• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۱۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۳
سیاسی » امنیتی و دفاعی
نشست خبری؛

نهادهای تسهیل‌گر ، نیاز فرایند تولید محصولات راهبردی

مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه: در کشور نیاز به نهادهای تسهیل گر در زمینه تولید محصولات راهبردی داریم و دولت و مجلس باید با وضع قوانین و آئین نامه می توانند یاری رسان باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سردار مجید خراسانی در نشست خبری در مرکز حامی اقتصاد مقاومتی، کشاورزی و آبخیزداری افزود: اگر نظام در بخش الگوسازی فعالیت کند، ده‌ها بخش دیگر هم از این الگو پیروی خواهند کرد و ما در حوزه محصولات راهبردی باید اولویت بندی کنیم. مبارزه با قاچاق و رانت نمی‌تواند فراموش شود و این یک روزنه در کشتی اقتصاد مقاومتی است. اگر بخواهیم اقتصاد درست پیش برود باید تمام روزنه‌ها را ترمیم کرد.
سردار خراسانی گفت: باید در حوزه محصولات راهبردی زنجیره تامین کامل شود. طراحی زنجیره کامل تامین در بخش های اقتصادی ضروری است و یکی از دستاوردهای مرکز حامی همین است.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه با اشاره به اینکه بیش از 5 هزار گونه گیاهی در کشور داریم که 1700 گونه آن مختص ایران است، گفت: اما چون زنجیره تامین کامل نیست کشورهای اروپایی آن را به کارخانه‌های داروسازی می‌برند و دوباره به کشور ما بر می‌گردد. ما در مصرف اینها در کشور مشکلی نداریم بلکه یک مجموعه کارخانه استانداردسازی نیاز است که وجود ندارد.
وی افزود : باید به مردم جرات دهیم که حلقه‌های مفقوده را جبران کنند و اگر این ریسک را نمی‌پذیرند، حاکمیت در زمینه الگوسازی فعال شود و بعد کار را به مردم بسپارد. ما اقتصاد را یک کشتی وسط اقیانوس می‌دانیم که در مدیریت آن بانک‌ها، قاچاق و رانت می‌تواند آسیب رسان باشند که باید اصلاحی در این زمینه صورت بگیرد.
سردار خراسانی با بیان اینکه اولین گام ما بعد از تکمیل زنجیره، اولویت بندی است و جمع بندی ما در "مرکز حامی اقتصاد مقاومتی" این است که کشاورزی یکی از اولویت‌های ماست، اظهار کرد : از جمله محصولات راهبردی مثل گوشت، روغن و گندم که بدون آنها کشور دچار مشکل می‌شود. شروع ساخت یک کارخانه استاندارسازی محصولات گیاهان دارویی را از ابتدای سال آینده شروع می‌کنیم که برای اولین بار در زمینه گیاهان دارویی است و قرارداد با کارخانه های داخلی و خارجی در حال انجام است. کل نیازمندی‌های در این زمینه بیش از 90 درصد از اروپا وارد می شود که تاسیس این کارخانه گام اساسی است.
مدیر عامل بنیاد تعاون سپاه تصریح کرد: یکی از محصولات راهبردی ، پروتئین و گوشت است و پیشنهاد ما به وزارت جهاد کشاورزی این است که با طراحی می‌توان کمبود گوشت را حل کرد و سالانه 120 هزار تن گوشت وارد می‌شود. طرح ما این است که زنجیره پرورش گوشت قرمز را اگر با کمک مردم درست انجام دهیم و تامین دام برای دامدار را تسهیل کنیم به تدریج واردات گوشت را جبران می‌کنیم. شرکت‌های تسهیل گر باید خوراک دام، بیمه و خرید و فروش آن را برعهده بگیرند.
وی افزود : منظور ما از مردم دامدارانی هستند که از 5 راس تا 50 راس توان نگهداری دارند و می‌توانیم با شرایط تضمینی دام را تحویل دهیم. با طراحی زنجیره تأمین گوشت و حمایت از دامداران خرد می‌توان از زحمات آنها در حوزه تامین استفاده کرد.
سردار خراسانی با بیان اینکه در زمینه دانه‌های روغنی تنها 7 درصد تولید داخل است، گفت : پیشنهادمان این است که کل کشت توسط مردم انجام شود و زنجیره تامین دانه‌های روغنی انجام شود و شرکت‌های تسهیل گر این کار را انجام دهند. بیش از نیاز کشور کارخانه روغن سازی داریم چون پول محصول راهبردی مثل دانه روغنی را می‌گیرند و به جای تامین در داخل، واردات را تسهیل کردیم. متاسفانه می‌خواهند خرید تضمینی دانه‌های روغنی را تعدیل یا حذف کنند که این کار دامن زدن به واردات روغن و رانت است. از نمایندگان می خواهم در حمایت از کشاورزان دقت کنند و باید در یک دوره 5 ساله مجلس دولت‌ها را به خرید دانه‌های روغنی ملزم کند.
وی افزود: دیگر پیشنهاد ما به جهاد کشاورزی اصلاح نژاد برخی دام‌ها و محصولاتی است که می توان بومی سازی کرد. بز یک دامی است که کمتر مورد آسیب است. مرکز حامی اقتصاد مقاومتی با کمک مرکز دام وزارت جهاد طرح اصلاح نژاد بز را در دستور کار دارد. با این کار دامداری که توان زیادی ندارد با چند راس می تواند شیر زیادی تولید کند.
مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه افزود : دهه آینده دهه دانش بنیان است و رویکرد مرکز حامی در راستای تغییر ریل اقتصاد حرکت به سمت دانش بنیان است و اگر بتوانیم نقش مردم را پررنگ کنیم، الگوسازی موفق را انجام داده ایم. در کشور نیاز به نهادهای تسهیل گر در زمینه تولید محصولات استراتژیک داریم و دولت و مجلس باید در این زمینه کمک کنند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قاچاق نافرجام ۲۷۲ کیلو مرفین در اصفهان
فناوری حرف اول را در جنگ‌های نوین می‌زند
نهضت ساخت ۴ هزار کلاس درس در خوزستان
آیین استقبال و تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در سنندج
روایت سوگ بانویی که جهان را روشن کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در قم
تشییع شهدای گمنام
حرم شاهچراغ (ع) میزبان سوگواران فاطمی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
نه به احداث سدهای بدون مجوز همچنان مطالبه مشترک مردم کهگیلویه و بویراحمد
پایداری هوا در خوزستان تا پایان هفته جاری
آماده سازی ۶۰۰ هکتار اراضی صنعتی جدید
اجتماع نوگلان فاطمی در گنبدکاووس برگزار شد
برگزاری عزاداری نوگلان فاطمی در شهر ایزدخواست آباده
افتتاح مرکز مشاوره مهر بسیج در تبریز
حذف نماینده ضد آیپک کنگره آمریکا
یک‌ چهارم یهودیان در فکر مهاجرت از سرزمین‌های اشغالی
رونمایی از بسته فرهنگی - تربیتی «ایرانمون» در آموزش و پرورش استان همدان
برگزاری بزرگترین نمایشگاه تجسمی فاطمیه در یزد
تداوم آلودگی هوا در پنج شهر آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
بازدید وزیر اقتصاد از بزرگترین گلخانه هیدروپونیک خاورمیانه  (۱ نظر)