پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون روسيا اليوم، عضو ساف با تأکيد بر رد هرگونه طرح آمريکا که مخالف تشکيل کشور فلسطين باشد گفت: ما معتقديم آمريکا دشمن حقوق ملت فلسطين است.
سياستمداران فلسطيني طرح آمريکا را مبني بر اسکان آوارگان فلسطيني در لبنان که از سوي محافل ديپلماتيک فاش شده است، محکوم کردند. اين سياستمداران بار ديگر طرح ادعايي صلح آمريکايي را که به معامله قرن معروف شده است با قاطعيت رد کردند.
برخي از ناظران معتقدند هدف ضربات پياپي که از سوي آمريکا بر پيکر فلسطيني ها نواخته مي شود، تضعيف و وادار کردن آنان به پذيرفتن طرح صلح کاخ سفيد است که به معامله قرن شهرت دارد. هدف طرح جديد واشنگتن، اسکان آوارگان فلسطيني در لبنان است و محافل ديپلماتيک تأکيد کرده اند که کاهش پشتيباني مالي از سازمان کاريابي و امدادرساني به آوارگان فلسطيني (آنروا) مقدمه اي براي لغو اين سازمان و ساکن کردن آوارگان در لبنان است.
اشرف عکه کارشناس روابط بين الملل گفت: هدف طرح هاي آمريکا نابودي واقعي موضوع حقانيت فلسطين، پايمال کردن حقوق فلسطينيان و پايان اميدها براي تشکيل دو کشور مستقل است. تلاش هايي در عرصه منطقه اي و بين المللي در جريان است و شاهد درگيري ها و تنش هاي فراگير در همه عرصه ها هستيم که نشان مي دهد نظام بين الملل اکنون در مرحله جديدي و در آسنانه کشمکش و بحران جديدي قرار دارد.
کادر رهبري فلسطين همچنان تأکيد مي کند تاکنون هيچ گونه طرحي را (مبني بر اسکان آوارگان فلسطيني در لبنان) به صورت مکتوب و رسمي از سوي آمريکا دريافت نکرده است، اما سخنان و مواضعي را که از سوي رسانه ها اعلام مي شود به صورت جدي پيگيري مي کند و بر موضع خود در رد هرگونه طرح آمريکا که بر اساس تشکيل دو کشور نباشد تأکيد مي کند.
واصل ابويوسف عضو کميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين در اين خصوص گفت: ما معتقديم آمريکا دشمن حقوق ملت فلسطين است و با پيشنهاد اين طرح (اسکان آوارگان فلسطيني در لبنان) در راستاي نابودي مسأله فلسطين گام بر مي دارد و اهداف چنين طرحي مشخص است، اما تاکنون اين طرح به هيچ يک از طرف هاي فلسطيني ابلاغ نشده است. رهبري فلسطين به حقوق ملت فلسطين و اصول سازمان آزاديبخش فلسطين که بر بازگشت آوارگان فلسطيني بر اساس قطعنامه 194 و تشکيل کشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس تأکيد مي کند، پايبند است و ما از اصول خود کوتاه نخواهيم آمد.
رژيم تل آويو در عرصه سياسي در چارچوب طرح آمريکا براي به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل و الحاق کرانه باختري و شهرک هاي صهيونيست نشين آن به اراضي اشغالي حرکت مي کند. اين در حالي است که تحرکات غيرقانوني شهرک نشينان صهيونيست به فلسطيني ها در سايه تحولات اخير افزايش يافته است و آخرين اقدام آنان، چادر زدن در صحن حرم ابراهيمي در شهر الخليل است و فلسطينيان اين اقدام را فصل جديدي در يهودي سازي اين شهر قلمداد مي کنند.
رابطه فلسطينيان با واشنگتن همزمان با در پيش گرفتن اقدامات تنش زا در مورد آنان روند بسيار پيچيده تري به خود گرفته است، به طوري که بسياري از ناظران پس از آنکه واشنگتن خود را به عنوان حامي و وکيل اسرائيل مطرح کرد، در مورد ترميم اين رابطه ترديد دارند. اين در حالي است که آمريکا دهه هاي متوالي خود را به عنوان ميانجي صادق روند سازش معرفي مي کرد.
حماس: ملت فلسطين تلاش ها براي عادي سازي روابط با اسرائيل را نمي بخشد
جنبش حماس اعلام کرد ملت فلسطين هرگونه تلاش براي عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي را نمي بخشد.
