• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۳۲۱۰
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۹

آن سوی رویارویی نظامی جدید در سوریه

برخی نشانه ها حاکی از احتمال جدی درگیری نظامی جدید میان روسیه و امریکا در سوریه است .

آن سوی رویارویی نظامی جدید در سوریه

بررسی روند تحولات در چند روز اخیر نشان می دهد که رژیم صهیونیستی در فراهم کردن زمینه رویارویی نظامی جدید نقش اساسی داشته است زیرا جرقه های اولیه این رویارویی هم زمان با سفر جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ به فلسطین اشغالی آغاز شد و آن زمانی بود که بولتون به تحریک نتانیاهو در اظهاراتی که حاکی از تحقیر و عین حال تهدید ضمنی روسیه بود گفت که روسیه در سوریه گیر افتاده است که این اظهارات بلافاصله با واکنش خشمگینانه روسیه روبرو شد و دمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه با رد این ادعا خاطر نشان کرد "فراموش نکنیم که نظامیان آمریکایی نیز در خاک سوریه حضور دارند".
اتخاذ این مواضع از سوی بولتون بر نشست وی با همتای روسی اش در ژنونیز سایه افکند و این نشست بدون صدرو بیانیه مشترک پایان یافت و سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه و سفیر دایم این کشور درسازمان ملل در اظهاراتی جداگانه اما هماهنگ بار دیگر از همدستی امریکا با گروههای تروریستی داعش و القاعده پرده برداشتند و متعاقب آن مسئولان روسیه به طور مکرر هشدار دادند که امکان دارد امریکا با کمک القاعده در تدارک یک اقدام نظامی جدید عليه سوریه به بهانه مقابله با سلاح شیمیایی باشند .
حال سوالی که پیش می آید این است که چه عواملی موجب شده است امریکا و رژیم صهیونیستی به همراه برخی دیگر از کشورها از جمله عربستان و انگلیس و فرانسه به فکر اقدام نظامی در سوریه بیفتند؟
در پاسخ به چند عامل می توان اشاره کرد که هر یک به بخشی از انگیزه های کشورهای مهاجم مربوط می شود. برای دولت ترامپ مهمترین انگیزه این است که با اتخاذ ژست ضد روسی بتواند خود را از زیر بار اتهام های وارده به نقش روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 برهاند که به پیروزی مشکوک ترامپ انجامید . این اتهام ها با رشته افشاگری های جدید درباره فساد اخلاقی ترامپ همراه شده و فشارهای شدیدی را برای دولت ترامپ و جمهوریخواهان وارد کرده است و از این دید آنها در پی ماجراجویی جدید برای تحت الشعاع  قرار دادن این مسئله هستند. در این میان رژیم صهیونیستی نیز از پیشرفت های روز افزون ارتش سوریه برای آزادی کامل این کشور از دست گروههای مسلح و تکفیری راضی نیست و در عین حال از ادامه حضور و نفوذ ایران در سوریه به شدت نگران است و لذا با توجه به بحران داخلی ترامپ سعی می کند پای امریکا را به درگیری نظامی با روسیه در سوریه بکشاند تا بلکه بتواند از فضای ناشی از آن برای مقابله با چالش های امنیتی خود استفاده کند .
عربستان نیز که با جنگ یمن دست به گریبان است از این بیم دارد که با پایان جنگ سوریه جنگ یمن در سیبل قرار گیرد و فشارهای مضاعفی را بر این کشور وارد کند.افزون بر اینها همه این عوامل از این نگران هستند که با از دست دادن گروههای مسلح و تکفیری دیگر اهرم فشاری در مذاکرات سیاسی نخواهند داشت و خواسته های آنها در قانون اساسی جدید لحاظ نخواهد شد . این بدین مفهوم است که بازندگان جنگ سوریه می خواستند ناکامی های خود را در عرصه سیاسی جبران کنند اما اکنون از این ناامید شده اند و دوباره به رویکرد نظامی روی آورده اند که می تواند نتایج غیر قابل پیش بینی برای آنها رقم بزند . 
----------------------
احمد کاظم زاده
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایمن‌سازی نقاط پرتگاهی محور کاج–جونقان
ضرورت واگذاری اختیارات ویژه به استان‌های مرزی برای واردات نهاده های دامی
آغاز طراحی نقاشی دیواری بلند در مسیر ساحلی غربی اهواز
پیش‌بینی کاهش ۳۰ درصدی بارش پاییزی در کردستان
واژگونی و حریق سواری پژو حامل سوخت قاچاق در محور گناباد - قائن
دوری و دوستی قرص آهن و کلسیم
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
گرامی داشت یاد و خاطره ۱۶۷ شهید شهرستان باروق
انتشار کتاب ریحانه سادات به خط بریل
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی در ۵۶۰۰ مدرسه
افزایش تعرفه خدمات دامپزشکی
امکان استعلام اصالت کالای استاندارد از طریق سامانه پیامکی
کشف بیش از ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در شهرستان بجستان
برد آبی پوشان گرمسار مقابل تیم شاهین آمل 
امدادرسانی به مصدومان واژگونی خودروی سواری پراید
معرفی فرمانده جدید مرکز آموزش تخصص‌های دریایی باقرالعلوم رشت
هنرنمایی دانش آموزان مدرسه روستای یزدکان خوی درجشنواره غذا‌های سنتی
هفدهمین جشنواره «نخستین واژه آب» در استان اردبیل آغاز شد
راه یابی فیلم «تولد» از مشهد به جشنواره بین المللی نیویورک
انگلیس پشت پرده اجلاس منامه بود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
نشست سران قوا برگزار شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)