• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۰۹۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۶
بین الملل » غرب آسیا
نگای به حقوق بشر به سبک بن سلمان؛

گذشت یک سال از آغاز بازداشتهای گسترده در عربستان سعودی

مبلغان سرشناسی از جمله شیخ سلمان العودة که به اعدام محکوم شده و حتی امام جماعت مسجد الحرام نیز از بازداشتها در امان نبوده اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیونی العالم، یک سال از زمانی که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بازداشت گسترده مخالفانش اعم از مخالفان و شاهزادگان و بازرگانان بزرگ را آغاز کرد می گذرد و طی این مدت مبلغان سرشناسی از جمله شیخ سلمان العودة که به اعدام محکوم شده و حتی امام جماعت مسجد الحرام نیز از این بازداشتها در امان نبوده اند.

دادستانی کل سعودی که دهها اتهام به شیخ سلمان العودة مبلّغ سعودی وارد کرده خواستار اعدام وی شده است. حساب توئیتری بازداشت شدگان اندیشه در سعودی اعلام کرد دادگاه تخصصی جزایی در سعودی به شیخ العودة 37 مورد اتهام در ارتباط با تروریسم وارد کرده و خواستار اعدام وی شده است. از طرف دیگر؛ عبد الله العودة پسر شیخ سلمان العودة فاش کرد به پدرش توهین و او را تحقیر کرده اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دادستان کل سعودی پس از گذشت یک سال از سرنوشت مبهم شیخ العودة و وارد کردن دهها اتهام فاقد جزئیات، خواستار اعدام این مبلّغ شده است.  العودة می گوید علت بازداشتش آن است که از امکان دیدار بین حاکم عملی سعودی یعنی محمد بن سلمان و شیخ تمیم امیر قطر در پی بحران بین کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس سخن گفت و همین باعث شد نیروهای امنیتی سعودی وی را بازداشت و او را به کار کردن برای برخی طرفهای خارجی متهم کنند. سرنوشت العودة تا چند روز پیش نامشخص بود.

این در حالی است که زندان مخوف حایر در ریاض و زندان ذهبان در جده مملو از بازداشت شدگان است . این دو زندان مرموز باعث نگرانی سازمانهای حقوقی بین المللی شده اند. یکسال کامل از بازداشتهای بزرگ در سعودی می گذرد و طی این مدت صدها نفر از افراد جریانی که بیداری نامیده می شود و از دانشگاهیان و نویسندگان و شعرا واندیشمندان بازداشت شده اند.

حتی شیخ صالح آل طالب امام جماعت مسجد الحرام نیز از حرکتی که محمد بن سلمان آغاز کرد در امان نبود. او به سبب اتهاماتی که رسما به وی تفهیم نشده بازداشت شده است اما خبرهای درز یافته داخلی نشان می دهد وی به مزدوری برای برخی طرفهای خارجی و تلاش برای خراب کردن کشور متهم شده است. سازمان دیده بان حقوق بشر به آنچه در سعودی می گذرد واکنش نشان داده و اعلام کرده است مقامات سعودی به اقدامات خود علیه افراد ناراضی ادامه می دهند و دهها نفر از آنان و از مدافعان حقوق بشر در زندانها به علت خواسته های سیاسی و مدنی در حبس های طولانی به سر می برند.

همچنین می باید به اقدامات محمد بن سلمان علیه مخالفانش در قدرت اعم از شاهزادگان و وزیران و بازرگانان بزرگ اشاره کرد که به کنار گذاشتن محمد بن نایف پسر عمویش از ولیعهدی و بازداشت سعد الحریری نخست وزیر لبنان در بازداشتگاه مشهور هتل ریتز کارلتون در ریاض و میلیاردها دلاری که بن سلمان از شاهزادگان مانند ولید بن طلال برای آزادی آنها در قبال آنچه که مبارزه با فساد نامیده شد اشاره کرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
توسعه زنجان با نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی و اقتصاد دانش‌بنیان
آغاز بخشودگی کامل جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث در زنجان
نجات جان زن محبوس در میان شعله‌های دود واتش توسط آتش نشانان شوش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۳ آذر ۱۴۰۴
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)