعلام کرده بودند، گزارش کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان که اف بی آی دسترسی محدودی به آن داشته است، نقص‌ها و کاستی‌هایی دارد. 
رسانه‌ها و نمایندگانی که به گزارش کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان دسترسی داشته اند، اعلام کرده اند در این گزارش آمده است وزارت دادگستری و پلیس فدرال برای دریافت مجوز‌های لازم برای تحقیق درباره قضیه دخالت روس‌ها در انتخابات آمریکا از قدرت و موقعیت خود به نام امنیت ملی آمریکا سوء استفاده کرده اند و از این طریق توانسته اند مجوز لازم را برای شنود ارتباطات کارتر پیج به دست آورند. پیج که مشاور دیپلماتیک ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ بود، به علت تماس‌های مکرر خود با مسئولان سیاسی روسیه در این پرونده مورد ظن قرار گرفته است.
اما علاوه بر پیج، مایکل فلین مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ در همین پرونده تفهیم اتهام شده است. وی اعتراف کرده که به ماموران اف بی آی در این پرونده دروغ گفته و قبول کرده است که برای پیشبرد تحقیقات در این باره با رابرت مولر و دستگاه قضایی همکاری کند. جرج پاپادوپولوس نیز که مسئولیت رسیدگی به مسایل سیاست خارجی را در ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ بر عهده داشت، به تلاش برای پنهان کردن روابط و تماس‌های خود با میانجیگران روس اعتراف کرده است. وی در بازجویی‌های خود اعتراف کرده که روس‌ها به او گفته اند اطلاعات لازم (هزاران ایمیل) را برای بی اعتبار کردن هیلاری کلینتون رقیب انتخاباتی ترامپ در اختیار دارند. اما ترامپ تحقیقات قضایی تحت هدایت رابرت مولر را در این قضیه دروغ محض دانسته است.
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و نهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رونمایی از اوراق منتخب خاوران نامه در باغ و عمارت جهانی اکبریه
سه کشته در حوادث رانندگی گلپایگان
خراسان شمالی میزبان تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر کشور
فیلم های امروز شبکه های سیما برای مخاطبان
راه اندازی سایت تلفن همراه بیمارستان شهید زارع ساری
قدردانی شورای اسلامی شهر بجنورد از سربازان گمنام امام زمان عج
سما شهبازی مغلوب نماینده میزبان شد
محدودیت های ترافیکی محورهای مواصلاتی مازندران 
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
فراخوان دومین المپیاد ملی هنر
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و نهم آبان ۱۴۰۴)
تفاهم نامه خدمات فیبر نوری به مراکز فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی منعقد شد
شناگر ایران به فینال ۱۰۰ متر کرال پشت نرسید
پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث پل جاده روستایی زو – قزلقان در بجنورد 
توقف دختر پینگ پنگ باز ایران مقابل نماینده روسیه
برپایی ۱۲ کارگاه آموزشی در نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
راه یابی تیم «ب» والیبال ساحلی ایران به جمع ۱۶ تیم برتر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)