• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۵۰۴۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳
بین الملل » تحلیلی

سایه جنگ تجاری بر نشست سران بریکس در آفریقای جنوبی

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، سران پنج اقتصاد نوظهور جهان – برزیل، چین، هند، روسیه و آفریقای جنوبی- این هفته در حالی در ژوهانسبورگ با یکدیگر دیدار می‌کنند که تهدید ناشی از گسترش جنگ تجاری اصلی‌ترین دستور کار این نشست خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به اعمال تعرفه بر کالا‌های وارداتی از چین به ارزش ده‌ها میلیارد دلار و همچنین آلومینیوم و فولاد وارداتی از اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا، نگرانی از آغاز یک جنگ تجاری تمام عیار را افزایش داده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، شی جینپینگ رئیس جمهور چین و نارندرا مودی نخست وزیر هند در این نشست سه روزه که از روز چهارشنبه در ژوهانسبورگ آغاز می‌شود، حضور خواهند داشت. پیشتر در این ماه، چین اعلام کرد با سایر کشور‌های در حال توسعه از جمله گروه بریکس برای مقابله با حمایتگرایی تجاری همکاری می‌کند.
چین روز دوشنبه اتهامات ترامپ را مبنی بر پایین نگه داشتن ارزش یوآن رد و اعلام کرد به نظر می‌رسد واشنگتن برای آغاز جنگ تجاری مصمم است. ترامپ با اعلام آمادگی برای وضع تعرفه بر کالا‌های وارداتی از چین به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار می‌گوید تراز تجاری مثبت چین با آمریکا به دلیل دستکاری غیرمنصفانه در ارزش واحد پولی این کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره تهدید ترامپ به وضع تعرفه بر کالا‌های وارداتی از چین، گفت: با توجه به این که آمریکا برای جنگ تجاری مصمم است، چین با وجود این که از چنین جنگی استقبال نمی‌کند، اما از آن در هراس نیز نیست.
ماکسیم اورشکین وزیر اقتصاد روسیه هفته گذشته در آستانه نشست ژوهانسبورگ گفت: این نشست به گفتگو درباره شرایط موجود اختصاص دارد، ما در شرایطی قرار داریم که چین و آمریکا هر هفته اقدامات جدیدی را اعلام می‌کنند. بیشتر گفتگو‌ها با طرف چینی به آنچه در ارتباط با آمریکا روی می‌دهد اختصاص خواهد داشت. این جنگی تجاری است و از این رو مذاکرات رهبران (حاضر در نشست بریکس) برای هماهنگ کردن مواضع ما ضروری است.
سررام چائولیا از موسسه روابط بین الملل جیندال گفت: سران بریکس بر این نکته توافق دارند که اقدامات تنبیهی آمریکا در عرصه تجارت به اعضای این گروه اسیب می‌زند. منافع جمعی اعضای بریکس در گسترش تجارت درون گروهی است و اکنون ضروت آن بیش از هر زمان دیگری است.
گروه بریکس بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است و برخی از بزرگترین اقتصاد‌های نوظهور جهانی را شامل می‌شود با این حال اعضای این گروه نتوانسته اند به موضعی واحد دست یابند.
تحلیلگران معتقدند سیاست تجاری آمریکا می‌تواند جان تازه‌ای در کالبد این گروه بدمد. کنت کریمر اقتصاددان دانشگاه ویتز ژوهانسبورگ به خبرگزاری فرانسه گفت: تدابیر تجاری کوته بینانه و تنگ نظرانه‌ای که از سوی آمریکا اعمال می‌شود اهمیت توافق‌های تجاری میان اعضای گروه‌هایی مانند بریکس را افزایش داده است. به گفته کریمر، آفریقای جنوبی و در معنای وسیع‌تر آفریقا می‌تواند از افزایش صادارت به کشور‌هایی با رشد اقتصادی سریع مانند چین و هند سود ببرد و بریکس از ظرفیت راهبردی برای شکل دهی دوباره به اقتصاد جهانی برخوردار است.
خطر جنگ تجاری همچنین بر نشست وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی اعضای گروه بیست که اوایل این هفته در بوئنوس آیرس برگزار شد نیز سایه انداخته بود. کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول در این نشست بار دیگر درباره اعمال تعرفه‌های تلافی جویانه هشدار داد.
شی جینپینگ رئیس جمهور چین قرار است روز سه شنبه با سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی دیدار کند. وی پیش از سفر به آفریقای جنوبی از سنگال و روآندا نیز دیدن کرده است. نارندار مودی نخست وزیر هند نیز در چارچوب سفر پنج روزه خود به آفریقا که شامل شرکت در نشست گروه بریکس نیز می‌شود از روآندا و اوگاندا دیدار می‌کند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به عنوان رئیس کنونی سازمان همکاری اسلامی در این نشست سران شرکت می‌کند. وی قرار است در حاشیه این نشست با پوتین دیدار کند.
ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه به واشنگتن می‌رود تا در چارچوب تلاش‌های اتحادیه اروپا برای کاستن از آتش جنگ تجاری با ترامپ دیدار کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهروموم دو واحد صنفی گران فروش در اصفهان
برخورد با صیادان غیرمجاز در رودخانه زاب و کشف ادوات صید
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان
۳۳ بانوی سرپرست خانوار در اشنویه صاحب شغل شدند
رجب؛ سرآغاز فصلی تازه برای عبودیت و بندگی پرودگار
دوران دانشجویی طلایی‌ترین و ماندگارترین مقطع زندگی است
۴هزار ميليارد کلاهبرداري با وعده کذب افزايش سود و سرمايه
پرواز‌های بین المللی یزد برای توسعه توریست درمانی
تشریح جزئیات پرونده قتل مشکوک در یزد
فعالیت مجازی برخی از مدارس شهرستان های خراسان رضوی
دو هکتار از مزارع گتوند زیر کشت رازیانه رفت
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با خانواده شهید علوی‌پور
اهدای میوه شب یلدا به نیازمندان در شاهین شهر
جشن شب یلدای استاندار آذربایجان‌غربی با راهداران
برگزاری بیش از ۲۱۰ برنامه به مناسبت ۹ دی در شاهین‌شهر و میمه
برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی بسیج طلاب و مدارس علمیه سراسر خوزستان
پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت دام سنگین حمیدیه در برابر تب برفکی
شناسایی و ساماندهی کودکان کار، اولویت اصلی شورای اجتماعی کردستان
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی ازیک واحد صنعتی در ارومیه
انجام بیش از دوهزار مورد بازرسی از اصناف اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)