• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۲۵۱۳۲
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱
اقتصادی » اقتصاد کلان
مراسم امضای تفاهم نامه بین وزارت نفت و شهرداری تهران؛

ناهمخوانی مصرف سوخت ایران با استاندارد جهانی

وزیر نفت: ایران با مصرف ۵/۵ میلیون بشکه نفت در روز، بالاترین میزان مصرف سوخت را در جهان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، بیژن زنگنه در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت نفت و شهرداری تهران گفت: مصرف سوخت در کشور با هیچ شاخص استانداردی همخوانی ندارد و باید برای کمک به اقتصاد ملی راهکارهای مشخصی برای صرفه جویی در مصرف سوخت ارائه کنیم.

وی  افزود: یکی از راه های صرفه جویی سوخت، توسعه حمل و نقل عمومی است و اگر ما بتوانیم با توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی شهری مصرف سوخت را کاهش دهیم هم به نفع اقتصاد ملی است و هم آلودگی ها را کم می کند و هم رفاه ایجاد خواهد کرد.

وزیر نفت افزود: براساس محاسبات انجام شده به ازای هر مسافری که از مترو استفاده می کند مبلغی معادل نزدیک به 10 سنت در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد که اگر با ساز و کاری این مبلغ را برای توسعه حمل و نقل عمومی هزینه کرد همه از آن سود خواهیم برد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر نفت گفت: شدت مصرف سوخت در ایران معادل ۵/۵ میلیون بشکه نفت در روز است که بالاترین میزان مصرف در جهان محسوب می‌شود.

زنگنه  با ابراز امیدواری در خصوص هر چه سریعتر عملی شدن این تفاهم نامه، گفت: در حال حاضر تهران هزار و 300 واگن مترو دارد که اگر این تفاهم نامه اجرایی شود تعداد واگن های متروی تهران به 2 هزار و 300 واگن افزایش خواهد یافت که این مسئله توسعه ی بزرگ در مترو تهران خواهد بود.

وی  با بیان اینکه سالانه در ایران 40 میلیارد دلار بابت یارانه سوخت اختصاص می یابد گفت: این مسئله هم تهدید است و هم فرصت و اگر بتوان از محل صرفه جویی سوخت باز پرداخت طرح های توسعه ای در زمینه حمل و نقل عمومی را انجام داد می توان امیدوار بود تغییری اساسی و قابل درک در این زمینه رخ دهد.

زنگنه با تاکید براینکه وزارت نفت قرار نیست پولی برای توسعه حمل و نقل عمومی پرداخت کند و منتی هم برای این کار بر سر کسی ندارد گفت: در واقع این مبلغ پولی است که ازصرفه جویی مصرف سوخت به واسطه استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی به خزانه کشور باز می گردد و ما نیز از این محل برای اجرای طرح های توسعه ای هزینه خواهیم کرد.

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد: این طرح به زودی درتهران اجرایی شود و کلانشهرهای دیگر نیز مشمول این طرح قرار گیرد.

شهردار تهران نیز درحاشیه این مراسم گفت: متاسفانه حمل و نقل عمومی در کلانشهر تهران وضعیت درستی ندارد و ما باید هر چه سریعتر گام اساسی برای رفع این نقص برداریم.

محمد علی نجفی با بیان اینکه مهمترین شاخص برای زیست پذیری یک شهر حمل و نقل عمومی محسوب می شود گفت: هر چه کیفیت حمل و نقل عمومی در یک شهر بالاتر باشد رتبه بندی آن شهر از نظر زیست پذیری افزایش می یابد .

شهردار تهران بیان اینکه در حال حاضر تنها 9 درصد ازحمل و نقل شهروندان با مترو و 11 درصد با اتوبوس ها انجام می شود گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها 20 درصد جابجایی ها با ناوگان حمل و نقل عمومی انجامی می شود که اگر تاکسی ها را هم جزو حمل و نقل عمومی محاسبه کنیم این رقم به 42 درصد می رسد که برای کلانشهری مثل تهران بسیار ناچیز است.

