• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۳۴۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
ایلام » سیاسی
گزارش مکتوب؛

سرانه فضای سبز برای هر شهروند ایلامی 3/8 دهم متر است

بیش از یک دهه از ورود ریزگردها، این مهمان ناخوانده به استان ایلام می گذرد و آمارها نشان می دهد در سال گذشته 80 روز و در سال جاری 45 روز آلوده در استان ایلام به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ مدیر گروه باغبانی دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه یکی از راه های کاهش ورود ریزگردهاسرانه فضای سبز برای هر شهروند ایلامی 8/3 دهم متر است، توسعه فضای سبز است، می گوید: دسترسی به فضای سبز سبب تضمین سلامتی فردی و اجتماعی، نشاط روح و روان افراد و ارتقای سطح کیفیت زندگی آن ها می شود.

 مدیر گروه باغبانی دانشگاه ایلام با اشاره به اینکه یکی از راه های کاهش ورود ریزگردها، توسعه فضای سبز است، می گوید: دسترسی به فضای سبز سبب تضمین سلامتی فردی و اجتماعی، نشاط روح و روان افراد و ارتقای سطح کیفیت زندگی آن ها می شود. 

زینب روئین افزود: سرانه تعریف شده بر اساس شاخص های محیط زیست سازمان ملل برای هر نفر  بین 20 تا 25 متر می باشد در حالی که این شاخص در ایران بین 7 تا 12 متر برای هر نفر است که نشان از سرانه پایین فضای سبز ایران با استانداردهای جهانی است.
نورایی مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ایلام با بیان اینکه سرانه فضای سبز در ایلام حتی از نصف میانگین کشوری نیز کمتر است  افزود: با وجود 716 هزار مترمربع مجموع فضای سبز شهر ایلام، به ازای 185 هزار نفر جمعیت شهر ایلام طبق آمار سال95  سرانه فضای سبز برای هر نفر در شهر ایلام، 8/3 دهم متر می باشد که نسبت به استاندارد کشوری 5/7 متر فاصله داریم.
 دوم آذرماه سال جاری تعداد زیادی از درختان چنار شهر چوار که برخی هم بیش از 50 سال سن داشتند توسط شهرداری قطع شد که موجب ناراحتی مردم منطقه و فعالان محیط زیست شد بطوری که فعالان محیط زیست پس از قطع درختان، با نقاشی درختان بر روی زمین، اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند.
شهردار چوار در جواب سؤال علت قطع درختان شهر چوار می گوید: در راستای ساماندهی جاده های اصلی و کندرو شهر چوار و با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر چوار و آئین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز و با توجه به اینکه ناوگان حمل و نقل شهر قرار شد در مسیرهای کند رو مستقر شوند، برخی از درختان که در مسیر کندرو بودند را قطع کردیم.

با اینکه اکثر درختان قطع شده از لحاظ شاخص های فیزبولوژیک ساختار درخت سالم بودند اما علی احمد آقابابایی شهردار چوار معتقد است که اکثر درختان قطع شده بیمار و مسن بوده اند افزود: شهرداری چوار موظف شده است که در فصل درختکاری سال آینده، سه برابر این درختان محدودی که قطع کردیم در فضای پیاده رو و فضاهای خالی شهر درخت بکارد.

قطع درختان در شهر چوار باعث شد که پس از چند روز شاهد قطع برخی درختان در فضای سبز شهرستان های آبدانان و ایوان باشیم. 

حجت الاسلام تیموری کیا معاون دادستان شهرستان ایلام در خصوص قطع درختان در فضای سبز هشدار می دهد و می گوید: قطع درختان در فضای عمومی و معابر شهر بدون اخذ قانونی به جهت اینکه درخت موجود زنده است  جرم می باشد و چناچه گزارشی به مراجع قضایی در خصوص قطع درختان واصل شود با افراد خاطی و کسانی که مرتکب خلاف شدند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. 

رضا قربانی شهروند 60 ساله ایلامی که ساکن منطقه هانیوان است با انتقاد از حبس فضای سبز و پارک های محله ای در قفس  گفت: با وجود اینکه در این منطقه پارک وجود دارد اما متأسفانه به علت فنس کشی، نبود روشنایی مناسب و عدم فضای سبز برای عموم قابلیت استفاده ندارند و در قفس حبس شده اند.

شهردار ایلام با بیان اینکه فضای سبز و پارک های شهر ایلام به وسایل ورزشی و رفاهی مجهز شده اند، تصریح کرد: حدود 50 درصد از فضای سبز و پارک ها در شهر ایلام به وسایل ورزشی و رفاهی مجهز شده اند اما ما به این مقدار کفایت نکرده و در برنامه داریم که تمام فضای سبز و پارک های شهر به وسایل ورزشی و رفاهی مجهز شوند تا شهروندان از این امکانات به سهولت استفاده کنند.
طالب صادقیان افزود: یکی از برنامه های شهرداری این است که تا سال آینده، هر شهروند ایلامی به شعاع هزار و 500 متری به فضای سبز و پارک دسترسی داشته باشد که یکی از راه های افزایش سرانه فضای سبز ایجاد پشت بام سبز است که بتوانیم با کمک بسته های تشویقی در زمان صدور پروانه، شهروندان را به ایجاد پشت بام سبز تشویق و ترغیب کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارها، توسعه و تکمیل پارک جنگلی بلوط است که با توسعه آن، سرانه فضای سبز برای هر نفر به 6/5دهم متر افزایش پیدا خواهد کرد.در حال حاضر 76 پارک محله ای و 8 پارک شهری در شهر ایلام وجود دارد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دریافت فیلم

*** وحید حاجیان 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تداوم بارش باران و برف و کاهش محسوس دما در استان سمنان
بانخبگان: نخبه ایکنولوژی ایران از مسیر علمی خود می‌گوید.
کاهش بیش از ۱۰ درجه‌ای دما در چهارمحال و بختیاری
نشست کارگروه ملی مدیریت پسماند با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور
تمامی محور‌های چهارمحال و بختیاری باز است
غیرحضوری شدن فعالیت برخی مدارس استان سمنان
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی
تجلیل از افتخار آفرینان کنکور سراسری در زنجان
مهمانی فرشته‌ها در زنجان
پایان جشنواره پانتومیم در زنجان
تداوم نظارت بر بازار شب یلدا در زنجان
هوای برفی اصفهان سردتر می‌شود
سارقان احشام در دام پلیس دامغان
آغاز کشت سیب زمینی در طارم
حادثه رانندگی در محور کرمان ــ راور، ۷۵ کیلومتری راور
واژگونی پراید در محور زرند–رفسنجان
برگزاری رقابت‌های تیراندازی با کمان کشور به میزبانی اصفهان
تقدیر آبفای منطقه ۶ تهران از خانواده شهدا به عنوان الگوی مصرف بهینه آب
عامل قتل خانوادگی صبح امروز شهر کرمان، دستگیر شد
تکمیل طرح‌های درمان و سلامت در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
آخرین وضعیت بارش‌ها در هرمزگان ۲۸ آذر ۱۴۰۴
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۶ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
امدادرسانی به مصدومان محور شلمزار به شهرکرد  (۱ نظر)