نسل جوان به انقلاب و ارزش های دفاع مقدس توجه دارد
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت : بازدید از موزههای مقاومت باید تا سال آینده ۳۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اظهار داشت: نسل جوان به انقلاب و ارزش های دفاع مقدس بی توجه نیست و نبوده بلکه اگر دلخوری و گله ای هست به عملکرد ما و مدیران است و این شورا محلی برای بحث سیاسی و جناحی نیست بلکه تنها حرکتی فرهنگی در راستای ارزش های انقلاب بدون مرز بندی خواهد بود.
علی اصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در دومین جلسه شورای هماهنگی موزه های انقلاب اسلامی ،دفاع مقدس ومقاومت که با حضور مدیران و نمایندگان دیگر موزه های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و محور مقاومت در سالن جلسات ساختمان شهدای موزه دفاع مقدس برگزارشد؛ ضمن تبریک به مناسبت سالروز ولادت امام هشتم علی ابن موسی الرضا(ع) و دهه کرامت، با اشاره ای کوتاه به رئوس مطالب جلسه قبل گفت: در جلسه گذشته پس از بحث و تبادل نظر و ارائه دیدگاه های مختلف و با توجه به اینکه متاسفانه موزه های انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و محور مقاومت فعالیت مشترک و همکاری های مناسبی با یکدیگر نداشته و فقط در راستای ماموریت های ذاتی و سازمانی خود فعالیت می کنند، در کنار هم قرار گرفتن برای انجام کارهای بزرگ و استفاده از ظرفیت های یکدیگر باید به گونه ای مناسب و دقیق صورت گیرد که پیشنهاد تشکیل این شورای هماهنگی توسط موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مطرح شد.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه ضمن اشاره به تجربه بسیار مطلوب چنین همکاری نزدیک در روز ملی موزه ها، گفت: در این روز پتانسیل و توانمندی جمعی به خوبی نشان داده شد، که با در کنار هم قرار گرفتن کارهای بسیار مهم و قوی انجام شود.
جعفری افزود: هر چند در گذشته چنین اقداماتی صورت گرفته اما متاسفانه ادامه دار نبود و اگر همین حالا نیز دست به کار شده و شروع کنیم باز هم دیر نیست.
وی با اشاره به موافقت اعضا در مورد تصویب اساسنامه و شیوه نامه همکاری های مشترک خاطر نشان کرد: با تصویب اساسنامه به راحتی می توان در خصوص نحوه و چگونگی همکاری های مشترک تصمیم گیری کرد.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با اشاره به حضور پر رنگ جوانان نسل امروز در عرصه های مختلف خاطر نشان کرد: نسل جوان به انقلاب و ارزش های دفاع مقدس بی توجه نیست و نبوده بلکه اگر دلخوری و گله ای هست به عملکرد ما و مدیران است.
وی ادامه داد: هرچه قدر ما به ارزش ها، اصول و دستاورد های انقلاب پایبند باشیم و در بیان معارف درست عمل نماییم چالش هایی که در جامعه بوجود آمده از بین می رود.
جعفری ضمن اشاره به زاویه هایی که برخی از مدیران و مسولان از ارزش های انقلاب گرفته اند تاکید کرد: همین فاصله گرفتن های این اشخاص باعث بوجود آمدن شکاف ها و فاصله ها شده است، به گونه ای که دشمنان در حال به دنبال سیاه نمایی هستند، ما باید با عملکردی صحیح و منطبق بر آرمان های انقلاب جلوی این کار را بگیریم و نباید کاری انجام دهیم که انگشت اتهام به سوی ما نشان رود.
وی در رابطه با عنوان شورای هماهنگی گفت: ما به دنبال ایجاد پرچم و عنوانی خاص نیستیم بلکه تنها نامی داخلی برای کنار یکدیگر قرار گرفتن است و با تغییر آن ممکن است عده ای از موزه ها کاسته و یا حذف شوند.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یادآوری کرد: هیچ اجبار و الزامی در رابطه با ماندن و یا رفتن و خروج اعضا از این شورا نیست بلکه قصد نهایی تنها در کنار یکدیگر قرار گرفتن برای انجام کارهای مشترک است.
