• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۶۴۵۴۸
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷
اقتصادی » اقتصاد کلان

تشخیص صدور کارت بازرگانی با وزارت صنعت است

رئیس کنفدراسیون صادرات : اتاق بازرگانی پیشنهادهایی برای اصلاح قوانین کارت بازرگانی ارائه کرده اما در دولت مسکوت مانده است.

محمد لاهوتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت:­ طی دو، سه سال گذشته دامنه فعالیت کارت بازرگانی تقریبا به پنج حوزه محدود شده است اما این میزان هم تاثیر زیادی در جلوگیری از سوءاستفاده و مشکلات قبلی ندارد.
وی افزود: متاسفانه امروز تشکل ها و عضویت ها توسط حاکمیت به رسمیت شناخته نمی شود به این معنا که هر کسی در هر رشته ای بدون عضویت در هیچ گونه تشکلی می تواند صادرات یا واردات انجام دهد که مشکلاتی را برای خود و بازارهای صادراتی کشور ایجاد می کند.
رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به اینکه طبق اساسنامه فعلی تشکل های صادراتی، شخصی که در یک رشته فعالیت می کند بعد از اخذ کارت بازرگانی می تواند عضو تشکلی شود، ادامه داد: در حالی که این روند باید معکوس باشد به طوری که ابتدا شخص باید با فعالیت مطلوبی شناخته شود و پس از عضویت در یک تشکل بتواند به اخذ کارت بازرگانی اقدام کند.
وی تاکید کرد: باید جایگاه تشکل ها را به رسمیت شناخت و عضویت در آن را به عنوان تشخیص اهلیت فردی که در یک رشته می تواند فعالیت داشته باشد مد نظر قرار داد.
لاهوتی درباره ضرورت وجود کارت بازرگانی نیز گفت: در کشورهای پیشرفته دنیا اصلا کارت بازرگانی وجود ندارد و افراد بدون اینکه فعال اقتصادی باشند تنها با داشتن کد مالیاتی می توانند تجارت کنند و در برخی دیگر از کشورها نیز عضویت در اتاق بازرگانی به منزله مجوز فعالیت است پس در مجموع به سیاست های هر کشور بستگی دارد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی کشورمان که صحبت می کنیم اتاق بازرگانی هم با حذف کارت بازرگانی موافق است اما عضویت در اتاق بازرگانی باید الزامی شود مثل بسیاری از کشورهای پیرامونی که عضویت در اتاق ها محور است.
رئیس کنفدراسیون صادرات در خصوص نقش اتاق های بازرگانی در صدور کارت بازرگانی اظهار داشت: اتاق دریافت کننده مدارک بر اساس ضوابط وزارت صنعت، معدن و تجارت است و مدارک دریافتی از متقاضی را برای وزارتخانه یا سازمان صمت استانی ارسال می کند تا با امضای تأیید آن مقام، کارت در اتاق صادر شود.
وی بر ضروت بازنگری قوانین مربوط به کارت خبر داد و افزود: این کار از دولت یازدهم شروع شده است و وزیر وقت صنعت در دولت یازدهم صدور کارت بازرگانی پنج ساله برای غیرتولیدی ها را ممنوع اعلام کرد.
لاهوتی با اشاره به مسکوت ماندن پیشنهادهای اتاق بازرگانی برای اصلاح قوانین کارت بازرگانی در دولت ادامه داد: به رغم تمایل اتاق بازرگانی در صدور کارت ها با اعتبارهایی در بازه های یک، سه و پنج ساله اما دولت موافقت نکرده که این موضوع حاکی از اختیارات دولت در صدور کارت بازرگانی است.
وی خاطرنشان کرد: روی دیگر کارت بازرگانی کارت عضویت در اتاق است به این معنا که فرد می تواند عضو اتاق باشد اما کارت بازرگانی نداشته باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
راه‌اندازی ۸ جایگاه جدید سی‌ان‌جی در سراسر کشور
ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی در ثبت وقایع حیاتی
برگزاری نشست تخصصی تسهیل صادرات در مناطق آزاد
شهروندان اهری ۴۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی آب مصرف می‌کنند
آغاز برداشت بادام‌زمینی در هوراند
برگزاری جشنواره بزرگ ورزش‌های همگانی، گرامیداشت هفته کیش
همه پای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی
اعلام محدودیت‌های ۴۸ ساعته به‌دلیل آلودگی هوا در استان تهران
افزایش غلظت غبار در سمنان
آغاز طرح آموزش رانندگان ناوگان عمومی مازندران برای کاهش تصادفات
رئیس جمهور همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
پاکستان می‌تواند پلی برای اتصال ایران به شرق آسیا باشد
خام فروشی در زنجیره فولاد
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)