• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۱۲۶۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
بین الملل » تحلیلی
در کنفرانس منع گسترش سلاح هاي هسته اي؛

برجام قابل مذاکره مجدد نيست

نماينده کشورمان نزد دفتر سازمان ملل در وين: برجام به هيچ وجه قابل مذاکره مجدد نيست؛ آمريکا براي هيچ توافقي قابل اعتماد نيست.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از ژنو؛ رضا نجفي نماينده ايران در نزد سازمان هاي بين المللي در دومين نشست کميته مقدماتي کنفرانس بازنگري معاهده منع گسترس سلاحهاي هسته اي که در مقر سازمان ملل در ژنو جريان دارد؛ مشکل اصلي عدم پيشرفت در اهداف معاهده به ويژه خلع سلاح هسته اي را يکجانبه گرايي بخصوص اقدامات و برنامه هاي يکجانبه آمريکا ذکر نمود که مهمترين خطر را براي آينده NPT و هدف غايي جهاني عاري از سلاحهاي هسته اي ايجاد کرده است.

دومين نشست کميته مقدماتي کنفرانس بازنگري معاهده منع گسترس سلاحهاي هسته اي براي بررسي وضعيت خلع سلاح هسته‌اي، منع گسترش سلاحهاي هسته اي و استفاده صلح اميز از انرژي هسته اي به عنوان سه ستون اصلي معاهده در ژنو جريان دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سفير و نماينده جمهوري اسلامي ايران نزد دفتر سازمان ملل متحد در وين و رييس هيات ايراني در اين نشست به شدت نسبت به عدم پيشرفت در اهداف معاهده انتقاد کرده و گفت: در حالي که کمتر از دو سال ديگر وارد پنجاه سالگي اجرايي شدن NPT مي شويم اما با توجه به سياست و برنامه هاي تسليحاتي و تداوم وجود زرادخانه هاي تسليحات هسته اي برخي کشورهاي هسته اي به ويژه آمريکا، پس از نيم قرن نه تنها به اهداف اصلي معاهده نزديک نشده ايم بلکه دورنماي نيل به اين اهداف حتي دورتر از سال 1970 به نظر مي رسند.

نجفي: تداوم وجود زرادخانه هاي تسليحات هسته اي برخي کشورهاي هسته اي به ويژه آمريکا، پس از نيم قرن نه تنها به اهداف اصلي معاهده نزديک نشده ايم بلکه دورنماي نيل به اين اهداف حتي دورتر از سال 1970 به نظر مي رسند.

نجفي افزود: تا زماني که اين سياستها و برنامه هاي هسته اي يکجانبه گرايانه آمريکا تداوم دارند، هيچ پيشرفتي در خلع سلاح هسته اي حاصل نخواهد شد و انتظار مي رود شاهد اشاعه سلاحهاي هسته اي در تمام ابعادش نيز باشيم.

سفير کشورمان همچنين ضمن تاکيد بر تعهد پايدار کشورمان به پيشبرد اهداف معاهده، وجود برنامه تسليحات هسته اي رژيم صهيونيستي را مهمترين عامل جلوگيري از شکل گيري خاورميانه عاري از سلاحهاي هسته اي ذکر کرد و تسليحات هسته اي در دستان اين رژيم را خطري براي صلح و امنيت منطقه و جهان ذکر نمود و آن را ناشي از اعمال استانداردهاي دوگانه برخي کشورهاي هسته اي بويژه آمريکا در حمايت از برنامه تسليحات هسته اي اين رژيم دانست.

وي در مورد برجام ضمن اشاره به عدم پايبندي آمريکا به تعهداش ذيل برجام، اظهار داست که برجام به هيچ وجه قابل مذاکره مجدد نيست و آمريکا اعتبارش را از دست داده و براي هيچ توافقي قابل اعتماد نيست.

در اين نشست، اکثر کشورها، حمايت خود را از حفظ و اجراي برجام توسط تمام طرفها اعلام کردند و با اشاره به گزارشهاي آژانس که پايبندي به برجام را 10 بار تاييد کرده است از همه طرفها خواستند که به تعهداتشان در اين زمينه عمل و اين توافق بين المللي را که دستاورد ديپلماتيک مهمي براي جامعه بين المللي بوده است حفظ کنند.

نماينده کشورمان، وجود برنامه تسليحات هسته اي رژيم صهيونيستي را مهمترين عامل جلوگيري از شکل گيري خاورميانه عاري از سلاحهاي هسته اي ذکر کرد.

