• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۵۸۰۴
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بانک ملی حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد فروخت

مدیرعامل بانک ملی گفت: پیش بینی شده ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل فروش اموال مازاد و شرکت‌های واگذار شده نصیب این بانک شود که این رقم تا حدودی محقق شده است.

بانک ملی حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد فروختبه گزارش خبرگزاری صداو سیما از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، محمدرضا حسین زاده با بیان اینکه برخلاف دیدگاه عمومی «بانک ها به میل خودشان به بنگاه داری روی نیاورده اند»، خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب برخی شرکت ها نیازمند سرمایه گذار خصوصی بودند، اما از آنجایی که کسی پا پیش نمی گذاشت، به ناچار دولت به بانک ها حکم داد تا به سرمایه گذاری در آنها بپردازند.
وی افزود: به این ترتیب بانک ها به سرمایه گذاری در واحدهای پتروشیمی، قطعه سازی، خودروسازی، داروسازی و غیره پرداختند، بر این اساس سهم کنونی بانک ها از آن بنگاه ها به حکم دولت بوده است.
مدیرعامل بانک ملی یادآوری کرد: بخشی دیگری از بنگاه داری بانک ها نیز به بدهی های دولت به بانک ها برمی گردد؛ به عنوان نمونه در دولت نهم طی مصوبه ای 10 شرکت که از مشکلات اساسی رنج می بردند را برای پرداخت بدهی خود، به بانک ملی واگذار کرد.
وی اظهار داشت: به این ترتیب، هرچند بدهی دولت کم شد، اما «شرکت های مصیبت زده» به بانک ملی واگذار شد که نه تنها کسی این بنگاه ها را نمی خرد، بلکه هر ماه باید مبلغ کلانی را صرف هزینه هایی چون پرداخت حقوق پرسنل آنها و به روز رسانی دستگاه ها کرد.

اولویت استمهال تسهیلات تولیدکنندگان است
حسین زاده در ادامه در خصوص استمهال تسهیلات و وام ها در این بانک، خاطرنشان کرد: سرمایه در گردشی که واحدهای اقتصادی برای تامین مواد اولیه یا پوشش هزینه های جاری خود نیاز دارند، 6 ماهه یا یک ساله است، اما وقتی زمان سررسید آنها فرا می رسد می توانند با پرداخت سود، آن را تمدید کنند.
به گفته این مقام بانکی، درباره واحدهایی که به دلیل سوء مدیریت یا شرایط اقتصادی کشور به مشکل برخورد کرده اند، 2راهکار پیشنهاد می شود؛ نخست تملیک آن واحد تولیدی از سوی بانک است که البته «بانک ملی با این گزینه موافق نیست».
وی ادامه داد: گزینه دوم مذاکره با تولیدکنندگان و انجام توافق است تا بتوانند تولید خود را راه اندازی کره و به سود برسند؛ به این ترتیب بانک نیز به پول خود خواهد رسید.

سوددهی بانک ها باید از محل کارمزدها باشد
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه تولیدکنندگان می گویند حمایت از کالای ایرانی با نرخ سود 20 درصدی بانک ها مطابقت ندارد، گفت: نتایج تحقیق نشان می دهد بیشترین هزینه واحدهای تولیدی در کشور ناشی از فرسودگی تجهیزات و فناوری پایین در تولید و همچنین سوء مدیریت در برخی واحدهاست و هزینه دریافت وام بانکی جزو کمترین هزینه های تولیدگران به شمار می آید.
حسین زاده افزود: با این حال بانک ملی سال گذشته برای کاهش نرخ سود تسهیلات خود، دریافت کارمزد از محل خدمات بانکی را آغاز کرد زیرا طبق استانداردهای بین المللی، بانک ها باید هزینه های جاری خود نظیر هزینه پرسنل را از محل کارمزدها تامین کنند.
وی ادامه داد: طبق این برنامه اگر طی سه سال آینده دریافت کارمزد از خدمات و تراکنش های بانکی به خوبی پیش برود، نرخ وام را کم می کنیم تا نرخ سود به 14 درصد و حتی نرخ سود برای واحدهای تولیدی زیر 10 درصد باشد.
حسین زاده خاطر نشان کرد: وقتی برخی بانک ها سود 20 درصدی به حساب های سپرده می دهند، حتی پرداخت وام 18 درصدی هم برای آنها زیاد محسوب می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ارسال ۵۲۰ اثر به دبیرخانه همایش ملی شعر مادر در کاشان
پایش مرکز معاینه فنی فریمان
لیگ دسته یک هندبال قرعه کشی شد
شنای سپاه بر سکوی نخست
یادواره شهدای دانش آموز در هامون
نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی توان‌خواهان در قزوین
تکریم همسران و مادران شهدا در دانشگاه قم
استرداد وجوه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته در سبزوار
رشد ۳۰ درصدی تولید و صادرات شیلات
پیش بینی افزایش ارزش صادرات آبزیان در ماه‌های آینده
تأکید دولت بر لزوم استاندارد‌سازی سوخت خودرو‌ها در کشور
برگزاری پویش به نام مادرم؛ آیینه‌ی زهرا (س) در استان زنجان
برگزاری کنفرانس تفکر سیستمی در مشهد
زندگی در سایه همت
افتتاح ساختمان جدید فدراسیون دوچرخه‌سواری با حضور وزیر ورزش
آغاز عملیات زیرسازی و ترمیم جاده ایزدخواست به حنا
توقیف خودروی حامل برنج قاچاق در بخش رضویه مشهد
کشاورزان لرستانی برای اراضی خود سند رسمی بگیرند
برگزاری همایش اقتدار بسیجیان در جغتای
اجرای بیش از ۵۵ طرح سرمایه گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
سقف کیفری مهریه مشخص شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)