• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۴۷۵۶
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
فارس » اجتماعی

ضرورت به روزرسانی قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس: مجلس «قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع» و ضمانت اجرای آن را بروزرسانی کند.

ضرورت به روزرسانی قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتعبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با بیان اینکه قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع سال ۱۳۴۶ تصویب و در برخی از مواد آن در سال ۱۳۴۸ اصلاح شده است گفت: مجلس شورای اسلامی این قانون و ضمانت اجرای آن را به نحوی تعیین کند که کسی به خود اجازه ارتکاب جرمِ قطع درختان و تبدیل آن به هیزم و زغال را ندهد.
رحمانیان افزود: افرادی که بدون مجوز، کوره زغال احداث و یا از چوب جنگل‌ها استفاده کنند به مجازات یک تا شش ماه حبس محکوم که این مجازات قابل تبدیل به جزای نقدی از ۳ میلیون ۳۰۰ هزار ریال تا ۳۳ میلیون ریال است.
وی گفت: به موجب قانون کسانی که اقدام به حمل چوب، هیزم و تبدیل چوب به زغال حاصل از درختان جنگلی در تمام نقاط کشور به استثناء داخل شهر‌ها بدون اخذ مجوز سازمان جنگل‌ها و مراتع کنند به مجازات آمده در بند ب. ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به جزای نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا محکوم می‌شوند و رسیدگی به آن با توجه به ماده ۴۴ این قانون آرای وحدت رویه‌های عمومی دیوان عالی کشور در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس افزود: همچنین رانندگان وسایل نقلیه که چوب یا زغال بدون مجوز را حمل نمایند نیز از منظر قانونگذار به عنوان معاون جرم تحت تعقیب قرار گرفته و علاوه بر مجازات معاونت در جرم، دو ماه تا یکسال از حق رانندگی محروم می‌شوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری فارس با تأکید بر این که در حال حاضر بسیاری از جنگل‌ها و مناطق جنگلی کشور به علل مختلف از بین رفته و تنها بخش کوچکی از آن باقی مانده و باید تلاش همه جانبه‌ای برای حفاظت و حراست از آن صورت گیرد گفت: مجازات‌های تعیین شده توسط قانونگذار به هیچ عنوان قدرت بازدارندگی و پیشگیری از تخریب و قطع درختان جنگلی را ندارد و هزینه تعیین شده ارتکاب جرم توسط قانونگذار باید تغییر کند و برای مجرمین مجازات سنگین تری در نظر گرفته شود.
وی با بیان این که دادگستری استان فارس در خصوص رسیدگی به پرونده‌های تجاوز به عرصه‌های ملی و درختان جنگلی شعب ویژه‌ای را در نظر گرفته است بیان داشت: قضات این شعب در برخی از احکام از مجازات‌های جایگزین حبس، مانند الزام متخلف به کاشت نهال جنگلی و احیای مراتع استفاده می‌کند که با توجه به ضعف قانون که مربوط به ۵۰ سال گذشته است قدرت بازدارندگی لازم را ندارد.
رحمانیان همچنین از دستگاه‌های متولی به ویژه اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان خواست با افزایش تعداد قرق بانان و با بکارگیری ظرفیت‌های مردم و سازمان‌های مردم نهاد در امر نظارت و استفاده از سامانه‌های الکترونیکی و پایش تصویری از دست اندازی سودجویانی که به دنبال قطع و از بین بردن درختان جنگلی هستند جلوگیری کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
استعفا در شرایط حساس
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)