• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۷۰۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
بین الملل » غرب آسیا

تاکید جریان صدر عراق بر مخالفت با تحریم های آمریکا علیه ایران

حاکم الزاملی از مسئولان جریان صدر عراق، با اشاره به مخالفت این گروه با تحریم های آمریکا علیه ایران، بر همبستگی ملت عراق با ملت ایران در برابر این تحریم ها تاکید کرد. 

 به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، حاکم الزاملی از مسئولان جریان صدر عراق، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین، درباره آخرین نتیجه رایزنی ها بین احزاب سیاسی عراق برای تشکیل فراکسیون اکثریت و نقش آمریکا در آن گفت: بدون شک از سال 2003 تا امروز آمریکاییها در خاک عراق حضور داشته اند. آنها پس از ورود به عراق، بازیگر اساسی در صحنه سیاسی و نیز در زمینه نظامی هستند. آنها تلاش می کنند بر تشکیل دولت عراق هم تاثیر بگذارند. دیدارهای سفیر و فرستاده آمریکا با همین هدف صورت می گیرد. سفارت آمریکا، سیا و پنتاگون هم اوضاع را در عراق زیر نظر دارند. عراق امروز محور اساسی در منطقه است و منافع طرف های مختلف مطرح است و شاهد کشمکش بین روسیه و آمریکا، کشمکش بر سر پرونده هسته ای بین آمریکا و ایران هستیم. بر ما پنهان نیست که آمریکاییها تلاش می کنند تاثیر خود را بر تشکیل دولت بگذارند. آمریکاییها هیچ گاه به جزئیات کوچک نمی پردازند و حتی به انتخاب معاون وزیر و وزیر هم کار ندارند، بلکه بر رأس هرم قدرت متمرکز می شوند و همواره تلاش می کنند کسانی را پیدا کنند که برنامه های آنها را در منطقه اجرا کند. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
الزاملی در پاسخ به این سوال که دولت آمریکا به دنبال تشکیل چه دولتی در عراق است؟ افزود: همه چیز در رسانه ها اعلام نمی شود و اهداف پنهان وجود دارد. منطقه شاهد کشمکش های داخلی است. ما از سال 2003 تاکنون با انواع تروریسم مقابله کرده ایم که همه آنها دست پرونده طرف های خاصی بوده اند. القاعده، التوحید و الجهاد، شورای المجاهدین، دولت عراق و بلاد الشام، الدولة الاسلامیه و داعش از جمله آنهاست. تلاش می کردند گروه تروریستی دیگری در عراق پس از نابودی داعش ایجاد کنند. ما امروز نفت استخراج می کنیم و در مقابل صادرات آن از آمریکا، انگلیس و کشورهای اروپایی، سلاح و تجهیزات خریداری می کنیم. عراق سال 1918 اشغال نظامی شد. در گذشته اشغالگران با تانک و سرباز یک کشور را اشغال می کردند و کنترل منابع نفتی را در دست می گرفتند، اما امروز اوضاع تغییر کرده و اشغالگری شکل جدیدی به خود گرفته است. ما به این صورت، کارخانه های اسلحه سازی آنها را تقویت می کنیم و درآمدهای نفتی خود را به آمریکا و انگلیس می دهیم. همه می دانیم و جریان صدر موضع روشنی در این باره دارد. ما فرزندان انتفاضه اول و دوم در عراق هستیم. ما فرزندان مقاومت هستیم. من یک سال و نیم در زندان های آمریکا بازداشت بودم. جریان صدر شهدا و بازداشت شدگان زیادی داشت و به مخالفت با اشغالگری ادامه می دهیم. باید از کشور خود دفاع کنیم. اجرای برنامه های خارجی در عراق چه از سوی آمریکا و چه از سوی دیگر کشورها را نمی پذیریم. البته ما می دانیم کشورهای همسایه و قدرت های بین المللی منافعی دارند. ما باور داریم که باید منافع مشترک با کشورهای همسایه ایجاد کنیم، اما بدون شک باید تصمیم گیری در اختیار خود عراقیها باشد. کشورهای خارجی نباید در تصمیم گیریهای عراق به ویژه در زمینه تشکیل دولت دخالت کنند. ما هزینه های سنگینی از سال 2003 تاکنون پرداخت کرده ایم اما نتیجه ای جز فساد و ویرانی زیرساخت ها نداشته است. همه این شرایط به علت شتابزدگی در تشکیل دولت ایجاد شده است. نخست وزیران به درستی انتخاب نشدند و در نتیجه شاهد تشکیل دولت های ضعیفی بودیم که تصمیم گیری آنها به آمریکا و دیگر کشورها مرتبط بود. اجازه بدهید بر این نکته مهم تاکید کنم که شهروندان نمی توانند صبر کنند، زیرا از مشکلات رنج می برند.
