• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۵۳۱۶
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰
بین الملل » غرب آسیا
مقاله هافينگتون پست؛

بن سلمان بايد درباره جنايات در يمن پاسخگو باشد

ميليون ها غيرنظامي يمني مستحق اين هستند که با آنها به گونه اي رفتار شود که زندگي شان ارزشمند است. وليعهد عربستان نبايد از زير بار مسئوليت فرار کند.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ، ديده بان حقوق بشر اعلام کرد محمد بن سلمان وليعهد عربستان بايد بابت جنايات در يمن پاسخگو باشد.بن سلمان در جنایت یمن مسئول است
­هافينگتون پست در مقاله اي به قلم کريستين بکرلي از ديده بان حقوق بشر نوشت بن سلمان اين هفته به آمريکا مي آيد. سياستگذاران آمريکايي احتمالا از طرح هاي اقتصادي آينده پادشاه عربستان تقدير مي کنند و صاحب نظران نيز احتمالا درباره تاثير موضع گيري وي در قبال ايران بر ديپلماسي آمريکا گمانه زني خواهند کرد.

آنچه احتمالا در اتاق هاي مذاکره و نشست هاي خبري شبانه کمتر مورد بررسي قرار مي گيرد اقدامات او (وليعهد عربستان) در يمن است. محمد بن سلمان فقط وليعهد عربستان نيست بلکه او وزير دفاع اين کشور نيز است. بر اساس بيانيه پايگاه وزارت دفاع عربستان سعودي، او بر همه نيروهاي نظامي سعودي نظارت دارد و به عنوان فرمانده به اصطلاح ائتلاف بين المللي در «عمليات طوفان قاطع» از 26 مارس 2015 فعاليت مي کند .

هافينگتون پست نوشت وليعهد سعودي در آمريکا مورد استقبال قرار مي گيرد. آمريکا مي تواند از اين سفر براي متوقف کردن تخلفات گسترده اين ائتلاف استفاده کند. اگر دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا نمي خواهد چنين کاري کند، کنگره بايد واردعمل شود. افراد خاصي در اين جرائم دست دارند. آنها قدرت مهار اين جرائم يا به حداقل رساندن صدمات به غيرنظاميان را دارند. اگر آنها مداخله نکنند، بايد براي آنچه صورت مي گيرد پاسخگو باشند.
عدن با شرايط بسيار سختي در اين جنگ مواجه است؛ درگيري، بحران هاي مکرر، نبود سوخت، حضور گروههاي مسلح تازه قدرت گرفته، بازداشت هاي خودسرانه و سربه نيست شدن افراد، از جمله اين موارد است. اين شهر اکنون محل اسکان هزاران آواره از درگيري هاي سواحل غربي يمن است. زنان و مردان به شدت به دنبال درمان پزشکي براي کودکان زخمي شان و راهي براي تامين غذاي خانواده خود هستند. برخي به من مي گفتند (که اخیرا به آنجا سفر کرده ام) بچه هايشان را به عدن آورده اند چون ديگر نمي دانستند چطور از آنها در برابر اين درگيري ها محافظت کنند.

مردم بارها اعلام کردند از خانه هايشان فرار کرده اند چون شاهد بمباران يک بازار، خانه، زندگي همسايه و ... بوده اند. يک زن آواره يمني گفت وقتي جنگ به ما رسيد تنها راه چاره فرار بود. سه سال از اين جنگ مي گذرد و هيچ کس به اين ائتلاف براي انجام دادن اقدامات ضروري به منظور محافظت از غيرنظاميان از صدمات جنگ، اعتماد ندارد. والدين يمني زخمي هاي خود و کودکان شان را به من نشان دادند اما گفتند اولويت درمان در بيمارستان ها با جنگجويان است. من با خانواده يمني صحبت کردم که هيچ درماني دريافت نکرده و بابت صدمات وارده نيز هيچ غرامتي به آنها داده نشده بود. ميليون ها نفر در يمن هم اکنون با گرسنگي و بيماري مواجهند اما قحطي در زمان جنگ و وبا اجتناب ناپذير است. افرادي خاص مسئول اين جرائم هستند و قدرت مهار اين شرايط و به حداقل رساندن صدمات وارده به غيرنظاميان را دارند. اگر آنها دست به کار نشوند، بايد بابت اقدامات شان پاسخگو باشند. محمد بن سلمان نيز جزء همين دسته است.

