• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۸۹۷۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
در دو سال آينده؛

نوسازی بیش از ۱۹۹ هزار وسیله نقلیه فرسوده

بیش از ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ وسیله نقلیه با استفاده از فاینانس خارجی و منابع صندوق توسعه ملی در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ الی ۱۳۹۹ نوسازی و با وسائط نقلیه فرسوده جایگزین خواهند شد.

بیش از 199 هزار وسیله نقلیه در دو سال آینده نوسازی می شودبه گزارش خبرگزاری صداو سیما از بانک مرکزی، جلسه بحث و بررسی طرح ملی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور با حضور قائم مقام بانک مرکزی و نمایندگان بانک های عامل، خودروسازان، صندوق توسعه ملی و سازمان برنامه و بودجه در ساختمان بانک مرکزی برگزار شد.

در این جلسه اکبر کمیجانی قائم مقام بانک با بیان اینکه طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری از موضوعات مهم و پراهمیت است که در پایان سال گذشته ازجانب ریاست جمهوری مطرح و مراحل تصویب را در هئیت دولت گذراند، گفت: بعد از طرح موضوع در هئیت دولت مراحل فراهم کردن مقدمات و فاز اجرایی آن در دستور کار قرار گرفت. بر این مبنا جلسات هماهنگی و هم اندیشی بین دستگاه های ذیربط از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک های عامل و صندوق توسعه ملی برگزار شد که نتایج آن در دو بخشنامه مرتبط ابلاغی بانک مرکزی نمود عینی یافت.

کمیجانی با اشاره به اینکه بیش از 199 هزار و 500 دستگاه وسیله نقلیه برای دوره سال های 97 تا 99 در این طرح، نوسازی و با وسائط نقلیه فرسوده جایگزین خواهند شد گفت: برای اجرایی شدن این طرح نیازمند منابع ارزی بودیم، بر این مبنا در ابتدا تصمیم گرفته شد از فاینانس خارجی برای تامین مالی این طرح بهره گرفته شود و در همین راستا نیز تامین ریالی توسط شبکه بانکی مدنظر قرار گرفت.

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه تحولات بین المللی تامین ارزی برای طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را تحت تاثیر قرار داد تصریح کرد: بر این مبنا تدبیری اتخاذ شد که برای سال ابتدایی طرح از منابع صندوق توسعه ملی با لحاظ کردن اصول و موازین قانونی استفاده شود.

وی افزود: به مرور که پیشنهاد استفاده از منابع صندوق توسعه ملی مدنظر قرار گرفت بررسی های کارشناسی انجام شد و ضمن طرح موضوع در شورای اقتصاد، باز پرداخت منابع ارزی از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تصویب شد.

قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به مصوبه شورای اقتصاد در زمینه طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: جلسات مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی با مدیران عامل خودروسازی و بانک های عامل برای پیگیری و تامین اعتبار 3 میلیارد یورو از محل منابع صندوق توسعه ملی به صورت منظم برگزار و پیرو آن دو بخشنامه به بانک های عامل ابلاغ شد.


کمیجانی با تاکید بر اصول صندوق توسعه ملی برای اختصاص اعتبار برای طرح های ملی خاطرنشان کرد:‌ توجه به اساسنامه و موازین قانونی صندوق توسعه ملی همچون رعایت نسبت مالکانه 20درصد، آورده سرمایه 25درصد متقاضی و توجیه فنی و اقتصادی از ضروریات این صندوق است که مورد توجه قرار می گیرند.

قائم مقام بانک مرکزی در ادامه با اشاره به تضمین بازپرداخت تسهیلات ارزی گفت: تضمین لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه نسبت به بازپرداخت تسهیلات ارزی به صندوق توسعه ملی ارایه شده، ضمن انکه تصمیمات لازم در این خصوص در هیئت امنای صندوق اتخاذ شده است.

وی با اشاره به عقد قرارداد بین صندوق توسعه ملی و بانک های عامل در خصوص نحوه پرداخت و بازپرداخت و تضمین های اعتبار گفت: مسئولیت بررسی طرح و احراز صلاحیت پروژه به لحاظ توجیه فنی و اقتصادی بر عهده بانک هاست و شبکه بانکی مکلف به مدیریت نقدینگی از نظر دریافت اقساط از مجریان طرح و پرداخت آن به صندوق توسعه ملی است.
در این جلسه نمایندگان بانک های عامل، خودروسازان، سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و وزارت صمت نیز به بیان دیدگاه ها و ابهامات خود پرداختند و قائم مقام بانک مرکزی برتسریع در انجام تشریفات قانونی و اداری به منظور اجرایی کردن ثبت سفارش های انجام شده در بانک ها و عملیاتی شدن آنها در بانک مرکزی تاکید کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)