پخش زنده
امروز: -
بهتر است برای کاشتن سبزه عید نوروز به جای استفاده از دانه های ارزشمند ،از دانه مرکبات فصل استفاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، با نزدیک شدن به نوروز، بسیاری از ما تمایل داریم سبزه بکاریم، از جمله گندم، جو، ماش یا عدس. 
مسئول انجمن سبز اندیشان جوان مهاباد میگوید: تماشای رشد و بالندگی یک گیاه از زمان کاشت بذر تا تبدیلش به درخت خیلی لذت بخش است، اما کمی جای تامل دارد سبزه هایی که عمرشان تا آخر نوروز به سختی کفاف تازه بودن و خوشرنگی را می دهد و پس از کلی رسیدگی و مراقبت در 13 فروردین گره زده به رودخانه انداخته می شود تا نوید برآورده شدن آرزوی دلی را روشنی بخشدگاهی هم به مقصد نمی رسد و در حاشیه جاده ها می افتد.
قلندری افزود: هرساله حجم زیادی ازگندم وعدس ولوبیاوحبوبات دیگر با در نظر گرفتن مصرف آب شیرین وتصفیه شده برای عید ازبین می رود.
وی ادامه داد: با توجه با اینکه تمامی سبزه ها از ،گندم، ماش و لوبیا و عدس درست می شوند و تمامی آنها در گروه دانه های ارزشمند قرار می گیرند بهتر است کمی نگرش خود در انتخاب دانه سبزه هفت سین را تغییر دهیم.
قلندری اضافه کرد: سبزه هفت سین امسال دانه مرکبات فصل را به جای دانه های ارزشمند خوراکی بکاریم.
وی گفت: کاشتن سبزی در گلدان های زیبا آشپزخانه از جمله گشنیژ و پونه با ماندگاری طولانی ،معطر و قابل استفاده بودن و کاشتن دانه مرکبات از جمله پرتقال ،گریپ فروت، نارنج و لیمو که معطر هستند می تواند جایگزین خوبی باشد.
قلندری ادامه داد: سبزی را می توان برای پخت و پز و سالاد استفاده کرد و دانه این میوه ها پس از آنکه به بوته های کوچک خانگی میوه تبدیل شد را می توان برای تزیین منازل استفاده کرد.
وی تصریح کرد: میتوان هسته نارنج یا پرتقال یا لیمو را تا۲۴ ساعت داخل آب می گذاریم و بعد از۲۴ساعت پوست روی هسته را با دقت جدامی کنیم که به مغز دانه آسیبی وارد نشود و سپس تخم ها را با دقت روی خاک گلدان می چینیم و روی دانه ها یک لایه خاک و سنگ ریزه ریخته و با اسپری خاک را نم دار می کنیم.
وی ادامه داد: دو روز اول رویش پلاستیک بگذارید و چند بار آب بدهید تا اینکه کم کم دانه ها سبز شوند و از لابلای سنگ ها بیرون می آیند و تبدیل به نهال های سبز و زیبایی می شوند.
انتظار می رود با جلوگیری از هدر رفت دانه های ارزشمند و توجه به مسائل زیست محیطی دور انداختن سبزه ها ؛امسال همه با سبزه ای به طراوت و خوشبویی دانه مرکبات؛ سفره هفت سین خود را بچینیم.