• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۵۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۱
سیاسی » امنیتی و دفاعی

کتاب «بررسی مواضع نظامی امام‌ خمینی (ره) در جنگ» منتشر شد

کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ» یک نگاه علمی به مدیریت نظامی امام (ره) در جنگ دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رسول افضلی نویسنده کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ» در خصوص ویژگی‌های این کتاب که به‌تازگی توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است ، اظهار داشت: کتاب به‌طور خاص دیدگاه‌های صاحب‌نظران و رسانه‌های داخلی و خارجی را در مورد مدیریت نظامی امام خمینی (ره) در جنگ بررسی کرده است.
وی افزود: کتاب‌هایی که تاکنون در مورد مدیریت نظامی امام راحل نوشته ‌شده بود، درون‌ مایه آکادمیک نداشتند و تقریبا با رویکردهای تبلیغاتی نوشته ‌شده بودند ولی بنده و همکارم امیر محسن زادگان، در این کتاب سعی کردیم نگاه علمی داشته باشیم و از نظر تئوری‌های علمی به موضوع نگاه کنیم و به همین خاطر فکر می‌کنم برای اولین بار است که یک نگاه علمی به مدیریت نظامی امام در جنگ شده است.
این جامعه شناس سیاسی با تأکید بر اینکه در این کتاب، نظریات با مواضع مثبت و منفی نسبت به مدیریت نظامی امام مطرح‌ شده است، خاطرنشان شد: ما هم رسانه‌ها و صاحب‌نظران داخلی را بررسی کردیم و هم رسانه‌ها و صاحب‌نظران خارجی و به این صورت نبوده که خودمان مواضع نظامی امام (ره) را تحلیل کنیم. یک دسته از صاحب‌نظران و رسانه‌ها، به ویژه رسانه‌ها و صاحب‌نظران خارجی، دیدگاه‌های منفی نسبت به مدیریت نظامی امام (ره) داشتند، این‌ها در کتاب منعکس ‌شده است منتها در ادامه آنالیز و تحلیل داده‌ شده و مبتنی بر واقعیات گفته‌ شده که آیا این نظریه‌ها درست بوده یا غلط؟
وی یکی از نقاط قوت کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ» را منابع آن برشمرد و اظهار داشت: چون این کتاب در یک دوره طولانی ‌مدت نوشته ‌شده و حدود سه سال طول کشید، تمام منابع از جمله کتاب‌های مرجع و اسناد را به‌ دقت دیدیم و تقریبا هیچ منبعی از قلم نیفتاد و از لحاظ دقیق بودن مطالب و از لحاظ اعتبار مطالب، این کتاب ارزشمند است.
کتاب «بررسی مواضع نظامی امام‌ خمینی (ره) در جنگ» منتشر شد
در ادامه افضلی در خصوص هدف خود از طرح این موضوع و نوشتن کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ»، گفت: بنده پژوهشگر جنگ هستم و حدود نه سال است که در این زمینه کار می‌کنم و یک سری خلاهایی را در کتاب‌ها و ادبیاتی که در این حوزه نوشته‌ شده است ، دیده بودم. ما هیچ کتاب و حتی مقاله‌ای به‌ صورت کوتاه در مجلات نداشتیم که به ‌صورت علمی و منسجم به این موضوع بپردازد؛ با اینکه امام (ره) یکی از تصمیم‌گیرندگان جنگ در آن دوره هشت‌ ساله بود ولی اشاره‌ای به این قضیه نشده و ما هیچ ورودی در کتاب‌ها به این قضیه نداشتیم و همین کنجکاوی ذهنی باعث شد تا این مسئله را مطرح کنم.
وی با بیان اینکه کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ»، دیدگاه‌ها و نظریه‌های صاحب‌نظران را منعکس می‌کند ، تصریح کرد : طبقه‌بندی از رسانه‌ها و صاحب‌نظران کرده‌ایم که این‌ها دسته‌بندی می‌شوند و هر کدام در مورد مدیریت نظامی امام (ره) دیدگاهی داشتند، بعضی این مدیریت را حداکثری دانستند و برخی این نظریه را قبول نداشتند و یا حداقلی می‌دانستند. رسانه‌های خارجی بعضا مواضع منفی به مدیریت نظامی امام راحل داشتند. بعد از اینکه این نظریه‌ها جمع‌آوری شد، در فصل جداگانه‌ای مبتنی بر واقعیات تحلیل‌ شده است.
نویسنده کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ» در خصوص سابقه همکاری خود با مرکز اسناد گفت: حدود هفت سال با مرکز همکاری می‌کنم، در سال‌های 78 تا 84 یکسری کتاب‌ها را برای مرکز تهیه می‌کردیم که با استفاده از مجموعه اسناد جنگ برای هر عملیات کتابچه‌هایی را استخراج می‌کردیم. در مجلات نگاه و سیاست دفاعی نیز، چندین مقاله را در ارتباط با مسائل مختلف جنگ نوشته‌ام.
وی از کتاب «نظریه بسیج در اندیشه امام خمینی (ره)» به‌عنوان کار جدید خود نام برد و توضیح داد: این کتاب در ادامه کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ»، منتشر شده است. ما در نظریه‌های بسیج سیاسی، یک دسته از نظریه‌ها را داریم که مبنای غربی دارد و کارشناسان غرب مطرح کرده‌اند. در کل، به نظر می‌آید جای یک نظریه با نگاه معرفت‌شناسی شرقی برای نظریه‌های بسیج خالی است و با توجه به اینکه نظریه‌های امام خمینی (ره) هم در حوزه مباحث و مسائل سیاسی است و هم در حوزه مسائل نظامی، این جامعیت را دارد که بتوان به‌عنوان یک تصمیم‌گیرنده سیاسی با نگاه شرقی، نظریه‌ای را در کنار نظریه‌های کلاسیک غربی در مورد بسیج سیاسی و نظامی استخراج ‌کنیم.
افضلی افزود: خیلی از جنبش‌ها و حرکت‌های سیاسی نظامی که در کشورهای اسلامی می‌شود، معمولا با نگاه نظریه‌های بسیج غربی قابل‌ تحلیل نیستند و اگر قابل‌ تحلیل هم باشند، نگاه ناقص و ضعیفی است ولی اگر این نظریه استخراج شود یک پایگاه نظری محکمی برای تحلیل کردن جنبش‌ها و حرکت‌های جنبش‌های کشورهای اسلامی ایجاد می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
پویش آبادان را سبز میکنیم
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)