غنی مقابله دوباره با طالبان را به صورت رسمی اعلام کرد
سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما از کابل ، اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان روز شنبه از آغاز دوباره مقابله با عناصر طالبان پس از آتش بس یک جانبه اعلام شده خبر داد.
با این حال رئیس جمهور افغانستان در کنفرانسی خبری اعلام کرد تلاش ها برای صلح ادامه می یابد و از طالبان خواست به این روند بپیوندند. به گفته وی، « هیچ توافق محرمانه ای » وجود نخواهد داشت.
اشرف غنی تصریح کرد: « آتش بس پایان یافته است. نیروهای امنیتی و دفاعی می توانند عملیات نظامی خود را آغاز کنند. اعلام آتش بس با استقبال مردم افغانستان و جهان رو به رو شد. مردم خواهان صلح بین دولت و طالبان هستند و دو لت پذیرفت این درخواست را مطرح کند، اکنون نوبت طالبان است که به این درخواست پاسخ مثبت دهد. اولین خواست مردم افغانستان پایان جنگ و تحقق صلح است ».
رئیس جمهور افغانستان به مناسبت پایان ماه رمضان و عید فطر آتش بس سه روزه اعلام کرده بود که طالبان نیز به آن پایبند بود. ورود عناصر غیر مسلح طالبان به کابل و دیگر شهرها و روستاها با صحنه های خوشحالی و شادی همراه بود.
آتش بس اعلام شده فقط شامل اعضای طالبان بود و تروریست های ( وهابی صهیونیستی ) داعش را که در شرق و شمال افغانستان فعالیت دارند، شامل نمی شد.
سپس رئیس جمهور افغانستان تمدید 10 روزه آتش بس را از 20 ژوئن پیشنهاد کرد که طالبان آن را نپذیرفت و حملات خود را علیه نظامیان و پلیس آغاز کرد.
با این حال ناظران سیاسی اعتقاد دارند آتش بس چند روزه، امیدهای زیادی در میان مردم افغانستان برای صلح ایجاد کرد، مردمی که از تهدید حمله دائمی خسته شدند.