• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۱۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
اجتماعی
در نشست دبیران شورای مبارزه با موادمخدر؛

پول قاچاق و مفت فساد می آورد

وزیر کشور: پول قاچاق و مفت هر کجا برود فساد می آورد و فرقی نمی کند در کدام حوزه وارد شود.

پول قاچاق و مفت فساد می آوردبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست دبیران شورای مبارزه با موادمخدر افزود: شما (دبیران شورا) در گلوگاه قرار دارید و باید مبارزه کنید و کسی می تواند مبارزه کند که خودش مبارز باشد و کسی می تواند مجاهده کند که مجاهد باشد.
وی گفت: بنابراین جلسه بگذارید و از دستگاه های اجرایی بخواهید حضور پیدا کنند و اگر کسی همکاری نکرد ، گزارش بدهید برخورد می شود و اگر هم دستگاهی خوب کار کند تشویق کنید.
وزیر کشور افزود: همه دستگاه های متولی حداقل سه برابر وضع موجودشان می توانند افزایش بهره وری بدهند و اگر این کار انجام شود مسلما موفق می شویم به ویژه که ما ظرفیت قانونی داریم و باید استفاده کنیم.
رحمانی فضلی گفت: در این حوزه ایده تولید کنید تا این مشکلات را حل کنید و دنبال راه باشید.
وی افزود: برنامه خوبی در قانون برنامه ششم تصویب شده است و ردیف های مختلف بودجه دستگاه ها را شناسایی کردیم و به دیوان محاسبات نیز گزارش دادیم که این ردیف های بودجه در کجاها باید هزینه شود و اگر دستگاهی در آن حوزه هزینه نکرد باید برخورد شود.
وزیر کشور گفت : اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر را جدی بگیرید و با مردم ارتباط داشته باشید و برای اجتماعی کردن با اقشار مختلف باید جلسه بگذاریم و تشریفاتی برگزارکردن جلسه فایده ای ندارد.
رحمانی فضلی در ادامه افزود: در حوزه مبارزه با موادمخدر، مقابله همچنان اولویت یک ماست و باید در مرزها قطع شود و مقابله صورت گیرد و در مناطق مرزی نیروها خوب عمل می کنند ، بنابراین در حوزه مقابله نیز بهترین کار و اولویت این است که کار اطلاعاتی صورت گیرد و کار اطلاعاتی هم قدرت و هم سرعت شما بالا می رود و هزینه ها نیز کم می شود.
وی گفت : اکنون نگاه مردم به اعتیاد در جامعه فرق کرده و اکنون که فرق کرده است باید ساماندهی کنیم که مردم در این حوزه مشارکت کنند ، البته آن مقدار که نگاه و آگاهی مردم در حوزه موادمخدر افزایش پیدا کرده ، مشارکت شان افزایش پیدا نکرده است باید در این حوزه بیشتر کار شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رشد ۱۵ درصدی کشفیات مواد مخدر
وزیر کشور گفت:در سال گذشته کشفیات مواد مخدر به ۸۰۹ تن رسید که رشد ۱۵ درصدی داشت.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست فصلی دبیران شورا‌های هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور افزود: چهار سال را در ستاد پشت سرگذاشتیم که در این مدت هم توفیق داشته ایم و هم در برخی موارد آنچنان که باید و مورد انتظار ما بود موفق عمل نشد.
وی گفت: این جلسات و نشست‌ها باید نتیجه اش این باشد که هرکجا که قوت و موفقیت داشتیم آن را تقویت کنیم و راه‌های جدیدتری را با سرعت و توفیق بیشتر طی کنیم و در جایی که نتوانستیم موفق عمل کنیم بدون مماشات و مصلحت اندیشی آن را مطرح کنیم تا با تلاش‌ها آن موانع و نقاط ضعف رفع شود.
