• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۲۹۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

خروج از برجام، هشدار به کره شمالي است

خروج احتمالي ترامپ از برجام، به کره شمالي هشدار مي دهد که آمريکا قابل اعتماد نيست

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ پايگاه اينترنتي "ديلي ميل" با بررسي گزينه خروج احتمالي آمريکا از توافق هسته اي با ايران نوشت تبعيت نکردن ترامپ رئيس جمهور آمريکا از موافقتنامه هسته اي ايران، به کيم جونگ اون رئيس کره شمالي نشان خواهد داد که وي نمي تواند به آمريکا براي پايبندي به وعده خود اعتماد کند.
اين روزنامه انگليسي در گزارشي به قلم جيمز تپسفيلد نوشت: به دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا هشدار داده شده است هر گونه قصور در عمل به توافق هسته اي با ايران، به رئيس کره شمالي ثابت خواهد کرد که نمي تواند به واشنگتن اعتماد کند تا به حرف خود پايبند باشد.
سياستمداران ارشد از سراسر جهان مشغول تلاش هاي لحظه آخري براي جلوگيري از خروج رئيس جمهور آمريکا از توافق با ايران هستند.
با اين حال، به نظر مي آيد احتمال تغيير نظر ترامپ در آستانه اعلام تصميم نهايي وي امشب در حال کاهش است.
ويليام هيگ، وزير سابق کابينه انگليس، مي گويد خروج از اين توافقنامه، «پيامي را با اين مضمون پخش مي کند که واشنگتن به حرف خود عمل نمي کند».
اين هشدار پس از آن مطرح مي شود که بوريس جانسون وزير امور خارجه انگليس از سفر خود به واشنگتن به منظور درخواست از ترامپ براي «واقع بين» بودن درباره کارهايي که مي توان براي محدود کردن بلندپروازي هاي هسته اي ايران انجام داد، استفاده و اعلام کرد يک طرح جايگزين قابل قبول وجود ندارد. ترامپ از اين توافق که در دوران باراک اوباما رئيس جمهور سابق آمريکا به دست آمد و تحريم ها عليه ايران را در ازاي متعهد شدن اين کشور براي پيگيري نکردن يک برنامه تسليحات هسته اي کاهش داد، به شدت انتقاد کرده است.
گمانه زني هايي صورت گرفته است که وي از نابود کردن کل اين موافقتنامه خودداري و احتمالا شرکت هاي اروپايي را که با ايران داد و ستد مي کنند، از تحريم ها معاف خواهد کرد.
کشورهاي عضو اتحاديه اروپا اعلام کرده اند حتي اگر آمريکا از اين توافق خارج شود، تلاش خواهند کرد اين توافق را حفظ کنند.
ويليام هيگ در مقاله اي در روزنامه «ديلي تلگراف» نوشت از بين بردن اين توافقنامه يک «اشتباه بسيار بزرگ» خواهد بود. وي اعلام کرد: «اگر وي (ترامپ) دچار ترديد است، بايد خود را در حالي که در آينده نزديک رو به روي کيم (جونگ اون) نشسته است، تصور کند».
وي افزود: «پايان دادن به موافقتنامه ايران به اين معناست که آمريکا آن چه را ظرف يک سال مي پذيرد، ممکن است سه سال بعد لغو کند».
هيگ نوشته است: «و اين به نوبه خود، خبر خوبي براي توافق احتمالي با کره شمالي يا ثبات خاورميانه(غرب آسيا) - و بنابر اين براي صلح در جهان نخواهد بود».
جانسون نيز که در برنامه «فاکس اند فرزندز» حضور يافته بود، اعلام کرد رئيس جمهور آمريکا به درستي مي گويد که اين پيمان، کامل نيست.
وي در عين حال از آمريکا خواست کل توافق را کنار نگذارد.
وي گفت: «اگر شما اين کار را انجام دهيد، بايد به اين پرسش پاسخ دهيد که بعد چه خواهد شد ؟ اگر ايراني ها به سمت سلاح هسته اي بروند، چي؟»
جانسون افزود: «آيا ما جدا مي گوييم که مي خواهيم اين تاسيسات را در فردو و نطنز بمباران کنيم؟»
وي اين پرسش را مطرح کرد که «آيا اين واقعا يک احتمال واقع بينانه است؟»
جانسون در مقاله در «نيويورک تايمز» نيز با اذعان به اين که توافق با ايران «ضعف هايي» دارد، در عين حال تاکيد کرد اين بهترين راه براي خنثي کردن اين مناقشه است. وزير امور خارجه انگليس مشغول گفتگوها با مقامات ارشد دولت از جمله مايک پنس معاون رئيس جمهور آمريکا است.
وي همچنين با جان بولتون مشاور امنيت ملي و رهبران اصلي سياست خارجي در کنگره ديدار خواهد کرد هر چند که وي با خود ترامپ ديدار نخواهد کرد.
به غير از ايران، انتظار مي رود گفتگوهاي جانسون همچنين درباره کره شمالي - در آستانه ديدار برنامه ريزي شده ترامپ با کيم جونگ اون - و اوضاع سوريه باشد.
جانسون در نيويورک تايمز نوشته است اين توافق، محدوديت هايي بر برنامه هسته اي ايران اعمال کرده است و «حال که اين محدوديت ها برقرار است، من مزيتي در کنار گذاشتن آنها نمي بينم».
وي هشدار داد: «فقط ايران از کنار گذاشتن محدوديت ها بر برنامه هسته اي خود سود خواهد برد. در اين مقطع حساس، خروج از موافقتنامه و برچيدن محدوديت هايي که اين توافق بر ايران اعمال مي کند، اشتباه خواهد بود».
سر کيم داروچ، سفير انگليس در آمريکا، اعلام کرد موافقتنامه ايران «يک توافق خوب» است ولي تلاش هايي براي «پيدا کردن نوعي زبان، انجام اقدامي که نگراني هاي رئيس جمهور را برطرف کند»، در جريان است.
ترامپ تهديد کرده است که از موافقتنامه موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که توسط آمريکا، چين، روسيه، آلمان، فرانسه و انگليس با ايران امضا شد، خارج خواهد شد.براساس مفاد اين توافق، ايران به داشتن يک برنامه هسته اي مسالمت آميز متعهد شده است.
ترامپ از منتقدان صريح اللهجه اين موافقتنامه بوده است و ماه ژانويه ضرب الاجلي براي آنچه آنرا « اصلاح نقايص فاجعه بار توافق يا خروج آمريکا از آن» ناميد ؛ تعيين کرد.
امانوئل مکرون رئيس جمهور فرانسه در گفتگو با يک مجله، هشدار داد تصميم ترامپ براي خروج از اين توافق ممکن است به جنگ منجر شود.
مکرون در گفتگو با هفته نامه آلماني «اشپيگل» اعلام کرد: «ما جعبه پاندورا را باز خواهيم کرد. ممکن است جنگ شود. من فکر نمي کنم دونالد ترامپ به دنبال جنگ باشد».مکرون اواخر ماه گذشته زماني که با ترامپ در واشنگتن ديدار کرد، از وي خواست از اين توافق خارج نشود.
پيشتر اين ماه، جانسون بر اهميت حفظ توافق در عين در نظر گرفتن «نگراني هاي برحق آمريکا» تاکيد کرد.
اتحاديه اروپا اعلام کرده اين موافقتنامه، «موفق بوده است و بايد حفظ شود».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)