• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۶۱۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۳
اجتماعی

نقش مهم رویه‌های الکترونیکی در مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر 

نقش رویه‌های الکترونیکی در مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر بسیار موثر ارزیابی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما در میان سازمان‌های اقتصادی دولت کمتر سازمانی را می‌توان یافت که مانند گمرک جمهوری اسلامی ایران دارای پیچیدگی و تنوع وظایف زیاد و همچنین عملکردی چندگانه باشد.شاید همین موضوع سبب می‌شود تا برخی از افراد و حتی عده‌ای از مسئولان برداشت دقیق و واقعی از گمرک و فعالیت‌های آن در فضای به شدت متغیر تجارت که گاه دستخوش مسائل و موضوع‌های سیاسی نیز می‌شود نداشته باشند.

نگاهی به عملکرد گمرک در سه سال گذشته و در پی اجرای بزرگترین و مهم‌ترین پروژه نیم قرن اخیر در این سازمان یعنی الکترونیکی کردن رویه‌های گمرکی، حاکی از آن است که گمرک همزمان با تعویض ریل در مسیر خدما ترسانی به تجار و بازرگانان - ازحالت دستی و کاغذی به شیوه‌های کاملاً الکترونیکی- و استفاده از فناوری مدرناطلاعات و ارتباطات که در واقع یکی از آرزو‌های دولت‌های پس از پیروزی انقلاباسلامی به خصوص دولت تدبیر و امید بوده، در عرصه‌های گوناگون کاری ازجمله مبارزهبا قاچاق کالا و مواد مخدر در اشکال و ابعاد گوناگون آن گام‌های بلند برداشته و برغم آنکه وظیفه و رسالت اصلی آن ارائه خدمات و تسهیلات گمرکی به ذینفعان و کنترل ونظارت دقیق بر فرآیند‌های وورد و خروج کالاست، موفقیت‌های چشمگیری در کشف وضبط کالا و مواد مخدر به دست آورده است.

بنابر گزارش گمرک ایران؛ این روند نشان می‌دهد که ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل زیادی در گمرک وجود دارد که در صورت فراهم کردن بستر مناسب و تأمین امکانات و تجهیزات مورد نیاز می‌توان به خوبی از آن‌ها استفاده کرد. هر تلاشی که برای اقتدار و ارتقای جایگاه گمرک در مرز‌های کشور به ویژه مرز‌هایی که از لحاظ قاچاق ریسک کمتری دارند، صورت گیرد، به طور مستقیم بر بهبود وضع اقتصادی کشور تأثیر می‌گذارد و سرمایه گذاری در این بخش را از هر نظر توجیه می‌کند.سامانه‌های جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به عنوان دو شاخه اصلی گمرک الکترونیکی مهم است، اما این موارد هم ارزشمند به نظر می‌رسد: 
۱- با راه اندازی سامانه‌های الکترونیکی در گمرک و حذف برخی از مراحل رسیدگی به اظهارنامه‌های گمرکی و همچنین کاهش اسناد و مدارک درخواستی از صاحبان کالا، سرعت انجام تشریفات ترخیص کالا به طور چشمگیری افزایش یافته است، ضمن آنکه، چون اظهار کالا به گمرک، غیرحضوری و به شکل اینترنتی انجام می‌شود، هم در زمان و هم هزینه تجار و بازرگانان و واحد‌های تولیدی صرفه جویی قابل ملاحظ‌های صورت گرفته و باعث افزایش رضایت آن‌ها شده است.

۲- از آنجا که همه چیز در سامانه‌های جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به طور شفاف قابل دسترسی است و به قول معروف کار‌ها در اتاق شیشه‌ای انجام می‌شود، امکان جعل و تقلب به خصوص در پروانه‌های گمرکی - که به صورت الکترونیکی صادر می‌شود- به شدت کاهش یافته و تقریبا به صفر رسیده است. قبل از این با دست کاری و جعل در اسناد کاغذی مبالغ هنگفتی سوءاستفاده مالی صورت می‌گرفت و زمینه بروز مفسده و تخلف وجود داشت. یکی از دلایل اصلی افزایش درآمد‌های گمرکی پس از تحقق گمرک الکترونیکی، شفاف شدن کار‌ها در گمرک و جلوگیری از کم اظهاری با هدف نپرداختن حقوق و عوارض واقعی کالا است.

