به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ چینی ها بعد از سال ها برتری علمی آمریکا را به چالش کشیده اند.
روزنامه واشنگتن پست چاپ آمریکا نوشت: امروز تعداد بسیار زیادی از دانشمندان جوان و بلندپرواز چینی در بخش های مختلف و دانشگاه های آمریکا حضور دارند که بسیاری از آنها بعد از اتمام تحصیلات به کشورشان برمی گردند. بزودی برتری علمی آمریکا در جهان کم رنگ خواهد شد. نکته جالب توجه آن است که امروز شمار زیادی از دانشمندان و محققان برتر حوزه های مختلف برای ادامه تحقیقات علمی شان از کشورهایی مانند آمریکا خارج می شوند و به چین می روند.
بعد از چند دهه برتری آمریکایی ها در حوزه علم و تحقیقات علمی اکنون چینی ها خود را به دانشمندان آمریکایی نزدیک کرده اند و هر روز تعداد بیشتری از دانشمندان طراز اول جهان که در سال های قبل در آمریکا به تحقیقات علمی مشغول بوده اند، تصمیم می گیرند ادامه تحقیقات علمی شان را در چین انجام دهند. حتی تعداد بسیار زیادی از دانشمندان و محققان چینی که در سال های اخیر برای تحقیقات علمی به خارج از این کشور رفته اند برای ادامه تحقیقات علمی شان به کشورشان برمی گردند تا فرصت های تحقیقاتی جدیدی در اختیار داشته باشند.
آمریکا هر ساله نیم تریلیون دلار برای بخش تحقیقات علمی اختصاص می دهد که این میزان بودجه تحقیقات علمی بیشتر از بودجه هر کشور دیگری در جهان برای تحقیقات علمی است. چینی ها در بخش بودجه تحقیقاتی در جهان مقام دوم را به خود اختصاص داده اند و اتحادیه اروپا هم مقام سوم را در این حوزه در جهان در اختیار دارد. اما چین اکنون تلاش می کند در این بخش از آمریکا پیشی بگیرد و به گزارش شورای ملی علم احتمالا تا پایان سالجاری چین در بخش علمی جایگاه اولی را از آمریکا خواهد گرفت. در سال دو هزار و شانزده برای اولین بار تعداد انتشارات علمی چین از تعداد انتشارات علمی آمریکا بیشتر شد.
آلانا کرولیکووسکی متخصص بخش تحقیقات علمی چین در دانشگاه میسوری گفت شاهد تحولات بسیار بزرگ در بخش تحقیقات علمی در چین هستیم.
پیشرفت های علمی بخش کوچکی از برنامه های بلندپروازانه چین هستند. رئیس جمهور چین اعلام کرده است قصد دارد در طول سه دهه در بخش اقتصادی هم از آمریکا برتری بگیرد. رئیس جمهور چین در اکتبر گذشته هم اعلام کرد یک ارتش در سطح کلاس جهانی تا سال دو هزار و پنجاه ایجاد خواهد کرد. در عین حال چین بیشتر از آمریکا و اتحادیه اروپا در بخش ایجاد زیرساخت ها هزینه می کند. این زیرساخت ها باعث شده که هر روزه تعداد بیشتری از دانشمندان و محققان برای انجام تحقیقات شان چین را انتخاب کنند و آزمایشگاه های اختصاصی خودشان را در این کشور ایجاد کنند. اکنون بسیاری از محققان و دانشمندان در آمریکا می گویند در دوران ترامپ محدودیت های بیشتری در مسیر فعالیت های علمی آنها ایجاد می شود چون دولت ترامپ بودجه های علمی را کاهش داده است و در عین حال سیاست هایی مانند محدودیت های مهاجرتی هم باعث شده است که محققان و دانشمندان خارجی نتوانند به راحتی در آمریکا به تحقیقات شان ادامه دهند. همچنین بسیاری از محققان و دانشمندان چینی هم با توجه به محدودیت های ترامپ در بخش مهاجرت اکنون ترجیح می دهند به کشورشان برگردند.
چین و آمریکا از سال هزار و نهصد و هفتاد و نه توافقنامه همکاری های دوجانبه علمی امضا کرده اند. در این چارچوب دو کشور در حوزه هایی مانند داروهای زیستی و نظریه های انرژی های عالی با هم همکاری کرده اند.
سناتور بیل نلسون نماینده دمکرات فلوریدا هم در یکی از نشست های کنگره گفت چین به زودی در بخش علم و تحقیقات علمی از آمریکا پیشی خواهد گرفت. وی گفت ما به زودی توان رقابتی خود در بخش اقتصادی هم از دست خواهیم داد.
از مجموع پانصد ابر رایانه قدرتمند در جهان دویست و دو دستگاه از این سیستم ها در چین هستند و چین شصت دستگاه ابررایانه بیشتر از آمریکا دارد. بزرگ ترین رادیو تلسکوپ جهان در چین ساخته شده است.
این روزنامه نوشت اخیرا دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به رئیس ناسا دستور داده است که فضانوردان آمریکایی را بار دیگر به ماه اعزام کند اما احتمالا زمانی که فضانوردان آمریکایی به کره ماه برسند دیگر جایی در آن جا نخواهند یافت چون فضانوردان چینی و هندی از مدت ها قبل کره ماه را به اشغال خودشان درآورده اند.
چینی ها اخیرا طرحی را برای تبدیل کردن این کشور به بزرگ ترین قدرت در بخش هوش مصنوعی ارائه کردند و قصد دارند تا سال دو هزار و سی این بخش را به صنعتی صد و پنجاه میلیارد دلاری تبدیل کنند.
در سال دو هزار مقام های چینی اعلام کردند که قصد دارند در طول پانزده سال دو و نیم درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به بخش تحقیقات علمی اختصاص بدهند. همزمان چین زمینه را برای ورود شرکت های غربی به بازارهای این کشور فراهم کردند تا این شرکت ها فن آوری های مورد نیاز را به چین منتقل کنند. نخست وزیر چین هم در سال دو هزار و پانزده شعار ساخت چین را یکی از اولویت های این کشور تعیین کرد تا زمینه برای توسعه فن آوری های نوین در این کشور فراهم شود. دولت چین طرحی را برای بازگرداندن دانشمندان و محققان این کشور که در خارج و در دانشگاه های معتبر تحصیل می کنند تدوین و اجرا کرده است