• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۷۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵

مخالفت ترکیه با ورود ارتش سوریه به عفرین توجیه ناپذیراست

تنها راه تامین رفع نگرانی های ترکیه از تحرکات تجزیه طلبانه در شمال سوریه، هماهنگی با دمشق و تلاش برای اخراج امریکا از منطقه است.

مخالفت ترکیه با ورود ارتش سوریه به عفرین توجیه ناپذیراست در حالی که خبرهای ضد و نقیضی از توافق یگان های کردی سوری موسوم به ی پ گ با ارتش سوریه برای ورود نظامیان سوری به عفرین حکایت دارد ارتش ترکیه در 24 ساعت گذشته با گلوله باران گذرگاههای منتهی به عفرین عملا مخالفت خود را با این اقدام نشان داده است ضمن اینکه مقام های این کشور از جمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهور و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه هم به روشنی مخالفت خود را با ورود نیروهای سوری به عفرین اعلام کرده اند و اردوغان روز سه شنبه در آخرین موضع گیری خود در نشست با نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه گفت نیروهای کشورش به منظور سرعت بخشیدن به عملیات نظامی در عفرین این شهر را در روزهای آینده محاصره خواهند کرد.
ارتش ترکیه از 20 ژانویه عملیات موسوم به " شاخه زیتون " را در منطقه عفرین سوریه با هدف مقابله با یگان های مدافع خلق ، ی پ گ و جلوگیری از تشکیل دولتی کردی در مرزهایش آغاز کرد.
اردوغان در روزهای آغازین عملیات زیتون سبز از گسترش عملیات به منبج در آینده خبر داد اما اکنون حدود یک ماه ازاین عملیات می گذرد و عملا  ارتش ترکیه با وجود برخورداری از حمایت نیروهای پیاده گروه مسلح موسوم به ارتش آزاد سوریه نتوانسته موفقت چشمگیری کسب نماید.  این در حالی است که به فرض اشغال عفرین، باز هم نگرانی های ترکیه برای رهایی از کابوس تشکیل دولت کردی در کنار مرزهایش به پایان نخواهد ریسید و به ناچار برای رسیدن به چنین هدفی باید دامنه عملیات خود را به منبج در غرب رود فرات وسپس ادامه عملیات در شرق رود فرات تا مرزهای عراق یعنی منطقه ای که نیروهای امریکایی در آنجا حضور دارند بکشانند. اما آیا نیروهای امریکایی به همراه متحدان کرد سوری خود  دست بسته خواهند ماند یا این اقدام به رویارویی دو طرف منجر خواهد شد؟
نکته ایجاست که رکس تیلرسون و جیمز ماتیس وزیران امور خارجه ودفاع امریکا از عملیات زیتون سبز در عفرین حمایت کردند و نگرانی های ترکیه را مشروع دانستند اما آیا این مقامات اجازه خواهند داد نیروهای ترکیه عملیات نظامی خود را به شرق رودخانه فرات گسترش دهند؟
با توجه به برخی نشانه ها از جمله تصویب بودجه برای تسلیح و آموزش نیروهای کردسوری در سنای امریکا و همچنین طرح امریکا برای تشکیل ارتشی مرزی از کردهای سوری به استعداد 30 هزار نیروی نظامی و هشدار سرگئی لاوروف وزیرامورخارجه روسیه مبنی بر اینکه امریکا با حمایت از گروههای مسلح کرد سوری با آتش بازی می کند و این اقدامات می تواند تجزیه سوریه را در پی داشته باشد می توان حدس زد که امریکایی ها اجازه نخواهند داد که ارتش ترکیه دامنه عملیات خود را به شرق فرات بکشاند. اما سوال اینجاست که پس چرا مقام های امریکایی نگرانی امنیتی ترکیه را در عفرین مشروع دانسته اند؟ در پاسخ به این سوال به نظر می رسد هدف امریکا از باز کردن دست ترکیه در عفرین کشاندن این کشور به باتلاق و درگیر کردن آن با ارتش سوریه است. و اتفاقا مواضع غیر قانونی و خلاف موازین بین المللی مقام های ترکیه علیه احتمال ورود ارتش سوریه به عفرین بیانگر همین سناریو می تواند باشد.
بی تردید در چنین شرایطی ترکیه با نادیده گرفتن دولت قانونی سوریه وارد بازی خطرناکی می شود که می تواند در آینده نزدیکی این کشور را وارد تونل تاریکی نماید که امنیت این کشور  را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. این تونل تاریک را می توان همراه با دو تهدید دانست  نخست تهدید ورود به باتلاق جنگی که از نگاه آنکارا تصور می کند می تواند به راحتی وسربلندی از آن خارج شود همانطور که عربستان چنین تصوری را در مورد یمن داشت. دوم تهدید باز شدن پرونده های اتهامات علیه این کشور در خصوص حمایت از گروههای تروریستی چون دعش والنصره و... از سوی امریکا و متحدان غربی اش. و در ادامه کشانده شدن بحران به داخل مناطق کردنشین ترکیه.
به نظر می رسد در چنین شرایطی برای ترکیه مناسب است که به جای تعیین شرط و شروط برای دولت سوریه، با دولت دمشق و متحدانش همسو شود و با درخواست از امریکا برای خارج کردن نظامیانش از شمال سوریه، بطور ریشه ای منشاءتهدیدات را از منطقه دور نماید. در غیر این صورت اصرار ترکیه به ورود به عفرین و ایجاد خط اتصال میان  عناصر تروریستی مستقر در ادلب  تا منبج، چیزی جز تلاش برای تشکیل منطقه حائل تحت بهانه نگرانی از کردهای سوری نیست و در چنین شرایطی این ظن می رود که میان امریکا و ترکیه توافق شده است تا با کارت کردهای سوری یکی به بهانه تهدید و دیگری به بهانه حمایت از آنها، در منطقه حضور داشته باشند و با قربانی کردن کردهای سوری هر یک سهم خود را بخواهند.  که این طرح منطقه حائل هم چنانچه در گذشته  اجرایی نشده و باشکست روبرو شده، بار دیگر با شکست روبرو خواهد شد.
 
  ------------------------------------------

رضا محمدمراد 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت رسانی بیش از هزار و ۳۰چ خودرو در بخش حمل و نقل عمومی چهارمحال و بختیاری
راهکارهای رفع موانع سیاستی برای توسعه تولید کمپوست تصویب شد
تپه جوقین شهریار؛ اثر گردشگری دوره ساسانیان در شهریار
مسدودشدن برخی راه های فریمان 
جزیره لاوان در صدر بارندگی‌های هرمزگان
آغاز بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی استان لرستان
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و جشنواره یلدایی در قزوین
شب یلدا دور این آجیل‌ها را خط بکشید
تجلیل ازعوامل برگزاری سومین جشنواره منطقه‌ای هه لپه رکی در مهاباد
یک فوتی و سه مصدوم بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در بیستون
نصب پنل‌های خورشیدی در شهرستان میرجاوه
تیم والیبال شهرداری ارومیه بازهم در ارومیه برد
امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۳ هزار هرمزگانی
برگزاری همایش نان و سلامت در شهرستان دماوند
سوغاتی‌های یلدا قبل از خودش رسید
قم، دومین استان پایلوت حکمرانی قضایی هوشمند شد
اوسمار: فردا جزییات خیلی کوچک می‌توانند تعیین‌کننده باشند
پیگیری گرانی ها در مجلس
برگزاری جشنواره فرهنگی- آموزشی آداب و غذاهای سنتی در سرفاریاب
مرکز مشاوره مهر در چرام راه اندازی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)