وزیر کشور با بیان اینکه با تقسیم بندی مقام معظم رهبری در شورای اجتماعی بحث موادمخدر و اعتیاد جزو نخستین آسیب‌ها و اولویت‌های ما قرار دارد، افزود: رییس جمهور نیز در این خصوص تاکید مکرر دارد و در نظرسنجی‌ها و گفتگو‌ها نیز جزء درخواست و مطالبات مردم بود که نخستین آن بحث اعتیاد و موادمخدر است و از نظر وزنی نیز وزن سنگین ناهنجاری‌ها اعم از سرقت و مفاسد به موادمخدر و اعتیاد برمی گردد.
رحمانی فضلی گفت: در این حوزه ظرفیت و توان ما و امکانات خیلی بیشتر از این است که باید دید در حوزه پیشگیری ما چقدر توانستیم مردم را وارد حوزه پیشگیری کنیم؟
وزیر کشور گفت: هرچند که این وظیفه شما دبیران است، اما دستگاه‌های دیگر نیز باید در این حوزه وارد عمل شوند و اگر نتوانسته ایم موفق عمل کنیم مسلما مسلتزم یک بازنگری است تا مردم و ان جی او‌ها در این حوزه وارد عمل شوند.
وی افزود: دبیران ما در مناطق باید با هماهنگی افراد موثر و مرتبط جلسه بگذارند و در کنار ان جی او‌ها، از تشکل‌های دیگر اعم از سنتی نیز بهره ببرند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه به طور کلی روند ما روند رو به افزایش و تاثیرگذاری بوده است، گفت:، اما جهشی در این حوزه اتفاق نیفتاده است هرچند که روند صعودی و خوب بوده است، اما در این حوزه رقیب ما قاچاقچیان موادمخدر، خرده فروشان و اعتیاد (معتادان) هستند.
وزیر کشور افزود: پول قاچاق و مفت هر کجا برود فساد می آورد و فرقی نمی کند که در کدام حوزه اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی وارد شود.
وی با بیان اینکه مقدار کشفیات مواد مخدر قابل تحسین است، افزود: همچنان ورود، توزیع و مصرف مواد مخدر ادامه دارد و در آن قسمتی که مواد مخدر وارد کشور و در داخل توزیع می‌شود، مسلما ما رسالت مقابله داریم.
وزیر کشور گفت: هرچند که در سال گذشته ۸۰۹ تن موادمخدر کشف کردیم که نسبت به سال قبل از ان ۱۵ درصد رشد دارد، اما باید دید اگر این هشتصد تا نهصد تن وارد کشور شده چرا شده است بویژه که این مقدار مواد از مرز‌های همین کشور وارد شده است و باید دید چرا نتوانسته ایم جلوی آن را بگیریم، چه مشکلی وجود دارد که روند ورود قاچاق مواد مخدر به کشور همچنان وجود دارد و بعد از ورود توسط خرده فروشان توزیع شده که چرا خرده فروشان توانسته اند آن را توزیع کنند؟
وی با بیان اینکه چرخه کشت و تولید، ورود و توزیع مواد مخدر همچنان ادامه دارد، افزود: این چرخه باید در جایی قطع شود، بهترین نقطه قطع چرخه مواد مخدر لب مرز است.
رحمانی فضلی گفت: اگر جلوی یک تن مواد مخدر لب مرز گرفته شود با یک محموله و یک گروه روبرو هستیم، اما اگر این مقدار وارد چرخه توزیع شود، با شبکه بزرگی روبرو می‌شویم. ­این چرخه باید یک جا قطع شود و اگر قطع نشود همین روال ادامه دارد و این چرخه معیوب ادامه خواهد داشت و برای قطع این چرخه بهترین راه این است که در مرز‌ها مقابله صورت گیرد و این چرخه قطع شود.
وی افزود: البته ایده آل این است که کاری کنیم مردم با وجود دسترسی به مواد مخدر، آن را مصرف نکنند هرچند که ۹۷ درصد مردم پاک هستند و مشکل ما تنها ۳ درصد است که جامعه معتادان را تشکیل می‌دهد و البته می‌توانیم بگوییم که نسبت شیوع مواد مخدر ۳ به ۹۷ است و آنچنان که سیگار در دسترس همه وجود دارد، اما بسیاری از مردم مصرف نمی‌کنند.