وی با اشاره به تشکیل کارگروهی برای جمع آوری نظرات همه اعضا تا پایان هفته آینده و ارجاع آن موارد برای جلسه سوم و تصویب نهایی اساسنامه، تصریح کرد: در این کارگروه که متشکل از تنی چند از اعضا است، تمام موارد پیشنهادی جمع آوری می شود تا اساسنامه ای کامل و منسجم را به تصویب رساند.
جعفری از کلیه اعضا درخواست کرد: بهتر است برای شروع کار موزه ها برنامه هایی که تا پایان سال دارند را برای اطلاع دیگر اعضا معرفی نمایند تا با تهیه بروشوری از این فعالیت ها زمینه آشنایی با یکدیگر فراهم شود؛ و نیز لینک سامانه های یکدیگر را بر روی پرتال خود قرار دهیم و همچنین با توجه به فرا رسیدن چهلمین سال پیروزی انقلاب باید دید چه کارهای مهم، با شکوه و ارزنده ای در ای زمینه انجام داد.
وی تاکید کرد: این شورا محلی برای بحث سیاسی و جناحی نیست بلکه تنها حرکتی فرهنگی در راستای ارزش های انقلاب بدون مرز بندی خواهد بود.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، ضمن پیشنهاد طراحی سامانه ای برای معرفی یکدیگر گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی از کلیه موزه ها می تواند گام بلندی در این راستا باشد و امیدواریم ثمرات و نتیجه این همگرایی را در مخاطبین و بازدیدکنندگان خود ببینیم.
وی در پایان ضمن اشاره به ایجاد اتحادیه بین المللی موزه های مقاومت درآینده نزدیک با حضور کشورهای عراق، بوسنی، سوریه، افغانستان در تهران خاطر نشان کرد: برای اربعین امسال مجموعه نمایشگاهی توسط موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مرز مهران بر پا می شود.
سهشنبههای کتاب این هفته، میزبان "آتش زاد" بود
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس؛ چهارمین جلسه از سری نشستهای تخصصی نقد کتابهای حوزه انقلاباسلامی، دفاعمقدس و مقاومت، با عنوان سهشنبههای کتاب با محوریت بررسی و نقد کتاب "آتش زاد" در تالار فرماندهان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
آتش زاد با قلم مرضیه تجار، به روایت زندگی تنها بازمانده، خانوادهای میپردازد که 7 عضو آن خانواده به شهادت رسیدهاند. تجار فارغالتحصیل رشته روانشناسی و از فعالان عرصه نویسندگی است که آثار درخشانی را در کارنامه وی میتوان دید. از جمله سوابق وی میتوان به حضور در شورای بررسی داستان، کارگاه قصه و رمان حوزه هنری، ارشاد، بنیاد شهید، بنیاد جانبازان، مدرس داستاننویسی (دانشگاه صدا و سیما)، همکاری با روزنامه جامجم، مجله زن روز، مجله سروش، عضو شورای هنر و دبیری انجمن قلم ایران از بدو تأسیس اشاره کرد. راضیه تجار با معرفی آثار برجستهای در زمینه دفاعمقدس توانست عنوان نویسنده زن برگزیده ادبیات هشت سال دفاع مقدس، حوزه هنری را بهخود اختصاص دهد.
در ابتدای این جلسه، مدیر کتابخانه موزه انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، ضمن خوشآمد گویی به حاضرین، برگزاری چنین جلساتی را برای شناساندن کتابهای مرتبط با انقلاب، دفاعمقدس و مقاومت ضروری دانست. وی ابراز امیدواری کرد در آینده با برگزاری گردهماییهای بیشتر، برترین آثار در این حوزه به عموم معرفی خواهند شد که به بهبود شرایط فرهنگی کمک خواهد کرد.
