پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل ازخبرگزاري فرانسه؛ منابع آگاه در خرطوم اعلام کردند حسن عمر البشير رئيس جمهور سودان روز سه شنبه دستور آزادي تمام زندانيان سياسي کشورش را صادر کرد.
طبق اعلام رسانه هاي دولتي سودان، بسياري از اين زندانيان افرادي هستند که در جريان تظاهرات اعتراض آميز بر ضد افزايش قيمتها در سودان بازداشت شدند.
ژانويه گذشته هزاران تن از مردم سودان در چند شهر بزرگ در اعتراض به افزايش قيمت محصولات پرمصرف به ويژه نان به خيابانها ريختند اما توسط نيروهاي پليس و امنيتي سودان سرکوب شدند. صدها تن از سران جناح مخالف، فعالان حقوق بشر و معترضان در آن زمان بازداشت شدند.
خبرگزاري رسمي سودان (سونا) روز سه شنبه گزارش داد رئيس جمهور حکمي امضا کرده است که طبق آن همه زندانيان سياسي کشور آزاد مي شوند. طبق گزارش سونا، اين تدبير رئيس جمهور سودان در چارچوب ارتقاي صلح و تقويت تفاهم ميان تمام احزاب و تشکلهاي سياسي سودان صورت مي گيرد.
چند تن از فعالان سياسي سودان پيش از اين آزاد شده اند با اين حال شماري از مخالفان سياسي از جمله مختار الخطيب دبير کل حزب کمونيست سودان و خالد عمر از مسئولان حزب کنگره سودان همچنان در حبس به سر مي برند.
سودان سال2016 صحنه يک جنبش اعتراض آميز اجتماعي بود. تصميم دولت سودان براي کاهش يارانه هاي سوخت که افزايش قيمت محصولات پايه در اين کشور را به دنبال داشت، زمينه ساز اعتراضات اجتماعي شد. آن سال نيز دولت سودان به سرعت موج اعتراضات را سرکوب کرد تا به گفته مقامات خرطوم درگيريهاي خونيني که سال2013 در اعتراض به کاهش يارانه بنزين شکل گرفت،تکرار نشود. به گفته گروههاي دفاع از حقوق بشر، خشونتها و آشوبهاي سودان در سال دو هزار و سيزده دهها کشته بر جا گذاشت.
عمر البشير در انتخابات رياست جمهوري سال 2015 سودان قول داد امنيت و ثبات سياسي و اقتصادي را در کشورش تقويت کند اما در تحقق وعده هاي خود توفيق چنداني نداشته است.
رئيس جمهور سودان همچنين تعهد کرده است در مناطق آشوبزده دارفور، کردفان جنوبي و نيل آبي که در سالهاي صحنه آشوب و شورش بوده است صلح و ثبات برقرار کند. شورشيان کردفان جنوبي و نيل آبي از جمله جنبش خلق آزاديبخش سودان ادعا مي کنند که مقامات دولت سودان که اکثرشان عرب هستند، در توزيع درآمدها و منابع طبيعي، عدالت را در قبال ساکنان منطقه اجرا نمي کنند و آنها را در انزوا قرار داده اند به همين علت از سال 2011 بر ضد دولت مرکزي سلاح به دست گرفتند.