• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۳۷۰۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۹

افزايش تنش در مناسبات غرب و روسيه

آمريکا و متحدان اروپايي سعي مي کنند هزينه هاي اقدامات روسيه را بالا ببرند اما اين اقدامات ممکن است منجر به بحراني بين المللي و غير قابل کنترل شود.

تنش در مناسبات غرب و روسیه در حوزه های گوناگون افزایش یافته است.
از طرفي ­تحریم های تازه آمریکا علیه روسیه از بیست و هفتم اوت اجرایی شده است از طرف ديگر، روز جمعه نیز نیروی هوایی سلطنتی انگلیس برای یک هواپیمای گشت زنی روسیه بر فراز دریای سیاه مزاحمت ایجاد کرد. نیروی هوایی سلطنتی انگلیس روز چهارشنبه نيز برای دو هواپیمای جنگی روسیه مزاحمت ایجاد کرد. متقابلا دیروز نیز بر اساس برخی گزارش ها گریگوروویچ (Grigorovich) و اسن (Essen) دو ناوچه از یگان دریای سیاه روسیه به سمت دریای مدیترانه حرکت می کنند تا حضور نظامی روسیه را در منطقه افزایش دهند.
­بهانه واشنگتن برای اعمال تحریم هاي ضد روسي اتهاماتی چون مداخله روسیه در بکارگیری سلاح های شیمیایی در سالزبری انگلیس و مرگ سرگئی اسکریپال افسر سابق اطلاعاتی روس در این شهر است.
دولت آمریکا هشتم اوت دو دور تحریم علیه روسیه اعلام کرد. مورد نخست شامل یک بسته تحریمی است که از روز دوشنبه اجرایی شد و به طور خاص شامل ممنوعیت فروش دستگاه ها و قطعات الکترونیک دارای کاربردهای دوگانه به روسیه است. در دور دوم تحریم ها نیز واشنگتن تهدید کرد بسته به رفتارها و سیاست های آتی روسیه ممکن است پروازهای یکی از شرکت هواپیمایی روسی به آمریکا را محدود کند، روابط دیپلماتیک را با مسکو کاهش دهد و صادرات آمریکا به روسیه نیز متوقف شود.
در واکنش به اقدام نیروی هوایی سلطنتی انگلیس (راف) در ایجاد مزاحمت برای هواپیمای نظامی روسیه بر فراز دریای سیاه، سفارت روسیه در لندن اين مزاحمت را اقدامی خطرناک توصیف کرد و افزود این اقدام برای تحریک مسکو طراحی شده است. وزارت دفاع و وزارت امور خارجه انگلیس روز یکشنبه در این زمینه اظهارنظر نکردند.
پس از مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق روسیه و دخترش یولیا اسکریپال در ماه مارس در شهر سالیسبری، روابط میان لندن و مسکو به پایین ترین سطح خود در دوران پس از جنگ سرد نزول کرد. لندن مسکو را مسئول این حمله شیمیایی می داند و روسیه هم این اتهام را رد کرده است.
ظاهرا ديپلماسي تهاجمي روسيه بشدت مقامات آمريکايي و اروپايي را به فکر واداشته است.
مارک لنکستر، وزیر دولت انگلیس در امور نیروهای مسلح در ماه ژوئیه در یک سخنرانی در لندن در مورد "روسیه تهاجمی تر" صحبت کرد و گفت نیروی هوایی سلطنتی انگلیس مجبور شده است بیش از 80 بار طی یک دهه گذشته برای هواپیماهای نظامی روسیه ایجاد مزاحمت کند.
نیروی هوایی سلطنتی انگلیس پس از الحاق شبه جزیره کریمه توسط مسکو در سال 2014، در کشورهای حوزه بالتیک و در رومانی حضور پیدا کرده است تا عاملی بازدارنده در برابر روسیه باشد. اما مسکو می گوید فعالیت هایش در منطقه دریای سیاه عادی است و با قوانین بین المللی همخوانی دارد.
مارکو روبیو Marco Rubio سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا سه شنبه بیست و یکم اوت ( سی ام مرداد ) در جلسه استماع کمیته امور خارجی سنای آمریکا با عنوان«روابط آمریکا و روسیه» گفت:«ما برای کارهایی که آنها (روس ها) کرده اند مجازات شان کرده ایم ولی همچنان تلاش می کنیم تا آنها را از کارهایی که کرده اند نیز بازداریم! بخش مهم جنگ سرد نیز همین بود. در آن زمان هر دو طرف درک کرده بودند که بهای سنگینی برای جنگ هسته ای وجود دارد به همین علت هیچ یک از طرفین آن را دنبال نکرد. به نظر من اگر پوتین به این نتیجه برسد که بهایی که می پردازد بالا نیست به کارهای خود ادامه خواهد داد.
ظاهرا آمريکا و متحدان اروپايي سعي مي کنند هزينه هاي اقدامات روسيه را بالا ببرند اما اين اقدامات ممکن است منجر به بحراني بين المللي و غير قابل کنترل شود.
طبق گزارش های منتشر شده دو ناوچه روسي در مسیر حرکت خود به سمت مقصد، رزمایش های دریایی مختلفی را از جمله شناسایی و رهگیری یک هدف شبیه سازی شده شناور انجام داده اند.
شايان ذکر است وزارت دفاع روسیه ديروز هشدار داده است گروه های مسلح در ادلب ممکن است خود را برای آغاز یک حمله با تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان محلی آماده کنند، موضوعی که می تواند به یک بهانه برای حمله آمریکا علیه دولت سوریه تبدیل شود. حرکت دو ناوچه روسی نیز به این ارزیابی ارتباط دارد.
پیش از این، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا به نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه هشدار داده بود اگر دمشق از تسلیحات شیمیایی استفاده کند، واشنگتن برای اجرای یک حمله نظامی علیه سوریه آماده است. وی تاکید کرده است حمله جدید از حمله موشکی قبل بزرگتر خواهد بود.

