• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۷۶۳۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

درج مقاله‌ پژوهشگران دانشگاه شریف در مجله‌ معتبر Nanoscale

مقاله‌ی محققان دانشگاه صنعتی شریف با موضوع «اثر متابولیت‌ها بر تشکیل لایه پروتئینی در اطراف نانو ذرات حاوی دارو» در مجله‌ی معتبر Nanoscale درج شد و مدلسازی‌های انجام شده در این پژوهش برای نخستین بار در دنیا انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف؛ مهدی توکل دانشجوی دکترای دانشکده‌ی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف با راهنمایی‌های دکتر رضا نقدآبادی استاد دانشکده‌ی مهندسی مکانیک و پژوهشکده‌ی علوم و فناوری نانو دانشگاه صنعتی شریف، موفق به درج نتیجه‌ی تحقیقاتشان در مقاله‌ای با عنوان «اثر متابولیت بیماری‌ها بر تعامل پروتئین-نانو ذره» در مجله‌ معتبر Nanoscale شدند.

این پژوهش با همکاری محققینی از دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده‌ی پزشکی هاروارد و انستیتو تحقیقات سرطان نیویورک انجام شده است.

دکتر نقدآبادی گفت: بیماری سرطان که در آن مکانیزم تولد و نابودی سلول‌ها مختل می‌شود، یکی از علل اصلی مرگ و میر بشر در سال‌های اخیر بوده است، از فرایند تحویل دارو می‌توان به عنوان یکی از راه‌های جدید مبارزه با این بیماری، نام برد.

وی افزود: در این روش از یک نانوذره برای انتقال دارو به بافت سرطانی بهره گرفته می‌شود؛ در هنگام ورود نانوذره به بدن، سطح خارجی آن با لایه‌ای از پروتئین‌های مختلف موسوم به لایه پروتئینی (Protein Corona) پوشانده می‌شود، وجود این لایه پروتئینی در فرایند انتقال دارو از دو جهت اهمیت دارد.

دکتر نقدآبادی گفت: از یک سو، سلول‌های بدن انسان نانوذره سنتز شده را نمی‌بینند و در عمل با لایه پروتئینی تعامل دارند. از سوی دیگر، پروتئین‌های سیستم دفاعی بدن از جمله پروتئین فیبرینوژن از طریق تغییر در ساختار ثانویه در هنگام تشکیل این لایه، با گلبول‌های سفید تعامل خواهند داشت و در نتیجه نانوذره از بدن دفع می‌شود، در این پژوهش جنبه دوم مد نظر قرار گرفته است.

این عضو هیئت علمی دانشکده‌ مهندسی مکانیک در خصوص تحقیقات انجام شده افزود: با بررسی مطالعات قبلی انجام شده در زمینه تشکیل لایه پروتئینی مشخص شد که در این مطالعات از هر دو روش تجربی و روش دینامیک مولکولی بهره گرفته می‌شود.

وی گفت: در روش اول، تعامل مجموعه‌ای از پروتئین‌های موجود در خون با نانوذره، مورد بررسی قرار می‌گیرد، حال آن که دقت بالا و هزینه محاسباتی زیاد روش دینامیک مولکولی باعث شده که در مطالعات انجام گرفته با این روش، جنبه‌های میکروسکوپی بر هم کنش یک پروتئین با یک نانوذره مدنظر قرار گیرد.

دکتر نقدآبادی افزود: با کاوش بیشتر در مقالات تجربی مشخص شد که نحوه تشکیل لایه پروتئینی برای افراد با بیماری‌های مختلف، متفاوت است، این تفاوت منجر به معرفی مفهومی جدید با عنوان لایه پروتئینی شخصی و در نهایت پزشکی شخصی (Personalized medicine) شد.

وی گفت: با توجه به بررسی‌های انجام شده می‌توان به این نتیجه دست یافت که در بیماری‌های مختلف، متابولیت‌ها که محصول سوخت و ساز ارگان‌های بدن هستند، تفاوت دارند.

دکتر نقدآبادی افزود: همچنین، تاکنون جزئیات میکروسکوپی نقش متابولیت‌ها در تشکیل لایه پروتئینی شخصی بررسی نشده است؛ بنابراین، در پژوهش انجام شده، هدف اصلی مطالعه نحوه تشکیل لایه پروتئینی در حضور متابولیت مربوط به بیماری‌های مختلف تعیین شد.

وی گفت: در این پژوهش برای شبیه سازی نقش گلوکز و کلسترول (متابولیت بیماری‌های دیابت و کلسترول بالا) بر تشکیل لایه پروتئینی اطراف نانو ذره حاوی دارو، از روش چندمقیاسی استفاده شد، بدین منظور مدل سازی تمام اتمی و درشت دانه متابولیت‌های این بیماری‌ها انجام شد. از گام‌های دیگر این پژوهش می‌توان مقایسه نحوه تشکیل لایه پروتئینی در صورت حضور و در حضور نداشتن متابولیت‌ها را ذکر کرد، در نهایت، نتایج شبیه سازی به صورت کیفی با نتایج تجربی موجود، مقایسه شده و صحه گذاری شد.

علاقه مندان برای دسترسی به این مقاله به نشانی pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2018/nr/c7nr09502c#!divAbstract مراجعه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دومین جشنواره هفته نگارگری تبریز
برپایی نمایشگاه گل و گیاه با حضور تولیدکننده‌هایی از نقاط مختلف کشور در مهاباد
قدرشناسی از یک افتخار
استقرار ۳۸ گروه راهداری در جاده‌های لرستان
پیش بینی بارش پراکنده باران در سمنان
دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی ارز دیجیتال در تنکابن
سومین نمایشگاه اسوه در نور گشایش یافت
۵۵ فوتی ناشی حوادث کار در مازندران
آغاز رزمایش تامین و توزیع ۱۷ هزار و پانصد بسته لوازم التحریر کمیته امداد امام (ره) مازندران
حمایت از اشتغال و تولید راهبرد دولت چهاردهم در مازندران
برگزاری کلاس های دانش افزایی صنعت فوتبال درقائم شهر
تبدیل پسماند‌های خشک به گل و سرسبزی در مرکز «گلماند»
جسارت علمی از شاخصه‌های برجسته علامه جعفری بود
اجرای طرح محله محور
اهل کتاب و قلم جایگاهی والا در جامعه دارند
سد خرسان و ماندگان مجوز زیست محیطی ندارند؛منافع مردم خط قرمزم است
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آبان ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۲۵ آبان در یک نگاه
اختتامیه جشنواره تئاتر کهگیلویه و بویراحمد در دوگنبدان
ادامه مایه کوبی دام‌های سبک و سنگین در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
تکذیب استعفای اعضای دولت
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
قاچاقچیان تامین کننده گازوئیل صنعت
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
محمدی: به نشان المپیک فکر می‌کنم
هادی ساعی: با شهامت به این جوانان میدان دادیم
سانیا کریمی: خوشحالم توانستم دل مردم کشورم را شاد کنم
اتصال ۸ روستای بزینه‌رود با جاده ۱۳ کیلومتری در استان زنجان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)