• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۳۶۱۵
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۲
بین الملل » اروپا
در پي خروج اخیر واشنگتن از توافق هسته ای ایران ؛

وزیر خارجه آلمان خواستار بازتنظیم روابط با آمریکا شد

وزیر امور خارجه آلمان از برنامه هایی برای پیاده کردن یک راهبرد تازه سیاست خارجی در برابر آمریکا خبر داد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی ؛ هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان گفت اروپا اقدامات لازم را برای ایجاد یک سامانه نقل و انتقال پولی شروع کرده است که مستقل از جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت) خواهد بود.
ماس روز دوشنبه در نشست سالانه سفرا گفت «چنین کاری ساده نخواهد بود اما ما از قبل کار روی چنین سامانه ای را شروع کرده ایم. ما در حال بررسی پیشنهادهایی برای ایجاد سامانه ها و کانال های پرداخت هستیم که استقلال بیشتری در مقایسه با سوئیفت داشته باشند.»
وزیر امور خارجه آلمان همچنین از برنامه هایی برای پیاده کردن یک راهبرد تازه سیاست خارجی در برابر آمریکا خبر داد.
ماس گفت زمان آن فرا رسیده که روابط دو سوی اقیانوس آرام مجددا تنظیم شود. ماس هفته گذشته نیز خواستار تقویت استقلال اروپا از طریق ایجاد کانال های پرداخت و تراکنش مالی مستقل از آمریکا و ایجاد صندوق پول اروپا شده بود.
تصمیم اروپا برای ایجاد سامانه مستقل مالی احتمالا ناشی از خروج اخیر واشنگتن از توافق هسته ای ایران و بازگرداندن تحریم ها علیه جمهوری اسلامی است. از آنجا که اتحادیه اروپا به توافق هسته ای سال 2015 میان ایران و قدرت های جهانی پایبند مانده است، تلاش می کند قانون مقابله با تحریم ها را به منظور حمایت از شرکت های اروپایی فعال در ایران به کار بگیرد. با این حال این اقدام نتوانسته در عمل مانع از خروج غول های اروپایی از جمله توتال، مرسک و مرسدس از ایران شود چرا که این شرکت ها نمی توانند مستقل از سیستم بانکداری بین المللی و بازارهای مالی بین المللی تحت سلطه آمریکا فعالیت کنند.
سوئیفت یک شبکه مالی است که امکان تراکنش های با رقم بالا را میان کشورها مختلف در سراسر جهان که عضو این شبکه باشند فراهم می کند. مقر این شبکه در بلژیک است اما در هیئت مدیره آن مدیرانی از بانک های آمریکایی نیز حضور دارند و قوانین فدرال آمریکا به دولت این کشور اجازه می دهد علیه بانک ها و شرکت ها در سراسر جهان دست به اقدام بزند. این شبکه از اغلب روابط بین بانکی حمایت و بیش از یازده هزار نهاد مالی را در بیش از دویست کشور به هم وصل می کند.
الویرا نابیولینا (Elvira Nabiullina) رئیس بانک مرکزی روسیه در ماه مه گفت این کشور یک سامانه ملی برای نقل و انتقال پول ایجاد کرده که می تواند نظام بانکداری آن را از خطر قطع احتمالی ارتباط با شبکه سوئیفت نجات دهد. این اقدام به دنبال تحریم های ظاهرا بی پایان واشنگتن علیه روسیه از سال 2014 انجام شد.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه گفت این کشور باید مشارکت دو سوی اقیانوس آرام (فرا آتلانتیک) را با واشنگتن اصلاح کند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که دو کشور در جنگی تجاری وارد شده و اختلاف نظرهای گسترده ای از هزینه های نظامی تا بخش انرژی با هم دارند.
ماس روز یکشنبه در پاسخ به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که جنگی تجاری علیه اتحادیه اروپا شروع کرده و بر اساس گزارش ها نیز در موارد متعدد به خاطر مسائل و سیاست های مختلف از دولت آلمان انتقاد کرده است گفت «آمریکا فراتر از کاخ سفید است.»
ماس که روز جمعه صحبت می کرد گفت آلمان به «یک مشارکت تازه و متوازن با آمریکا» نیاز دارد. وزیر خارجه آلمان به حمایت گرایی فزاینده واشنگتن به عنوان دلیل چنین تحولی اشاره کرد.
ماس در ادامه افزود برلین باید با توجه به واقعیات جدید، سیاست های خود را تعدیل و تنظیم کند. البته ماس به طور مستقیم نگفت چنین تغییر و تحولاتی علیه واشنگتن است اما وی در عین حال مدعی شد چنین کاری در خدمت منافع هر دو طرف است.
وی همچنین تاکید کرد اتحادیه اروپا باید در حوزه هایی که آمریکا «عقب نشینی» می کند، فعالانه تر عمل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان
رویداد تولید محتوای دیجیتال پردیس و قرچک
ماجرای یک پیام!
پاییز رنگارنگ درکوچه باغ‌های شهریار
دستگیری و بازداشت ۲ قرق بان و ۲ نگهبان متخلف 
افتتاح ۸۴ پایگاه سواد آموزی در مدارس استان
نیما عالمیان و شیما صفایی حذف شدند
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
در مسیر درست تاریخ
پایان هفته پنجم لیگ برتر هندبال با پیروزی بالانشین‌ها
نشست مجمع نمایندگان استان کرمان با استاندار در روز مجلس شورای اسلامی
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
پژوهش چراغ مسیر توسعه پایدار است
بازگشت افتخار آفرینان تیم ملی بدنسازی به میهن
راه اندازی سامانه هوشمند نبض شهر در اصفهان
محکومیت اقدامات آمریکا و اعلام آمادگی برای همکاری‌های معنوی
بستری ۱۵۹ بیمار حاد تنفسی در گیلان
امر به معروف؛ اصل بی‌تفاوت نبودن در جامعه است
رونمایی از پوستر رویداد «کاسپین رباتیک» در رشت
صعود کوهنوردان بسیجی به قله برف انبار قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)