• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۲۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶
بین الملل » تحلیلی
استاد موسسه مطالعات سياسي پاريس؛

ژيل كپل: تمرکز روي ايران به عنوان دشمن اصلي کوته بينانه است

ايرانيها در صحنه سوريه برنده شده اند و اکنون امپراطوري ايران از مشهد تا جنوب بيروت گسترده شده است. در واقع اين دومين بار در تاريخ جهان است که امپراطوري ايران به درياي مديترانه مي رسد.

ژيل كپل: تمرکز روي ايران به عنوان دشمن اصلي کوته بينانه استبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون موسسه مطالعات امنيت ملي رژيم صهيونيستي ، ژيل کپل، استاد موسسه مطالعات سياسي در پاريس،  با انتقاد بر تمرکز بر دشمني با ايران به عنوان محور اتحاد کشورهاي سني منطقه با رژيم اسرائيل گفت: «اگر به برندگان و بازندگان کنوني جنگ داخلي سوريه نگاه کنيم ، به نظر مي رسد که ايرانيها در صحنه سوريه برنده شده اند و اکنون امپراطوري ايران از مشهد تا جنوب بيروت گسترده شده است. در واقع اين دومين بار در تاريخ جهان است که امپراطوري ايران به درياي مديترانه مي رسد. اولين باري که اين وضعيت حاکم بود، در زمان حکومت داريوش و کوروش کبير بود و آن زماني بود که آنها با يهوديان ائتلاف کرده بودند و در آن زمان پديده استر بود. اعزام گروههاي نيابتي به سوريه و جاهاي ديگر يک موضوع است و نحوه برخورد با چنين امپراطوري مسئله اي ديگر است . بنابراين سوال من اين است که آيا تمرکز روي ايران به عنوان دشمن اصلي، تا حدودي گمراه کننده و کوته بينانه نيست؟»

استاد موسسه مطالعات سياسي در پاريس با انتقاد از ديدگاه هاي ساده انگارانه در منطقه و نگاه سفيد و سياه به کشورها و دشواري درک معادلات منطقه اي گفت : «اگر ما به اين ديدگاه ساده انگارانه بسنده کنيم که آدم بده، ايران و گروه هاي نيابتي آن هستند و بقيه ائتلاف آدمهاي خوب هستند، در آن صورت دچار اشتباهات و سردرگميهاي زيادي مي شويم.»
وي در توضيح گفت:« آيا ترکيه در کل دوستي واقعي براي سني هاست؟ ما ديده ايم که ترکيه خود را با قطر و همه آنهايي که حامي اخوان المسلمين هستند، متحد کرده است و البته مي دانيم که اخواني ها به عنوان خراب کنندگان انقلاب عربي شناخته مي شوند. ما ديديم که اخوانيها شکست خوردند و علت آنها واکنش مصر، عربستان سعودي ، امارات و ديگران بود. بعد از آن به رژيم هاي نظامي يا رژيم هاي زورمدار در منطقه مي رسيم و اين پرسش مطرح مي شود که آيا آنها نيز در يک سطح هستند. آيا آنها نيز دوست غرب و اسرائيل هستند. در اينجا ترديدهايي وجود دارد زيرا وقتي شما به لايه زيرين حکومت ژنرال سيسي در مصر و ژنرال حفتر در ليبي نگاه مي کنيد، مي بينيد گرچه آنها اخواني ها را سرنگون کردند، آنها خودشان ائتلافي بسيار قوي با سلفيها ايجاد کرده اند تا بتوانند شبکه هاي اجتماعي و جامعه مدني را کنترل کنند. سلفي ها بارها از تنفر عليه غرب و آنهايي که از نظر آنها کافر و مشرک تلقي مي شوند، حمايت کرده و آن را ترويج کرده اند. با اين اوصاف ما بايد نقشه اي سه بعدي را از ويژگي هاي سياسي و ژئوپوليتيک منطقه تهيه کنيم. اگر ما به اين ديدگاه ساده انگارانه بسنده کنيم که آدم بده، ايران و گروه هاي نيابتي آن هستند و بقيه ائتلاف آدمهاي خوب هستند، در آن صورت دچار اشتباهات و سردرگميهاي زيادي مي شويم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مدیران آذربایجان غربی در سامانه سامد برای پاسخگویی به سؤالات مردم
مسابقات کشتی آزاد در شهر اقبالیه
پروژه گازرسانی به دو روستا و چهار واحد تولیدی درکنگاور افتتاح شد
امیر خلیفه اصل: فقط خدا را شاکریم که بازیکنانم مصدوم نشدند
برداشت چغندر قند از ۱۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی
شکست نمایندگان فوتسال استان در لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور
واترپلوئیست‌های یزدی در مسیر المپیک ۲۰۳۲
توزیع ۹۵۴ تُن برنج تنظیم بازاری در استان 
تقویت بهداشت عمومی با مسدود سازی چشمه‌های خروجی فاضلاب در دررود
پرداخت ۸۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از طریق نهادهای بیمه ای
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
برگزاری محفل انس با قرآن در پاتاوه
اوسمار ویه‌را: پرسپولیس تیمی است که همه با هم پیشرفت می‌کنند
جبران ناکامی پلیس انگلیس در بازداشت محکومان با گزارش‌های مردمی
برگزاری محفل انس با قران در گچساران
برگزاری دوره تشکل تراز در دانشگاه یاسوج
اختتامیه جشنواره مالک اشتر با معرفی برترین ها در دهدشت
برگزاری نشست هم اندیشی جوانی جمعیت در لنده
شکست خانگی نماینده بسکتبال استان در لیگ برتر
برگزاری همایش دیار عارفان در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)