کامران پارسینژاد، یکی از منتقدان حاضر در این جلسه، ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان سهشنبههای کتاب، گفت: هر چه بیشتر در حوزه ادبیات داستانی، جنگ و دفاعمقدس، فعال باشیم، باز هم کم است. من خیلی خرسندم که در این جلسه هستم و خانم راضیه تجار بعنوان استاد بنده، سالها در عرصه نویسندگی فعال بودهاند.
وی در ادامه گفت: در نقد انصاف باید رعایت شود، چرا که نقد مانند حکم یک قاضی عمل میکند و اگر کلامی اشتباه گفته شود، منتقد باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشد. در این جلسه نیز باید تمام شرایط بهدرستی نقد شود اما گاهی اوقات کار بینقص است و نمیتوان نقطه ضعفی در آن دید. قالب این اثر زندگینامه داستانی بوده و ما در این قالب دو اثر متفاوت را در کنار هم قرار میدهیم که این روند بسیار سخت است. شما در زندگینامه داستانی با تخیل و در عین حال با مستند نگاری روبرو هستید و همین موجب سخت شدن کار میشود.
پارسی نژاد، نویسنده را در قالب این کتاب، موفق دانست و گفت: خانم تجار در آتش زاد توانست از منظر شخصیت اصلی داستان، شرایط را بهخوبی شرح دهد. برخی از آثار در ارتباط با شهدا بهدلیل رعایت نشدن اصول، عدم رضایت خانواده شهید را بههمراه داشته که موجب کنار گذاشتن اثر نیز میشود. من در آتش زاد نکات جالبی دیدم که مقوله خودشناسی مهمترین بخش آن است. این کتاب باعث شد، خود را در نقش شخصیت اصلی داستان قرار دهم و این منجر به خودشناسی میشود.
وی در ادامه، افزود: ایجاد رابطه با شخصیت کتاب باعث غنای کار شده و نقطه قوت نیز همان است. در درجه اول در چنین کتبی، نویسنده باید با شخصیت اصلی رابطه برقرار کند، در غیر اینصورت کار سفارشی میشود. عنوان نیز بعنوان قسمتی مهم از کتاب، در خواننده بسیار تاثیرگذار بوده و در یک لحظه ضربهای به خواننده میزند. در مورد آتش زاد، عنوان بهخوبی انتخاب شده و تاثیرگذار است.
پارسینژاد به نمادها در این کتاب اشاره کرد و گفت: در مورد نمادهای داستان، در آتش زاد اولین نماد ققنوس به معنای تولد دوباره است. یکی دیگر از نمادها آب و نور است که هدایتگری نور در کتاب آتش زاد مد نظر بوده است. فضاسازیهای مناسب در جای جای آتشزاد دیده میشود که نقطه قوت دیگری در این کتاب است.
منیژه آرمین یکی دیگر از منتقدان حاضر ضمن اشاره به سختی زندگینامه نویسی، گفت: نوشتار چنین آثاری اگر چه ساده بنظر میرسد اما در واقع کار دشواری است. اما در ارتباط با نقد باید بگویم که نویسنده یک انسان است و هیچ انسانی خالی از نقد نیست و بهترین کتاب هم، مورد نقد قرار میگیرد. نقد در واقع از دیدگاه شخصی صورت میگیرد و سلامت نفس مهمترین عامل در نقد است. در این کتاب زحمت بسیار کشیده شده و مستندنگاری دقیق، صحت این صحبت را تایید میکند. جدال شخصیت اصلی داستان با مشکلات زندگی به بهترین شکل نمایش داده شده و من شور و حال نویسنده را بسیار دوست داشتم.
وی در ادامه گفت: در پایانبندی کتاب، داستان عجیب و گنگ بود و من دوست داشتم این بخش بهتر تحلیل شود و من معتقدم باید در این قسمت، فضا سازی به سوالهای ایجاد شده پاسخ میداد.
راضیه تجار در پایان این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از حاضران و منتقدان، همزمانی برگزاری نشست نقد کتاب آتشزاد با شب ولادت امام رضا (ع) را بسیار مبارک دانست و گفت؛ خدا را شاکرم که در چنین شبی، کتاب آتش زاد در یک مکان مقدس که مزین به نام شهداست، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.