وزیر کشور گفت:ما دو هزار کیلومتر مرز آبی و خاکی داریم که اگر بگوییم ۵۰ درصد مقابله کرده ایم، اما ۵۰ درصد مواد وارد کشور شده است و تعداد زیادی از این توزیع کنندگان نیز دستگیر شدند و برغم دستگیری‌ها شبکه توزیع وجود دارد و بعد از آن مرحله نیز معتادان متجاهر هستند هرچند که ۳ درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود.
رحمانی فضلی گفت: در این حوزه نیز از همه نیرو‌ها اعم از نیرو‌های مرزبانی، وزارت اطلاعات و سپاه برای مقابله با ورود موادمخدر به کشور استفاده می‌کنیم تا جلوی ورود موادمخدر را بگیریم چراکه اگر از این مرحله رد شود، مقابله با آن خیلی سخت می‌شود و وقتی یک تن مواد وارد کشور می‌شود با هزار گروه و شبکه مواجه می‌شویم.

پیشرفت ۱۵ درصد وزارت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری
وزیر کشور گفت:­ وزارت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، ۱۵ درصد پیشرفت داشته است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست فصلی دبیران شورا‌های هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور به بهره گیری از روش‌های جدید در امر پیشگیری اشاره کرد و افزود: باید از راه‌های قدیمی دست کشید و از روش‌های جدید برای کمک به معتادان برای بازگشت به زندگی عادی بهره گرفت حتما باید ایده‌های جدیدی برای درمان معتادان و بحث اشتغال آن‌ها مطرح شود.
وی با بیان اینکه باید به بحث پایداری درمان معتادان توجه شود گفت: باید شرایط کار و بهبودی برای آن‌ها فراهم شود، چراکه نگهداری معتادان در اردوگاه‌ها به مدت سه ماه لزوما باعث درمان آن‌ها نمی‌شود و گاه افراد درمان شده به شرایط قبل بر می‌گردند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ایجاد فضای اشتغال برای معتادان تحت درمان موضوع مهمی است افزود: برای بهبود معتادان به جای نگهداری دو یا سه ماهه آن‌ها در اردوگاه‌ها باید براساس ماده ۴۲ با همکاری قوه قضائیه طرحی اجرا شود که تعدادی از آن‌ها به صورت آزمایشی در یک فعالیتی مانند کشاورزی یا احداث گلخانه به مدت طولانی‌تر فعالیت کنند و بعد از آن هم با همکاری خانواده‌ها مورد حمایت قرار گیرند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه پیشگیری وزارت آموزش و پرورش ورود کرده است گفت:: با وجود همه تلاش‌های وزارت آموزش و پرورش در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، ۱۵ درصد پیشرفت داشته است که ۸۵ درصد باقی مانده باید به سرعت عملیاتی شود.
وزیر کشور با بیان اینکه معتاد فقط یک بیمار نیست افزود: اگر چه اعتیاد بیماری محسوب می‌شود، ولی با سایر بیماری‌ها فرق دارد، اعتیاد بیماری است و باید درمان شود، اما نباید این عنوان باعث شود اعتیاد را موضوع ساده‌ای در نظر بگیریم، چون یک بیمار جسمی کالبد ناتوان دارد، اما اعتیاد یک بیماری که برخلاف سایر بیماری‌ها آثار و پیامد‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد بنابراین لازم است با نگاهی جامع به این موضوع بپردازیم.
وی با بیان اینکه در بحث صیانت و اشتغال (معتادان بهبود یافته) حرکت پرشتابی شروع شده است گفت: با اینکه از وضعیت این بخش رضایت دارم، اما هنوز تا حد ایده‌آل فاصله داریم. ضمن اینکه معتقدم ارتباط با خانواده‌های معتادان به ویژه زنان و فرزندان معتادان موضوع بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: اگر چه سازمان بهزیستی در این زمینه مسولیت دارد، اما تاکید کرده ام ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در این موضوع حتما ورود کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)