همچنين در اين نشست، اکثر کشورهاي عضو با ابراز ناخرسندي از عدم پيشرفت در خلع سلاح هسته اي و تلاش کشورهاي دارنده عضو سلاح هسته اي براي محروم کردن کشورها از استفاده صلح اميز از انرژي هسته اي، از اين کشورها درخواست نمودند که به تعهدات خود پايبند بوده و طبق ماده 6 NPT با حسن نيت به سوي خلع سلاح کامل هسته اي حرکت کنند. در اين نشست، وجود زرادخانه تسليحات هسته اي رژيم صهيونيستي و تاسيسات هسته اي خارج از پادمان اين رژيم مورد انتقاد شديد قرار گرفت و از اين رژيم خواسته شد که بي قيد و شرط به عضويت معاهده منع گسترش سلاحهاي هسته اي درآيد. َ

لازم به ذکر است که کنفرانس بازنگري NPT هر پنج سال يکبار براي بررسي پيشرفت اهداف معاهده بويژه خلع سلاح هسته اي برگزار مي شود. اين نشست کميته مقدماتي جهت اماده سازي مباحث براي دهمين کنفرانس بازنگري NPT مي باشد که قرار است در سال 2020 برگزار گردد. تا کنون چندين کنفرانس بازنگري به دليل عدم پايبندي کشورهاي هسته اي به ماده 6 معاهده وو فقدان پيشرفت در خلع سلاح هسته اي به شکست انجاميده اند.

کشورهاي هسته اي جهت انحراف افکار عمومي از خطر زرادخانه هاي تسليحات هسته اي تلاش مي کنند تا با ايجاد بحرانهاي ساختگي و بزرگنمايي موضوعات مختلف از تمرکز جامعه جهاني بر خطر عظيمي که تسليحات هسته اي اين کشورها براي جامعه بشريت ايجاد نموده است منحرف کنند. جمهوري اسلامي ايران همراه با ديگر کشورهاي همفکر در قالب عدم تعهد تلاش مي کند تا تمرکز اجلاس را بر اولويت اصلي يعني خلع سلاح هسته اي حفظ کند.

مصاحبه با نجفي، نماينده ايران نزد دفتر سازمان ملل در وين:

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
­نشست غيرمتعهدها درباره ابعاد اجرايي معاهده عدم اشاعه سلاحهاي هسته اي

به دعوت کشور ونزوئلا رئيس دوره اي جنبش غيرمتعهدها، نشستي در حاشيه اجلاس کميته مقدماتي معاهده عدم اشاعه سلاح هاي هسته اي در باره ابعاد اجرايي معاهده عدم اشاعه سلاحهاي هسته اي در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد.
در اين نشست، رضا نجفي نماينده ايران در نزد سازمان هاي بين المللي؛ سفراي مصر و فيليپين در ژنو در مورد سه موضوع محوري اجراي معاهده شامل استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي، ايجاد منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي در خاورميانه و خلع سلاح هسته اي سخنراني کردند.
رضا نجفي نماينده ايران که رياست هيات ايران را در اين نشست برعهده دارد، با اشاره به تصريحات مندرج در معاهده عدم اشاعه هسته اي، بر حق غيرقابل برگشت کشورهاي فاقد سلاح هاي هسته اي در مورد استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي تاکيد کرد.
در اين نشست، سفير فيليپين با انتقاد از عدم پيشرفت خلع سلاح هسته اي بر وحدت اعضاي جنبش غيرمتعهدها در پيشبرد خلع سلاح هسته اي در کنفرانس بازنگري 2020 تاکيد کرد.
همچنين يوسف اعلا سفير مصر در ژنو با اشاره به پيشنهاد جنبش غيرمتعهدها در مورد منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي در خاورميانه، از اعضاي اين جنبش خواست اين موضوع را به جديت در کنفرانس آتي پيگيري کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای زمین به ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری
آغاز رقابت ۱۲۰ استعداد تنیس‌روی میز دختر کشور در همدان
هفتمین تساوی فصل آلومینیوم سازان در لیگ برتر
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال ایران؛ برتری خانگی تراکتور در بازی بزرگ هفته
کشف خودروهای مسروقه
دومینوی جهانی محدودیت
۲ خانه هلال جدید در زنجان افتتاح شد
«جشن کلاه شاپو» اثر جدید هادی حکیمیان در راه است
اجرای ۲۲۳ عنوان برنامه دهه فجر در کهگیلویه و بویراحمد
بهره‌برداری از ۵۷ طرح توسعه آبیاری نوین در آذربایجان غربی با اعتبار ۳۹۱ میلیارد ریال
دیدار با خانواده شهدای اغتشاشات اخیر
برد هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
دنیامالی: پیگیر وضعیت ورزشکاران بازداشتی هستیم
استقرار ۷۰۰ موکب در مسیر حرم تا جمکران
تاکید استاندار بر شفافیت و حل چالش‌های عمرانی و اقتصادی قزوین
سیصد و نود و سومین جلسه شورای شهر تهران
پایان مسابقات فوتسال روستای چاشم مهدیشهر
برد تراکتور مقابل سپاهان
رژه موتوری و خودرویی در شهرهای استان
«آجر» و «شیزوکا و بابا»، آماده پخش از تلویزیون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)