--------------------------------------------
عبدالرضا خليلي

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هوای پایدار و آفتابی گیلان تا اواسط هفته
بازگشایی چهار خطه شمس آباد- خراجی در چهارمحال و بختیاری
تصادف ۲۰۷ در بندرعباس جان راننده را گرفت
قضاوت معلم ورزش قرچکی در نیمه‌نهایی فوتسال دانش‌آموزان جهان
تقویم روز و اوقات شرعی دوم آذر به افق آبادان و خرمشهر
امدادرسانی به مصدوم برخورد یک دستگاه موتور سیکلت با موانع کنار جاده
تأمین ۵۰۰ تُن ذرت و ۳۰۰ تُن کنجاله سویا برای مرغداران خراسان‌شمالی
فعالیت سی هزارعضو جهادی دراستان کرمان
گازگرفتگی ۱۹ نفر در مسجد روستای تنگاری دشتروم بویراحمد
پرونده پزشکان متخلف شهرستان قائنات روی میز تعزیرات
تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون بدمینتون ایران و عراق
تصمیم دولت برای تامین کالا‌های اساسی بدون انتقال ارز
مسمومیت ۴ نفر با گاز مونوکسیدکربن در خراسان شمالی
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دوم آذر ۱۴۰۴)
اولین تور تخصصی خبرنگاران با عنوان «روایت احیا؛ از منار تا مرمت»
سطح آتش سوزی جنگل چالوس حدود ۸ هکتار
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در حسینیه ریحانة الحسین(ع)
بیابان زدایی با کاشت یک میلیارد درخت
سفيران مهر بسيج، مروّج حجاب و اخلاق در جامعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
حذف چهار صفر از پول ملی
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دومین شب عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با حضور رهبری
اپیدمی نفوذ و جاسوسی برای ایران در نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
ضرورت اجرای طرح‌های نوآورانه برای توسعه اقتصاد دریامحور در کیش  (۱ نظر)