• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۴۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۹
سیاسی » امنیتی و دفاعی

حوزه هاي علميه، مرزهاي اقدامات اطلاعاتي را مشخص کنند

وزير اطلاعات گفت: حوزه هاي علميه بايد مرزهاي اقدامات اطلاعاتي و حقوق و اختيارات شرعي آن را مشخص کنند.

وزير اطلاعات: حوزه هاي علميه، مرزهاي اقدامات اطلاعاتي را  مشخص کنندبه گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پايگاه اطلاع رساني اين وزارتخانه، حجت الاسلام والمسلمين دکتر سيد محمود علوي در ­دومين همايش فقه اطلاعاتي که با حضور انديشمندان ، محققان و فضلاي حوزه علميه و دانشگاه در قم برگزار شد آن را مقدمه اي براي تحکيم پيوند دائمي و ناگسستني بين حوزه هاي علميه و دستگاه اطلاعاتي دانست و گفت : وزارت اطلاعات مسائل مبتلابه خود را به حوزه علميه عرضه مي کند و آنها احکام مربوطه را بيان خواهند کرد .
وي با بيان اين که راهکارها و راهبردهاي امنيتي در معرض فکر و انديشه صاحب نظران علوم مختلف قرار مي گيرد ، افزود : امروزه مقوله امنيت صرفاً حرفه يا فن نيست و همچون مسئله مديريت به علم تبديل شده است و فعالان حوزه امنيت بايد از افکار صاحبنظران بهره برداري کنند .
وزير اطلاعات براي همکاري بيشتر با حوزه علميه با هدف تشخيص احکام مبتلابه جامعه اطلاعاتي اعلام آمادگي کرد و با بيان اين که دستگاه اطلاعاتي نظام جمهوري اسلامي ايران موظف به شناخت احکام شرعي است گفت : وزارت اطلاعات نمي تواند براي برقراري امنيت به هر اقدامي دست بزند و خود را از احکام دين مستثنا بداند و مرتکب معصيت شود .
علوي با اشاره به آيات الهي و رواياتي از معصومين (عليهم السلام) در باره لزوم رعايت مسائل شرعي و مکارم اخلاق خاطر نشان کرد : انجام محّرمات براي رسيدن به اهداف ، محکوم به شکست است و اگر بخواهيم به پيروزي و موفقيت دست يابيم بايد احکام شرع ، قانون و اخلاق را رعايت کنيم .
وي بر ضرورت حفظ و صيانت از حق الناس تاکيد کرد و گفت : اقدامات اطلاعاتي نيز براي حفظ امنيت حکومت و حقوق مردم است و شناخت آسيب ها و احکام شرعي متناسب با آنها وظيفه دست اندرکاران دستگاه اطلاعاتي نيست و بيان احکام وظيفه حوزه هاي علميه است .
علوي با اشاره به اينکه با مسائل و موضوعات نوپديد در عرصه اطلاعاتي مواجهيم و در اين راستا نيازمند اقدامات استنباطي در زمينه فعاليت هاي امنيتي به صورت دائمي هستيم افزود : مرزهاي اقدامات اطلاعاتي و حقوق و اختيارات شرعي آن را حوزه علميه بايد مشخص و ريل گذاري کند .
وزير اطلاعات در بخش ديگري از سخنانش گفت : دستگاه اطلاعاتي علاوه بر فقه نيازمند فلسفه اطلاعاتي است تا حکمت و چرايي احکام نيز مشخص شود .
وي گفت : فقه اطلاعاتي قابليت تبديل شدن به رشته علمي را دارد و مي تواند به عنوان درس خارج فقه تدريس و احکام آن استخراج و تجميع شود .
وزير اطلاعات همچنين با اشاره به عرفان هاي نوظهور و دين گريزي در برخي مناطق افزود : دستگاه اطلاعاتي متوجه فعاليت اين گروه هاست اما تدبير اين مسائل ، مباحثه و ترويج عقايد حقه وظيفه علماي دين است و وزارت اطلاعات همکاري لازم را در اين زمينه خواهد داشت .
در اين همايش آيت الله عليدوست عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم و تعدادي از انديشمندان و پژوهشگران به بيان ديدگاههاي خود درباره فقه اطلاعاتي پرداختند .
در حاشيه اين همايش نيز 6 کميسيون تخصصي با عنوان فلسفه فقه اطلاعاتي چيستي و چرايي ؛ مباني معرفتي و روشي فقه اطلاعات ؛ تاريخ تحول فقه اطلاعات ؛ بايسته هاي فقه اطلاعات ؛ فقه اطلاعات و گفتمان ولايت فقيه و فقه اطلاعات و حقوق بشر برگزار شد .
همچنين از 130 مقاله علمي پژوهشي که به دبيرخانه همايش فقه اطلاعاتي ارائه و پذيرفته شده است ، 6 مقاله برتر شناخته و از برگزيدگان تقدير شد .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار نمایشگاه اکسپو کودک دوحه ۲۰۲۵ با حضور موفق غرفه ایران
طعم شیرین انار و هنر دست‌ها در جشنواره پررونق روستای فرسمانه تفرش
بازچرخانی آب، راهکاری پایدار برای مدیریت و صرفه‌جویی در منابع آبی
دزفول عاری از بیماری وبا
ریزش معدن در دربید با دو مصدوم
۲۰ آبان، آخرین فرصت برای ثبت نام رقابت علمی شبیه‌سازی شورای نگهبان
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به دستگاه‌های اجرایی
پیش بینی تولید یک هزار و ۸۰۰ کیلوگرم زعفران در مرند
کشف گنجینه‌ای ۲۰۰ قطعه‌ای از آثار باستانی، تاریخی در بوشهر
تأمین بیش از ۳۰۵ هزار تن نهاده دامی در کرمانشاه
دست ایران در تعداد و تنوع موشک‌ها پر است
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
مروری بر خبر‌های ۱۷ آبان در ۱۲۰ ثانیه
تاکید بر پرداختن به جنگ ۱۲ روزه با استفاده از موسیقی و نمایش
سدهایی که نیمه خالی مانده‌اند
بهسازی و آسفالت راه دسترسی امامزاده عبدالله در اندیکا
ورود قطار گردشگری مثلث طلایی به راه‌آهن اصفهان
مروری بر برخی برنامه‌های متنوع سیما
مدیریت منابع آب باید به حوضه‌های آبریز مستقل واگذار شود
درگذشت ابوطالب جوادی پیشکسوت فرهنگ هرمزگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
پیروزی صنعت نفت آبادان مقابل پارس جنوبی جم
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)