آمريکا از عربستان سعودي در مناقشه يمن از همان ابتدا حمايت کرده است. آمريکا در زمان دولت اوباما اطلاعات و سوخت رساني هوايي را براي حملات هوايي و همچنين بمباران ها و خدمات پشتيباني تامين کرد. اين حمايت ها حتي پس از آنکه مشخص شد بسياري از حملات هوايي بدون درنظر گرفتن قانون جنگ صورت مي گيرد، ادامه يافت. قانوني که حملات کورکورانه و عمدي به غيرنظاميان را ممنوع مي کند. در خرابه هاي بجامانده از حملات ائتلاف سعودي در يمن، ما بقاياي مهمات آمريکايي از جمله تسليحاتي را يافتيم که يکي از آنها چند ماه پس از آشکار شدن تخلفات جنگي ائتلاف سعودي توليد شده بود. وقتي ترامپ وارد کاخ سفيد شد، مي توانست براي متوقف کردن جريان انتقال سلاح به عربستان وارد عمل شود. اما در عوض در اولين سفر خارجي اش به عنوان رئيس جمهور از بزرگترين قرارداد فروش سلاح هاي آمريکا به عربستان خبر داد. از آن زمان به بعد، اين ائتلاف به بمباران خانه ها، مغازه ها و بازارها و کشتار و زخمي کردن دهها نفر از جمله بسياري از کودکان ادامه داد.

ترامپ بايد بداند با فروش سلاح به نيروي نظامي که احتمالا از آنها به شکلي غيرقانوني استفاده مي کند، مقامات آمريکا را در خطر کمک و ارتکاب جنايات جنگي قرار مي دهد. او بايد از سفر وليعهد براي تغيير اين مسير استفاده کرده و اين مسئله را روشن کند تا زمانيکه تخلفات و نقض ها ادامه يابد، فروش سلاح به اين کشور متوقف مي شود. کنگره آمريکا نيز در مواجهه با جنايات فزاينده سعودي ها در يمن ساکت بوده است. تقريبا نيمي از سناتورها به ممنوعيت فروش سلاح به عربستان در سال گذشته راي دادند. سناتورها اين ماه در دو طرح جداگانه از مشارکت آمريکا در اين جنگ ابراز نگراني کردند. با توجه به سفر بن سلمان به واشنگتن، در صورتيکه ترامپ کاري نکند، کنگره بايد اقداماتش را افزايش داده و به اين وليعهد گوشزد کند که نمي تواند مسئوليتش را در جنايات يمن پنهان کند. او بايد اقدامات ملموسي را براي متوقف کردن اين نقض ها به شکلي شفاف و مورد اطمينان صورت داده و به صورتي بي طرفانه درباره تخلفات گذشته تحقيق کرده و به قربانيان غيرنظامي غرامت بپردازد. ميليون ها غيرنظامي يمني مستحق اين هستند که با آنها به گونه اي رفتار شود که زندگي شان ارزشمند و مهم است. وليعهد عربستان نبايد از زيربار مسئوليت فرار کند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از ۸ پایگاه اورژانس در استان
تیم ملی دوچرخه سواری ایران از رقابت‌های قهرمانی آسیا بازماند
هم‌افزایی فعالان مسجدی یزد برای گرامیداشت هرچه باشکوه‌تر دهه فجر
ارائه ۲۷ طرح در کارگروه زیربنایی استان زنجان
معدن مس سرگز در جنوب استان کرمان اشتغال افرین است
شادی مردم استان مرکزی در نیمه شعبان
ثبت بارش ۲۴ میلی‌متری در خرم‌دره
بارش ۵۰ سانتیمتری برف در کوهرنگ
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان
تولید دارو با استفاده از گیاهان دارویی بومی گلستان
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها؛ پنج شنبه ۱۶ بهمن ماه در ۲۰هزار گلزار شهدای سراسر کشور
نشست سالانه اندیشمندان و اساتید سراسر کشور در حرم شاهچراغ
تیم ملی دو و میدانی ایران عازم تیانجین شد
رتبه اول کشور در تنوع محصولات صنعتی با تولید ۸۰ هزار نوع محصول
افتتاحیه ۴۴مین جشنواره فیلم فجر در اراک
نو نوار شدن بیش از۳۶ کیلومتر از راه های روستایی استان زنجان در ایجرود
تب برفکی مهار شد
بارش برف در محور‌های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی
روند کاهشی دما در سمنان
این فیلم روایتی از زندگی چمران جنوب بر پرده نقره ای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)