• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۳۸۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
در سال زراعی گذشته؛

۲۱۴ هزار هکتار سبزی و صیفی به روش «نشایی» کشت شد

۲۱۴ هزار هکتار از اراضی سبزی و صیفی در سال زراعی گذشته تحت کشت نشایی قرار گرفت.

۲۱۴ هزار هکتار سبزی و صیفی به روش «نشایی» کشت شدبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از­ پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛­­ مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت گفت: در هر هکتار کشت نشایی به طور متوسط بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب صرفه جویی می شود و اگر تا ۱۰۰ هزار هکتار سطح کشت نشایی سبزی و صیفی افزایش یابد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد.

حسین اصغری با بیان این که بیشترین سطح کشت نشایی مربوط به محصولاتی مانند پیاز، گوجه فرنگی، خیار و هندوانه است، اظهار داشت: در سال زراعی ۹۶-۹۵ حدود ۱۰۳ هزار هکتار گوجه فرنگی با روش کشت نشایی داشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم توسعه، همه­ سطوح اراضی سبزی و صیفی که ظرفیت کشت نشایی دارند با این روش کشت شود.

اصغری افزود: در حوزه سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی و سبزیجات برگی، کشت نشایی در مورد بقیه محصولات قابل اجرا است.

مدیر کل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت، توسعه سیستم های نوین آبیاری را از دیگر اقدامات برای بهینه کردن مصرف آب در حوزه کشت سبزی و صیفی در کشور عنوان کرد و گفت: در سال زراعی گذشته از مجموع سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی ۲۸۵ هزار هکتار با روش تیپ و ۸۰ هزار هکتار با سیستم بارانی آبیاری شد.

وی با بیان این که سیاست این دفتر در مورد محصولات سبزی و صیفی به ویژه جالیزی، استفاده از روش های نوین آبیاری، نشاکاری و پوشش اراضی با مالچ است، افزود: تمایل کشاورزان به کشت محصولات جالیزی مانند هندوانه به علت استفاده از این روش ها و کاهش مصرف آب است.

اصغری اظهار داشت: روش تیپ، راندمان آبیاری را به بالای ۹۰ درصد می رساند و این به معنای ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب است.

وی راندمان آبیاری در محصولات کشاورزی را حدود ۴۰ درصد عنوان و ابراز امیدورای کرد در راستای افزایش راندمان آبیاری تا پایان برنامه ششم توسعه همه سطوح زیر کشت محصولات جالیزی با استفاده از آبیاری تیپ و میکرو آبیاری شود.

اصغری ادامه داد: یکی از برنامه های ما برای مدیریت محصولات جالیزی، همکاری با مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی برای دستیابی به آمار دقیق تولید کنندگان این محصولات است.

وی گفت: ما با اطلاعات دقیقی که از طریق کارشناسان پهنه از تولید کنندگان به دست می آوریم تعداد تولید کنندگان، میزان تولید و زمان عرضه این محصولات به بازار و کیفیت شان را رصد کنیم و این اطلاعات را در اختیار مسوولان در حوزه تنظیم بازار قرار می دهیم.

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)