• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۵۸۵۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۵
بین الملل » غرب آسیا
در ديدار معاون اول رئيس جمهوري با مالکي ؛

بررسی راههاي افزايش همکاري ايران و عراق

جهانگيري و نوري المالکي راه‌هاي افزايش همکاري بغداد و تهران را در سطوح مختلف به ويژه عرصه سياسي، امنيتي، اقتصادي و فرهنگي بررسي و درباره تقويت همکاري‌ها در زمينه مبارزه با تروريسم رايزني کردند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از بغداد ؛ معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران و نوري المالکي همتاي عراقي اش درباره تحولات دو کشور و راه‌هاي افزايش همکاري گفتگو کردند.
اسحاق جهانگيري، روز پنج شنبه با نوري المالکي، معاون رئيس جمهور عراق، ديدار و درباره راه هاي افزايش همکاري بين بغداد و تهران گفتگو کرد.
دفتر اطلاع رساني نوري المالکي با صدور بيانيه اي اعلام کرد که وي امروز با اسحاق جهانگيري همتاي ايراني خود در بغداد رايزني کرد.
دو طرف راه‌هاي افزايش همکاري بين بغداد و تهران را در سطوح مختلف، به ويژه عرصه سياسي، امنيتي، اقتصادي و فرهنگي بررسي و درباره تقويت همکاري‌ها در زمينه مبارزه با تروريسم رايزني کردند.

قدرت ها با تقسيم بندي تروريسم به خوب و بد براي ملت ها مشکل ايجاد مي کنند
معاون اول رييس جمهور در ديدار رييس مجلس عراق گفت: بعضي از قدرت هاي منطقه اي و فرا منطقه اي با تقسيم تروريسم به تروريسم خوب و تروريسم بد، براي ملت ها مشکل ايجاد کرده اند.
اسحاق جهانگيري گفت: دولت و ملت عراق به خوبي در برابر تروريسم ايستادگي و اين مهم را در جامعه جهاني ثبت کردند که يک ملت مي تواند با ايستادگي و يکپارچگي تروريسم را شکست دهد.
وي گفت: اهتمام و تدابير صحيح دولت و مجلس عراق براي حفاظت از يکپارچگي و تماميت ارضي اين کشور ارزشمند است و دولت و ملت عراق مي توانند با اتکا به مولفه هاي قدرتي که در اختيار دارند نه تنها بر مشکلات غلبه بلکه دوره و مسير جديدي براي پيشرفت باز کنند.
وي با اشاره به برگزاري انتخابات در عراق در آينده نزديک گفت: دولت عراق يکي از کشورهاي مردمي و دموکراتيک منطقه است که نمايندگان و دولت برآمده از آن با راي مردم انتخاب مي شوند آن هم در منطقه اي که مردم بخش هايي از آن قرن ها است آرزوي ديدن صندوق راي را براي انتخاب يا برکنارکردن مسئولان خود دارند.
جهانگيري افزود: بعضي از دشمني ها و مخالفت ها با کشورهايي نظير ايران و عراق به خاطر ساختار دموکراتيک اين دو کشور است که راي و نظر مردم امري تعيين کننده مي باشد.
وي با تاکيد بر اينکه جمهوري اسلامي ايران در همه شرايط در کنار دولت و ملت عراق است گفت: ما از انسجام عراق و از حرکت اهل سنت، شيعه و اکراد و همه طوايف براي پيشرفت و سربلندي اين کشور حمايت مي کنيم.
جهانگيري با اشاره به سطح عالي مناسبات دو کشور و مذاکرات انجام شده در اين سفر گفت: با اطمينان مي گويم در دوران بازسازي عراق در کنار شما خواهيم بود چنانچه در دوران سختي و حضور داعش با وجود همه دشواري ها و مسائل مخاطره آميز شرکت ها و مهندسان ايراني در عراق باقي ماندند و حتي تعدادي از آنها به شهادت رسيدند.
معاون اول رييس جمهور روابط مجالس ايران و عراق را خوب توصيف و ابراز اميدواري کرد: در سايه حمايت پارلمان هاي دوکشور برخي موانع و مشکلات موجود نيز برطرف خواهد شد.
وي از نقش رييس مجلس عراق در حمايت از توافق هاي دو کشور و نيز از استقبال و همراهي دولت و مسئولان عراقي از هيئت ايران در اين سفر قدرداني کرد.
سليم الجبوري نيز با مثبت خواندن اين سفر در مناسبات آينده دو کشور گفت: پيام اين سفر در اين برهه حساس دوستي و گسترش مناسبات است.
وي با بيان اينکه پارلمان عراق حامي توافقات دو کشور در همه زمينه هاست، گفت: ما براي ثبات نيازمند بهبود اوضاع اقتصادي کشور هستيم و براي رشد اقتصادي نيازمند همکاري با همه کشورها بويژه جمهوري اسلامي ايران مي باشيم.
وي با اشاره به شرايط دشوار عراق در زمان حضور تروريست ها گفت: مهمترين عامل موفقيت دولت و ملت عراق در برابر مشکلاتي نظير تروريسم ، افراطي گري و تجزيه و تقسيم اتحاد و يکپارچگي بوده است.
الجبوري با تاکيد براينکه ما هرگز نقش ايران را در حمايت از عراق فراموش نخواهيم کرد، گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره در کنار عراق قرار داشته و اين پيروزي ها جز با حمايت ايران بدست نيامده است.
وي تصريح کرد: درهاي عراق براي تعامل و همکاري اقتصادي با ايران باز است. ما براي بازسازي تخريب هاي انجام شده توسط تروريست ها نيازمند حضور و سرمايه گذاري ايران در طرح هاي مختلف هستيم .
وي همچنين از روابط خوب دو مجلس به عنوان عاملي براي توسعه مناسبات ياد کرد و گفت: روابط ايران و عراق مبتني بر افراد و دولت ها نيست بلکه تکيه بر منافع دو ملت و دو کشور دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
وداع مردم جاجرم با یک قهرمان
بیانیه دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
کشف پنج تن زعفران تقلبی
گیلان، معطر به عطرِ خوشِ لاله‌های فاطمی
هفتمین دوره مسابقات تولید محتوای دیجیتال بسیج در چرداول
برگزاری مراسم نوگلان فاطمی در دورود
محفل بین‌المللی قرآنی در اسلام‌آباد با پیام ایستادگی امت اسلامی
تاکید سفیر ایران بر اهمیت راهبردی سفر لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای بخش سلفچگان قم
توقیف و ابطال معاینه فنی در انتظار خودرو‌های آلاینده
فردا مدارس و ادارات سمنان دایر است
پاسخ قاطع کاراکاس به توطئه جدید واشنگتن
تجلیل از حماسه سازان صنفی گیلان در دفاع مقدس ۱۲ روزه
جوی آرام و پایدار برای آسمان لرستان
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
ایران رئیس کمیته پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی
افتتاح نمایشگاه علمی ثریا در آرادان
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تایوان و اوکراین محور گفتگوی روسای جمهور چین و آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
ایست به اتلاف انرژی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)