• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۳۳۹۵
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۶
اقتصادی » آب و انرژی
در مخزن شوریجه؛

افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز طبیعی

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز طبیعی : ظرفیت ذخیره‌ سازی در مخزن شوریجه به بیش از ۴ میلیارد مترمکعب می‌رسد.

افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز طبیعی در مخزن شوریجهبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسن منتظر تربتی، درباره طرح توسعه مخزن ذخیره‌سازی گاز طبیعی شوریجه گفت: ذخیره کردن گاز طبیعی به میزان کافی در کشور، از جمله راهبردهای شرکت ملی گاز است. این مقدار ذخیره‌سازی در هر سال باید با مقدار انتقال گاز در شبکه و طول شبکه سراسری انتقال گاز مطابقت داشته باشد، اما اکنون مقدار ذخیره‌سازی گاز در مخازن سراجه و شوریجه به عنوان تنها مخازن ذخیره‌سازی، همگون نیست.
وی با بیان این‌که به طور معمول در حد ۱۰ درصد مصرف یک سال گاز کشور باید در مخازن ذخیره شوند، اظهار کرد: به عنوان نمونه، زمانی که به مصرف ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در سال برسیم باید سالانه ۴۰ میلیارد متر مکعب ذخیره‌ سازی گاز در کشور داشته باشیم، بنابراین استفاده از مخازن جدید برای ذخیره گاز موضوعی مهم و قابل توجه است.
تربتی با تاکید بر این‌که ذخیره‌سازی گاز طبیعی باید در نقاط مختلف کشور انجام شود و نمی‌توان به ۲ مخزن کنونی اکتفا کرد، ادامه داد: مخزن شوریجه موقعیت مناسبی در شمال‌ شرق کشور دارد و نیز گنجایش لازم را برای توسعه حداکثری دارد، ظرفیت کنونی مخزن شوریجه بیش از ۲ میلیارد مترمکعب گاز است که با اجرای طرح توسعه این مخزن، ظرفیت به ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.
تربتی، قاعده ذخیره‌سازی گاز در مخازن را تزریق در 8 ماه نخست و برداشت در 4 ماه پایان هر سال عنوان کرد و گفت: این قاعده هر سال برای تزریق و برداشت گاز در ۲ مخزن سراجه و شوریجه اجرا می‌شود و پس از اضافه شدن مخازن جدید نیز با همین روش به کار ذخیره‌ سازی می‌پردازیم.
وی همچنین از ادغام شرکت ذخیره‌سازی در مجموعه شرکت مهندسی و توسعه گاز خبر داد و گفت: مسئولیت توسعه ذخیره‌سازی گاز طبیعی به ما واگذار شده و توسعه مخزن شوریجه مهم‌ترین طرح کنونی در زمینه توسعه ذخیره‌سازی گاز طبیعی است.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، اجرای طرح توسعه مخزن شوریجه به روش سرمایه‌گذاری BOT انجام خواهد شد، همچنین مناقصه بین‌ المللی این طرح نیز آماده شده و به زودی فراخوان مناقصه انجام می‌شود.

تعداد مخازن ذخیره‌ گاز طبیعی افزایش می‌یابد
تربتی درباره افزایش تعداد مخازن گاز طبیعی توضیح داد: افزون بر سراجه و شوریجه، پنج مخزن دیگر در نقاط مختلف کشور در نظر گرفته شده‌ اند که پیش‌ بینی می‌کنیم برای ذخیره گاز مناسب باشند، بنابراین پس از انجام مطالعات و آزمایش‌های لازم و شناسایی قابلیت‌ها و ظرفیت مخازن درباره هر کدام از آنها تصمیم‌گیری می‌شود.
وی با بیان این‌که افزون بر مخازن نفتی، مخازن آبی و نمکی نیز برای ذخیره گاز طبیعی بررسی می‌شوند، اظهار کرد: یکی از این مخازن، گنبد نمکی کاشان است که اکنون در مرحله ارزیابی قرار دارد. نمونه‌ برداری‌ ها از این گنبد پایان یافته است و پس از انجام آزمایش‌های لازم، نتیجه کار اعلام می‌شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، مخازن امام حسن، بانکور، باباقیر و بخش قزل تپه را از دیگر مخازن مورد نظر برای ذخیره‌ سازی اعلام کرد و گفت: بخش قزل تپه در مرحله حفر چاه ارزیابی است و گنبد نمکی کاشان نیز از جمله طرح‌های جاری است که پس از مشخص شدن نتیجه آزمایش‌ها، روش اجرای طرح را مشخص می‌کنیم و وارد فاز عملیات می‌شویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرکز نگهداری دختران مبتلا به اوتیسم در یزد راه اندازی می‌شود
برداشت زیتون روغنی از باغ‌های طارم سفلی
رونمایی از پوستر رویداد محتوای دیجیتال بسیج با محوریت خرم آباد هوشمند  
رونمایی از سه داروی جدید در البرز
فردا: رقابت تیم پاس همدان با سپاهان نوین اصفهان 
عیادت رئیس‌جمهور پزشکیان از آقای سقاب اصفهانی
آغاز بکار هنرستان‌های وابسته به صنعت در کردستان
تعطیلی برخی مقاطع تحصیلی مناطق گرمسیری در کهگیلویه و بویراحمد
خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع است
تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
کشف شواهد نوسنگی در تپه باستانی ابراهیم‌آباد هزارجلفا
توزیع آبگرمکن خورشیدی در مناطق بدون گاز استان
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز
پلمب شهربازی یکی از بازار‌های مشهد
برگزاری نخستین همایش جوانان منطقه کدکن
استادیوم جدید در افسریه احداث می‌شود
سفر پاپ به لبنان
ماهیگیران فلسطینی، هدف نظامیان صهیونیست
صد‌ها کشته و مفقود در سیل اندونزی و تایلند
گلایه شهروندان از وضعیت نامناسب آسفالت جاده بستان آباد به بناب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۳۸ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)