وی درباره ادامه رایزنی ها برای تشکیل دولت آینده عراق خاطر نشان کرد: پیش از آغاز تظاهرات، مقتدا صدر شخصا به بغداد آمد تا به تشکیل فراکسیون اکثریت کمک کند. بدون شک دو ائتلاف سائرون و الفتح دو ائتلاف اصلی هستند که دیگر ائتلاف ها از آنها حمایت می کنند. سائرون و الفتح می توانند فراکسیون اکثریت را تشکیل دهند. این دو ائتلاف به نزدیک شدن دیدگاه ها و خط مشی خود نیاز دارند تا بتوانند با یکدیگر متحد شوند. ائتلاف الفتح می تواند با همکاری دولت قانون، کردها و بعضی فهرست های سنی، فراکسیون اکثریت را تشکیل دهد. اما اگر یکی از این دو ائتلاف بزرگ منزوی شود، مشکلات بزرگ و موانعی در کشور ایجاد خواهد شد و ممکن است چنین دولتی، عمر زیادی نداشته باشد. به همین علت، مردم هم خواهان آن هستند که دو ائتلاف سائرون و الفتح به یکدیگر نزدیک شوند. به این منظور باید خواسته های شخصی را کنار گذاشت. اگر همه به فکر منافع شخصی و حزبی خود یا منافع یک کشور خاص باشند، در نتیجه نخواهیم توانست به شهروندان دستاوردی ارائه کنیم. کشور در فضای طبیعی قرار ندارد و به همین علت باید تلاش کرد همه طرف ها در تشکیل دولت مشارکت کنند. مردم خواسته های زیادی درباره بهبود اوضاع اقتصادی و خدماتی و مبارزه با فساد دارند. معتقدیم اگر دولت بدون مشارکت ما تشکیل شود، برای ادامه کار و موفقیت خود با مشکل روبرو خواهد شد.
حاکم الزاملی در پاسخ به این سوال که جریان صدر در برابر پایبندی عراق به تحریم های آمریکا علیه ایران چه موضعی دارد؟ گفت: مقتدا صدر با صدور بیانیه ای به مسایل مشخصی با صراحت اشاره کرد. یکی از نکات مهم و برجسته در این بیانیه، موضوع سیاست «مبارزه یا ذلت» است که آمریکا علیه ملت ها به آن متوسل می شود. بدون شک، منظور او به طور مشخص توسل به این سیاست علیه ملت ایران است. آمریکا تلاش می کند با در محاصره قرار دادن ملت ها بر اراده آنها تاثیر بگذارد و آنها را وادار به تسلیم شدن کند و بتواند طرح های توسعه طلبان مورد نظر خود یا صهیونیست ها را در منطقه عملی کند. ما مخالف هر نوع تحریمی علیه ملت و دولت ایران هستیم. منافع و روابط مشترک بین دو کشور وجود دارد و حجم تبادل تجاری بین ایران و عراق زیاد است. ما در واردات بسیاری از کالاهای اساسی از جمله مواد غذایی و سوخت به ایران وابسته هستیم. نزدیکان ما که می خواستند برای دیدار اقوام به ایران بروند، به علت شلوغی هواپیمایی برای رفتن و هتلی برای رزرو کردن در ایران پیدا نکردند. می خواستم به میزان همبستگی ملت عراق با ملت ایران اشاره کنم. بسیاری از عراقیها امروز به ایران سفر می کنند و ارزهای خود را خرج می کنند تا به شکستن محاصره آمریکا علیه ایران کمک کنند.
الزاملی در پاسخ به سوالی درباره احتمال واکنش آمریکا به پایبند نبودن عراق به تحریم ها علیه ایران و تهدید سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علیه عراق افزود: امیدواریم در عراق دولتی قوی بلافاصله پس از عید قربان تشکیل شود. بدون شک تحریم های آمریکا فقط بر ملت ایران تاثیر نمی گذارد، بلکه برای مردم عراق هم پیامدهایی دارد. بدون شک ما در جریان صدر مخالف این تحریم ها هستیم و این تحریم های آمریکا را تایید نمی کنیم. من در دوره محاصره آمریکا علیه عراق اینجا بودم و شاهد بودم که این محاصره چه شرایطی را برای ملت عراق در دوره حکومت صدام ایجاد کرده بود.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم نشستی بین همه ائتلاف های سیاسی تشکیل شود تا زمینه نزدیک شدن دیدگاه های ائتلاف های بزرگ به یکدیگر فراهم شود. مقتدا صدر حدود چهل نکته را مطرح کرد. آمریکا و دیگر طرف ها حق ندارند در تعیین نخست وزیر دخالت کنند. نخست وزیر باید بر اساس خواست خود عراقیها انتخاب شود و تحت تاثیر هیچ کشوری قرار نداشته باشد. بدون شک آمریکاییها می خواهند دولت عراق ضعیف باشد تا بر کشور سلطه داشته باشند. بدون شک چنین دولتی نخواهد توانست وزیر فاسد و ناکارآمد را بازخواست کند. در دوره های قبلی از دادن رای عدم اعتماد به یک وزیر یا دولت عاجز بودیم زیرا دولت ها به صورت توافقی و بر اساس سهم بندی حزبی تشکیل می شد و هر حزب تلاش می کرد از مدیران خود دفاع کند. چنین دولت هایی به نفع آمریکاست. امیدواریم به دولت هایی که مبتنی بر سهم بندی های طایفه ای تشکیل می شد، باز نگردیم. باید فراکسیون مخالفان قوی در پارلمان وجود داشته باشد. امیدواریم سائرون، الحکمه، الفتح، النصر و دیگر فهرست ها، ائتلاف قوی تشکیل دهند تا بتوانند به تحقق خواست ملت عراق کمک کنند. محدود شدن سلاح در دست حکومت، سازماندهی بسیج مردمی، مبارزه با فساد و حل مسئله بیکاری از جمله خواسته های ماست. تحقق این مسایل هم به تشکیل دولتی قوی نیاز دارد، در غیر این صورت دولت نخواهد توانست رضایت ملت عراق را به دست آورد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)