شهرداری تهران با تاکید بر اینکه آلودگی هوا و ترافیک در شهر تهران مسائل و معضلات زیادی در زمینه های اقتصادی و حتی اجتماعی برای شهروندان ایجاد کرده است گفت: به ازای هر سفر که با حمل و نقل عمومی انجام می شود 6 دهم لیتر بنزین صرفه جویی می شود که با درآمد حاصل این صرفه جویی امیدواریم به زودی حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم .

نجفی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک مناقصه ساخت 630 واگن مترو با یک شرکت ایرانی و یک شریک خارجی نهایی خواهد شد گفت: با اجرای این تفاهم نامه انتظارداریم هزار واگن دیگر نیز به ظرفیت مترو تهران افزوده شود که با این حساب این ظرفیت دو برابر خواهد شد.

نجفی با بیان اینکه خط شش و هفت مترو تهران سال آینده به بهره برداری می رسد گفت: در حال حاضر 20 میلیون سفر با مترو انجام می شود که امیدواریم با توسعه مترو تهران در چهار ، پنج سال آینده این میزان به 60 میلیون سفر افزایش یابد که تحول اساسی در حل مسائل زیست محیطی و ترافیک کلانشهر تهران محسوب می شود.

نجفی افزود: براساس قانون قرار بوده یک سوم از هزینه سفر شهروندان تهرانی با مترو ازجانب دولت پرداخت شود یک سوم آن را شهروندان بپردازند و یک سوم را نیز شهرداری پرداخت کند اما در حال حاضر دولت سهم خودش را پرداخت نمی کند و مردم نیز از 33 درصد سهم خود تنها 20 درصد را پرداخت می کنند که با این حساب 80 درصد از هزینه سفر شهروندان تهرانی با مترو را شهرداری تهران پرداخت می کند.

شهردار تهران گفت: در زمینه اتوبوس ها نیز دولت مکلف بوده تا 50 درصد از هزینه تامین اتوبوس را پرداخت کند اما از سال 89 تا کنون هیچ اتوبوس جدیدی در اختیار شهرداری تهران گذاشته نشده است.

نجفی ابراز امیدواری کرد: با تحقق وعده هایی که دولت در این زمینه داده واجرای تفاهم نامه هایی همچون تفاهم نامه با وزارت نفت بتوان گام مفیدی در ارتباط با توسعه حمل و نقل عمومی در شهرتهران و دیگر کلانشهرها برداریم که این مسئله نه تنها رفاه شهروندان را در پی خواهد داشت بلکه موجب تقویت نظام و ارائه چهره ای مناسب از عملکرد انقلاب اسلامی در عرصه جهانی خواهد بود.

امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری تهران و وزارت نفت

تفاهم نامه همکاری ریلی شهری و حمل و نقل عمومی بین وزارت نفت و شهرداری تهران امضاء شد.

براساس این تفاهم نامه که با حضور وزیر نفت و شهردار تهران امضاء شد قرار است از محل صرفه جویی سوخت برای خرید هزار واگن جدید خطوط مترو هزینه شود.

بر اساس این تفاهم نامه ذیل بند 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر اجرایی می شود، وزارت نفت مکلف است به ازای هر مسافر که از خطوط مترو استفاده کنند مبلغی معادل 9/8 دهم سنت دلار به شهرداری تهران بپردازد تا شهرداری تهران این مبلغ را جهت تجهیز و نو سازی ناوگان ریل شهری هزینه کند.

سقف این تفاهم نامه یک میلیارد و 400 میلیون دلار است که در صورت تحقق برای خرید هزار واگن جدید هزینه خواهد شد.
این طرح ضمن کمک به کاهش آلودگی هوا و روان سازی ترافیک شهر تهران مدت انتظار در ایستگاه های مترو را از 4 دقیقه به 2 دقیقه کاهش خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)