• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۷۰۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۷

خودداری از سوخت رسانی به هواپیمای ایرانی در آلمان

ممکن است اروپایی ها هم در اجرای این طرح مشارکت داشته باشند.

بنا به گزارش دیروز رسانه ها در المان شرکتهای نفتی عرضه کننده سوخت در فرودگاه مونیخ از سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران خودداری کرده بودند. محمدجواد ظریف در ده روز پیش برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ به انجا رفته بود. این شرکتها نگرانی از تحریم های آمریکا را دلیل تصمیم شان اعلام کرده بودند. نهایتا ارتش آلمان سوخت هواپیمای آقای ظریف را تامین کرد.
رسانه های المان از قول شرکتهای نفتی گفته اند در واقع ترس اینها از انجام هر نوع معامله ای با یک هواپیمای دولتی ایران بوده است برای اینکه طرف حساب شان دولت ایران می شده، اين در حالي است که بعد از برجام تحریمی وجود ندارد که آنها را منع بکند.
ممکن است آمریکا و لابی صهیونیستی که شاهد مخالفت اروپا با دیدگاه دولت ترامپ درباره برجام هستند قصد داشته اند دولت هاي اروپايي را دور بزنند و به اعمال فشار مستقیم بر شرکت ها روی آوردند تا به تهران و اروپا نشان دهند مخالفت آنها سبب نمي شود آمريکا نتواند ايران را تحريم کند.
البته وزارت دفاع آلمان اعلام کرد به دنبال امتناع کارکنان فرودگاه مونیخ از سوخت‌رسانی به هواپیمای حامل محمد جواد ظريف وزیر امور خارجه ایران، از ارتش آلمان خواسته است به هواپیمای حامل ظریف سوخت‌رسانی کند و «ارتش این کشور هشتم فوریه در فرودگاه مونیخ به هواپیمای حامل ظریف سوخت‌رسانی کرد.»
هرچند وزارت دفاع آلمان به دنبال سیاست اتحادیه اروپا سعی کرده با درخواست از ارتش برای سوخت رسانی به هواپیمای ایرانی خود را در این رویداد تبرئه کند ولی ممکن است اروپایی ها هم در اجرای این طرح مشارکت داشته باشند و بخواهند به ایران هشدار بدهند ممکن است تحریم ها بر ضد ایران بازگردد.
خاطر نشان مي شود اولا، بارها اتحادیه اروپا نشان داده است که با ترامپ در مخالفت با سیاست های منطقه ای و موشکی جمهوری اسلامی ایران موافق هستند هر چند معتقدند باید با حفظ برجام بر فشار ها بر تهران افزایش یابد.
در تاریخ بیست و هفتم فوریه، روسیه مانع تصویب یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد شد که هدف آن، وارد آوردن فشار به ایران در آستانه انتشار گزارش هیات کارشناسان سازمان ملل متحد در خصوص یمن بود. در این گزارش ادعا شده "جمهوری اسلامی ایران، از بند 14 قطعنامه 2216 (سال 2015) پیروی نمی کند." موضوع این بند، تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه شورشیان حوثی یمن بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بود.
این گزارش زمانی علنی شد که دیپلمات های آمریکایی و اروپایی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در تاریخ شانزدهم تا هجدهم فوریه با یکدیگر دیدار کردند. گفته شده هدف از این دیدار، یافتن راههایی برای مهار کردن آنچه آنها «فعالیت های ناپایدار کننده ایران» می خوانند بود.
ثانیا، اخیرا انتقادات ایران از آمریکا و اروپا در زمینه استفاده نکردن تهران از نتایج برجام افزایش یافته است. در واکنش به کارشکني هاي آمريکا در زمينه برجام معاون وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته گفت: اگر شرکت‌ها و بانک‌ها با ایران کار نکنند و برجام برای کشورمان منفعتی در پی نداشته باشد، نمی‌توانیم در این توافق باقی بمانیم. سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: اگر در برجام هیچ منافع اقتصادی برای ایران وجود نداشته باشد و بانک‌های عمده نتوانند با جمهوری اسلامی ایران کار کنند، ایران از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد.
عراقچی که در اندیشکده چتم‌هاوس انگلیس صحبت می‌کرد، افزود: «توافق به این شیوه دوام نخواهد آورد، حتی اگر ضرب‌الاجل (اعلامی رئیس جمهوری آمریکا) رد شود و معافیت‌ها (تحریمی) تمدید شوند. اگر همان سیاست‌های اغتشاش و عدم‌اطمینان درباره برجام تداوم یابد، اگر شرکت‌ها و بانک‌ها با ایران کار نکنند، ما نمی‌توانیم در توافقی باقی بمانیم که هیچ نفعی برایمان ندارد». وی افزود: «اگر ما برجام را از دست بدهیم، با یک بحران اتمی دیگر مواجه خواهیم شد».

-------------------------------------------------
عبدالرضا خليلي

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات اجرایی جمع آوری و انتقال فاضلاب بروجرد
خدمت رسانی رایگان کاروان سلامت در آباده
برگزاری یادواره شهدای روستای توکهور شهرستان میناب
ساماندهی کودکان کار و متکدیان کرمانی
رطوبت ۱۰۰ درصدی هوا در جنوب غرب خوزستان
کاروانسرای شاه عباسی ماهیدشت، فرصتی برای توسعه گردشگری
رفع موانع تولید از اولویت‌های دستگاه قضا
اطلاعیه قطع گاز در کلاته رودبار
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هجدهم آبان ۱۴۰۴)
آزادی اشتباهی ۳۷۷ زندانی در انگلیس
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها
گلایه اهالی روستای قپچاق چهاربرج از نبود روشنایی
ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و رئیس خبرگزاری شینهوا
ویژه برنامه «شب خاطره» برگزار می‌شود
کشف محموله شکار غیر مجاز قوچ ، بره، گرگ و بز وحشی در مناطق حفاظت شده دنا
آغاز مسابقات والیبال قهرمانی کارگران کشور از امروز
آمار فروش و تماشاگران نمایش‌های در حال اجرا
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)