به گزارش شبکه تلويزيوني روسيا اليوم، گروه هاي فلسطيني در نوار غزه هر گونه طرح عادي سازي روابط با اسرائيل را جنايتي نابخشودني و تلاشي ناکام براي منحرف کردن واقعيت ها توصيف کردند. اين در حالي است که فلسطيني ها روند عادي سازي روابط با اسرائيل را که به حقوق مشروع آنان ضربه بزند با نگراني دنبال مي کنند.
سائد السويرکي خبرنگار اين شبکه از نوار غزه گفت: فلسطيني ها مواضع و سخنان مقامات اسرائيلي را در مورد عادي سازي روابط چند کشور عربي با اسرائيل با نگراني شديد دنبال مي کنند. جنبش حماس اعلام کرده است ملت فلسطين هر کشوري را که در راستاي عادي سازي روابط با اسرائيل گام بردارد نمي بخشد. اين جنبش هرگونه عادي سازي روابط را در راستاي تقويت اشغالگري و موضع اشغالگران و پوشش دادن جنايت هاي مداوم آنان در حق فلسطينيان دانست.
اسماعيل مهره کارشناس مسائل اسرائيل در اين خصوص گفت: عادي سازي روابط با اسرائيل ديدگاه و نظر نتانياهو را تأييد مي کند که از طريق آن تلاش مي کند مسأله فلسين را وارونه جلوه دهد؛ به اين معني که مسأله فلسطين در اولويت قرار ندارد و اصلا چيزي به اسم مسأله فلسطين وجود ندارد، بلکه مشکل با اعراب است و هنگامي که اعراب روابط خود را با اسرائيل عادي کنند و روابط دوجانبه و همکاري هاي خود را با اسرائيل از سر بگيرند، مسأله فلسطين به فراموشي سپرده مي شود.
به اعتقاد گروه هاي فلسطيني اگر بحث عادي سازي روابط با اسرائيل مطرح نمي شد، دولت آمريکا جرأت نمي کرد قدس را به عنوان پايتخت اسرائيل به رسميت بشناسد. به نظر رهبران گروه هاي فلسطيني، عادي سازي روابط با اسرائيل روند انتقال سفارت آمريکا را به قدس تسهيل مي کند و فلسطيني ها را در مقابل معامله قرن بدون پشتوانه تنها مي گذارد. اسامه الحاج احمد عضو کميته مرکزي جبهه مردمي در اين خصوص گفت: عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي قطعا مردود است و به اين رژيم وجهه قانوني مي بخشد و چنين وانمود مي کند که مبارزه ما غيرعادلانه و غير جدي است.
با وجود اينکه گروه هاي فلسطيني در بيانه ها و سخنان خود به کشور مشخصي اشاره نمي کنند اما ناظران معتقدند منظور از کشورهايي که قصد عادي سازي روابط دارند عربستان و ساير کشورهاي حاشيه خليج (فارس) هستند و عادي سازي روابط منحصر به روابط ديپلماتيک و سياسي نيست بلکه شامل روابط تجاري و همکاري هاي امنيتي نيز مي شود.
نائل ابوعوده عضو دفتر سياسي جنبش مجاهدين فلسطيني گفت: در سايه عادي سازي روابط، خطر بزرگي طرح مقاومت و طرح ملي فلسطين را تهديد مي کند و باعث مي شود اسرائيل دوران طلايي خود را تجربه کند و از دشمن محوري امت عربي و اسلامي به دوست محوري آنان تبديل مي شود و اين موضوع باعث نابودي مسأله فلسطين مي شود.
طبق گفته ناظران و به اعتقاد گروه هاي فلسطيني، حل مسأله فلسطين سرآغاز برقراري روابط عادي بين اسرائيل و کشورهاي عربي خواهد بود اما آشکار است که اين روند اکنون برعکس شده است به طوري که اعراب در ابتدا سراغ عادي سازي روابط مي روند و حل مسأله فلسطين را به زماني نامعلوم موکول مي کنند و از برادران فلسطيني خود هيچ گونه حمايتي نمي کنند. بسياري از گروه هاي فلسطيني معتقدند موفقيت اسرائيل در عادي سازي روابط با کشورهاي عربي باعث اصرار اين رژيم بر نپذيرفتن تشکيل دو کشور مستقل مي شود.