۳- به دلیل راه اندازی سیستم کارشناس متمرکز یا مجازی، انجام روش‌های قدیمی و تلاش برای برقراری ارتباط ناسالم بین صاحب کالا و ارزیاب گمرک از میان رفته است. در این سیستم کسی که کالای خود را در یک گمرک اظهار می‌کند، ارزیابی کالایش توسط کارشناسی در گمرک دیگر انجام می‌شود و به این ترتیب امکان سوءاستفاده احتمالی وجود ندارد.۴- با اجرای طرح اظهار قبل از ورود کالا، تمام امور گمرکی مربوط به ترخیص محموله، پیش از رسیدن کالا به گمرک انجام و پس از ورود کالا، در صورت تطابق کامل مشخصات کالا با اسناد و مدارک ارائه شده در سیستم، محموله در کوتاه‌ترین زمان از گمرک ترخیص می‌شود. این سیستم هم اکنون در گمرکات کشور‌های پیشرفته دنیا در حال اجراست و می‌توان گفت: گمرک ایران با اجرای سیستم‌های الکترونیکی خود را به سطح گمرکات تراز اول دنیا نزدیک کرده است.

اما نکته مهمی که باعث می‌شود به طور صددرصد نتوان از مزایای گمرک الکترونیکی در ایران استفاده کرد، ناهماهنگی و سرعت پایین دیگر سازمان‌های دخیل در امر تجارت خارجی است که به دلایل مختلف تاکنون نتوانسته اند پا به پای گمرک در این زمینه پیش بیایند و متأسفانه همین موضوع سبب شده که در بسیاری از موارد اشکالات و نقایص مربوطبه عملکرد این سازمان‌ها به حساب گمرک نوشته شود. در هر حال با وجود پیشرفت‌ها و موفقیت‌های خوبی که گمرک در سال‌های اخیر برای خدمات رسانی به مردم به دست آورده و یکی از سازمان‌های موفق در اجرای سیاست‌هایکلی اقتصاد مقاومتی بوده، هنوز با گمرک ایده آل فاصله دارد که امیدواریم با حمایت و مساعدت دولت و مجلس و سایر مسئولان کشور زمان دستیابی به وضع مطلوب هر چه بیشتر کوتاه شود.

 

جزییات توافقات جدید گمرکی تهران - بغداد

 

روسای کل گمرکات ایران و عراق برای توسعه تجارت، توافق دوجانبه همکاری را امضا کردند

 

به گزارش  گمرک ایران، روسای کل گمرکات ایران و عراق در حاشیه سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور کشورمان به عراق دیدار و پس از مذاکرات فشرده در ۷ بند برای توسعه و تسهیل تجارت میان دو کشور توافق کردند.

بر اساس مذاکرات صورت گرفته میان فرود عسگری رییس کل گمرک ایران و منذر عبد الامیر اسد رییس کل گمرک عراق توافق شد تا جهت حل برخی مشکلات مرزی کارگروهی مشترک بین گمرک ایران و سازمان پایانه های مرزی عراق تشکیل شود.

همچنین به منظور حل مشکلات و عبور روان کالا و مسافر روسای کل گمرکات ایران و عراق در ۷ بند توافق کردند که بدین شرح است: افزایش ساعات کار گمرکات و در صورت لزوم افزایش تعداد شیفت های کاری به سه نوبت در روز و فعالیت گمرکات در ایام تعطیلات، اعمال استاندارهای مورد پذیرش یکدیگر بر اساس موافقت نامه های امضا شده میان دو کشور، ایجاد واحدهای بهداشتی و قرنطینه و آزمایشگاهی در پایانه های مرزی یکدیگر، تسریع در حرکت خودروهای دو طرف بر اساس تفاهم نامه های امضا شده میان دو کشور، اطلاع رسانی و اعلام‌ هرگونه ممنوعیت و محدودیت بر واردات، حداقل ۱۰روز قبل از تاریخ اعمال به بخش های مختلف و مقامات مربوطه، انتقال محل مبادلات مرزی به نقطه صفر مرزی بین دو کشور برای جلوگیری از نقض و سوء استفاده هایی که بعضا بین کارگران و رانندگان عراقی صورت می گیرد و نیز ایجاد فرصت های شغلی بیشتر و تلاش دو کشور در زمینه کنترل و ایجاد راهکارهای لازم جهت جلوگیری از جابجایی مواد مخدر توسط مسافران.

 بر اساس توافقات میان روسای گمرکات ایران و عراق، کارگروه فوق هر سه ماه یکبار به صورت ادواری در یکی از دو کشور تشکیل جلسه می دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)