• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۳۲۳۴
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بورس تهران در خدمت توسعه اقتصادی کشور

با تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار در سال ۱۳۸۴ و تاسیس بورس در قالب شرکت سهامی عام، بورس تهران در این سال ها، ​ با ایجاد تنوع مناسب در ابزار‌های قابل معامله ­برای­ تامین مالی بخش خصوصی و دولتی و همچنین ارتقاء نقدشوندگی و افزایش عمق بازار، گام‌های موثری برداشته است.

بورس تهران در خدمت توسعه اقتصادی کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما از روابط عمومی بورس تهران؛­ حسن قالیباف اصل ­مدیرعامل بورس تهران­ گفت: با نگاهی به آمار عملکردی در بازارهای مختلف بورس تهران این اثر بخشی ها نمود بیشتری دارد. عرضه اولیه، اوراق بدهی، صندوق های قابل معامله و اوراق اختیار فروش تبعی ضمن ایجاد تنوع در شرکت ها، صنایع و ابزارهای معاملاتی به تامین مالی بخش خصوصی و دولت، افزایش عمق بازار و ورود وجوه جدید به بازار کمک شایانی کرده است. در 10 سال اخیر کل رقم تامین مالی از طریق بورس تهران برابر با 225000 میلیارد تومان بوده است.

افزایش عمق و جلب توجه به بازار با عرضه اولیه

سخنگوی بورس تهران افزود: از زمان تاسیس شرکت بورس اوراق بهادار تهران تا پایان سال 96 در­12 سال، برابر با 71 عرضه اولیه و انتقالی محقق شده است. ارزش بازار این عرضه های اولیه در روز عرضه اولیه یا گشایش نماد برابر با 120 هزار میلیارد تومان بوده است. متوسط سالانه عرضه ­های اولیه در ­این مدت برابر با 10000 میلیارد تومان به ازای هر سال است.

بزرگترین تامین مالی بخش خصوصی و دولت در بازار سرمایه از طریق بورس تهران

مدیرعامل بورس تهران با اشاره به اینکه یکی از ابزارهایی که در سال های اخیر مورد توجه بخش خصوصی و دولت قرار گرفته بازار بدهی است گفت: ­­به طوری که در اسفند ماه 94 با تامین مالی 5000 میلیارد تومانی، بزرگترین تامین مالی دولت در بازار سرمایه از طریق بورس تهران رقم خورد. همچنین در ماه های اسفند 96 و اردیبهشت 97 دو تامین مالی بزرگ برای صنعت خودرو و مخابرات به ارزش کل 1500 میلیارد تومان به عنوان بزرگترین تامین مالی های بخش خصوصی در بازار سرمایه از طریق بورس تهران محقق شد.

وی درباره­­کل تامین مالی انجام شده از طریق بازار بدهی گفت:­ در­7 سال گذشته تعداد 35 اوراق در بازار بدهی عرضه شده و منجر به تامین مالی برابر با 11000 میلیارد تومانی برای شرکت ها، کارآفرینان و دولت شده است. اکنون ارزش بازار اوراق در بازار بدهی بورس تهران به بیش از 12000 میلیارد تومان رسیده است.

تامین مالی و مدیریت ریسک با ابزار­ETF

قالیباف اصل صندوق های قابل معامله در بورس را یکی دیگر از درگاه های تامین مالی در بورس تهران خواند و تاکید کرد: در­4 سال گذشته از طریق­ETF­ برابر با 11 صندوق در بازار عرضه شده و تامین مالی معادل 738 میلیارد تومان از طریق این ابزار در بورس تهران ثبت شده است.

افزایش سرمایه قدیمی ترین روش تامین مالی، همچنان مورد استقبال

وی افزود: افزایش سرمایه نیز یکی ازدرگاه های تامین مالی برای شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران است.

برای سال های ­89 تا 96­ در­8 سال، 637 شرکت اقدام به افزایش سرمایه کردند. که تامین مالی بیش از 100000 میلیارد تومانی برای ناشران بورس فراهم کرده است که مبلغ 58214 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی و برابر با 42704 میلیارد تومان از محل سود انباشته و اندوخته ها تامین شده است. متوسط سالانه افزایش سرمایه در طی این مدت برابر با 13000 میلیارد تومان به ازای هر سال بوده است.

مزایای چند وجهی بازار اختیار معامله و اوراق اختیار فروش تبعی

مدیرعامل بورس تهران به مزایای بازار اختیار معامله و اوراق اختیار فروش تبعی اشاره کرد و گفت:­ بازار اختیار معامله و اوراق اختیار فروش تبعی ابزار نوین معاملاتی دیگری هستند که در فرآیند تامین مالی می توان از آن ها بهره برد.

وی مزایای متنوع اوراق اختیار فروش تبعی را شامل پایین تر بودن هزینه های انتشار و تامین مالی نسبت به سایر ابزار، سریعتر بودن فرآیند انتشار، عدم خروج وجه نقد از بازار سهام و کمک به افزایش نقد شوندگی سهام پایه عنوان کرد و اظهار داشت: تضمین حداقل بازدهی برای سرمایه گذاران و حمایت از سهام پایه و جلوگیری از فشار فروش مزیت های دیگر استفاده از اوراق اختیار فروش تبعی به حساب می آیند.

قالیباف اصل در پایان گفت: در­دو سال گذشته بیش از 3000 میلیارد تومان تامین مالی از این درگاه محقق شده که حاکی از توجه خاص بازار به این ابزار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)