• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۲۹۱۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۶
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

آغاز همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" در تبریز

همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" با حضور جمعی از اساتید، محققان و اندیشمندان این بخش در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

آغاز همایش ملی به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر این همایش گفت: ۹۷ مقاله از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد ۴۷ مقاله در قالب سخنرانی ارایه و بقیه مقالات در مجموعه چکیده مقالات منتشر شده است.
 محمد مظهری ایجاد بسترهای لازم در گسترش و پیشبرد علمی حقوق اساسی در ایران با هدف تلاش برای ایجاد ارتباط بین اندیشه ها و اندیشمندان دانشگاه و ارگان های ذیربط و بهبود روشهای اقدام نهادهای عمومی مبتنی بر آموزه های حقوق عمومی بطور عام و حقوق اساسی بطور خاص و استفاده از آخرین دستاوردها و یافته های علمی در افزایش توان کشور به منظور اطمینان از دستیابی به اهداف دانش حقوق اساسی از جمله اهداف این همایش برشمرد.
وی اضافه کرد: مشروطه ایرانی و نظریه دولت، مبانی اجتماعی و سیاسی قانون اساسی مشروطیت، اقتصاد سیاسی و حقوق عمومی اقتصادی مشروطه، تحلیل تاریخی قانون اساسی مشروطه، قانون اساسی مشروطه و رهیافت های حقوق تطبیقی و قانون اساسی مشروطه، تنظیم قدرت و تفکیک قوا از جمله محورهای اصلی این همایش است.
دبیر علمی این همایش افزود: از دیگر محورهای این همایش می توان به قانون اساسی مشروطه، حقوق و آزادی ها، قانون اساسی مشروطه و حاکمیت قانون، قانون اساسی مشروطه و مساله مردم سالاری، قانون اساسی مشروطه و انجمن های محلی و چالش های حقوقی و عملی قانون اساسی مشروطه اشاره کرد.
رییس دانشگاه تبریز هم در این همایش با بیان اینکه با وجود تاریخ پرافتخار و تمدن فاخرمان، از گذشته فاصله گرفته‌ایم، گفت: انقلاب مشروطیت، درس‌ها و عبرت‌های زیادی برای آموختن دارد، چرا که حدود دو دهه از وقوع انقلاب مشروطیت نگذشته بود که از مسیر خود منحرف و استبداد رضا خان حاکم شد که بازخوانی و بررسی علل آن ضروری است.
محمدرضا پور محمدی افزود : مشروطیت یک رنسانس تجدید در حیات ملت ایران است و قانون اساسی آن اولین قانون اساسی ایران محسوب می‌شود که ۱۱۰ سال پیش، هم تراز با قانون اساسی کشورهای پیشرفته تدوین شده بود.
وی تصریح کرد: انقلاب مشروطیت، انقلابی بود که هدف آن تاسیس حکومتی براساس قانون مداری بود که این همایش می خواهد این را بازخوانی نماید.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری نیز  با اعلام اینکه باید حقوق در جامعه حاکم شود، گفت: با حاکمیت حقوق، همه حاشیه های موجود در اداره جامعه همچون سیاست های جدا شده از دیانت حذف خواهد شد.
هاشم زاده هریسی با اشاره به اینکه نهضت مشروطیت و نهضت انقلاب اسلامی در مقابل هم نیستند، افزود: این دو نهضت همچون برادر دو قلو هستند با این تفاوت که نهضت مشروطیت از لحاظ سِنی و نهضت انقلاب اسلامی از نظر وسعت و تکامل نسبت به هم برتری دارند.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب مشروطیت بعد از انقلاب اسلامی از مقدس ترین و مهمترین انقلاب های رخ داده در سطح جهان است، اضافه کرد: انقلاب مشروطیت بدنبال آزادی، مساوات و مبارزه با استبداد و فردگرایی بود و نهضت انقلاب اسلامی نیز همین شعار ها را دنبال کرد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم گفت : عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال زاییده دوران مشروطه است و نامحدود بودن قدرت منبعث از قانون اساسی مشروطه است.
اشرف بروجردی افزود: جامعه اسلامی ایران متاثر از تاریخ مشروطه است که در آن دوره قانون اساسی بوجود آمد و تثبیت اصل حاکمیت بر مبنای آرای عمومی شد.
علی اکبر گرجی رییس انجمن علمی حقوق اساسی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه تا زمانی که پدیده‌ قدرت سیاسی در جامعه وجود دارد مشروطه خواهی نیز موضوع زنده‌ای است، گفت: مشروطیت پدیده‌ای است که در هیچ زمانی نمی‌توان آن را از جامعه حذف کرد چرا که در هر زمان و مکانی که مسئله‌ قدرت و امر سیاسی وجود داشته باشد با مشروطیت مواجه خواهیم بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
استمرار غبارآلودگی هوا در مناطق صنعتی سمنان
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی در پی درگذشت خبرنگار تبریزی
اختتامیه دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
دستگیری شکارچی متخلف در روستای باغلوجه شاهین‌دژ
دوگانه سوزکردن خودرو‌های بنزینی مدل ۹۴ به بالا
ترامپ قانون انتشار پرونده اپستین را امضا و ابلاغ کرد
تدقیق مرز مناطق حفاظت شده مراکان و میرآباد
وقوع انفجار و آتش‌سوزی مهیب در پالایشگاه نفت شرق ونزوئلا
طلای رحمان عموزاد در بازی‌های کشورهای اسلامی
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
بسته خبر‌های کوتاه ۲۹ آبان در یک نگاه
کهکشان راه شیرین در تخت فولاد اصفهان
گرامیداشت سالروز شهادت جمعی از اهالی روستای گرده رش در میاندوآب
دو سوم جوانان آمریکایی در فکر مهاجرت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
بازگشت مس سونگون به صدر جدول لیگ دسته یک کشور
برگزاری مراسم استقبال از پیکر مطهر شهید گمنام در دانشگاه تبریز
وزیر دفاع: نباید فولاد و ذوب‌آهن را به اصفهان می‌بردیم
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)