• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۴۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
دبیر فراکسیون بنادر، دریانوردی و توسعه صنایع دریایی مجلس؛

واگذاری مالکیتی و دائمی چابهار در قرارداد با هندی ها وجود ندارد

خسته بند:در قرارداد اپراتوری با شرکت هندی به هیچ وجه واگذاری سرزمینی، مالکیتی و دائمی صورت نگرفته است و این قرارداد مشابه قراردادهای اپراتوری با بخش خصوصی در سایر بنادر کشور است.

واگذاری مالکیتی و دائمی چابهار در قرارداد با هندی ها وجود نداردبه گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان بنادر و دریانوردی، حسن خسته بند درباره توسعه بنادر کشور و وضعیت حضور اپراتور هندی در بندر شهید بهشتی چابهار گفت: در ارتباط با حضور اپراتور هندی در بندر شهید بهشتی چابهار باید تاکید می کنم که به هیچ وجه واگذاری سرزمینی، مالکیتی و دائمی به شکرت هندی انجام نشده و اقدام صورت گرفته در قالب قرارداد اپراتوری با بخش خصوصی خارجی است اما متاسفانه برخی به دنبال جوسازی و خودتحریمی هستند.
وی ادامه داد: در همه بنادر شاهد فعالیت بخش خصوصی داخلی در قالب قرارداد اپراتوری هستیم و باید بدانیم که برای اولین بار است که در چابهار بخش خصوصی خارجی در قالب اپراتوری ورود کرده است.
موضوع واگذاری سرزمینی و دائمی، مطرح نیست
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش خصوصی پس از احراز صلاحیت، شرکت در مناقصه و برنده شدن، نسبت به سرمایه گذاری و انجام امور بر حسب قرار داد اقدام می کند، خاطرنشان کرد: این چنین قراردادهایی در شعاع و با سرمایه گذاری مشخص صورت می گیرد و در چابهار نیز چنین روالی مدنظر قرار گرفته است و به هیچ وجه موضوع واگذاری سرزمینی و دائمی مطرح نیست و تحت شرایط و زمان مشخص در قالب فعالیت اپراتوری پروژه واگذار شده است.
در همه دنیا اپراتوری بنادر وجود دارد
خسته بند با بیان اینکه مشارکت با شرکت هندی در قرارداد اپراتوری بندر شهیدبهشتی چابهار برای اولین بار است که مدنظر قرار گرفته، عنوان کرد: در همه بنادر دنیا چنین رویکردی وجود دارد و در برهه زمانی کنونی که به دلیل تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا بخش خصوصی خارجی جرات حضور در ایران را ندارد اقدام بسیار مناسبی صورت گرفته است و نباید به دنبال خود تحریمی باشیم.
وی ادامه داد: این قرارداد به بهبود وضعیت ترانزیتی ایران در منطقه کمک می کند و در راستای اکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری به منظور محرومیت زدایی مردم سیستان و بلوچستان، جلوگیری از مهاجرت مردم منطقه، افزایش میزان امنیت و بهبود شرایط است.
افزایش سرعت تخلیه و بارگیری و ترانزیت کالا چابهار
دبیر فراکسیون بنادر، دریانوردی و توسعه صنایع دریایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قرارداد مذکور با هندی ها در بندر شهید بهشتی چابهار مشابه قراردادهای منعقد شده با بخش خصوصی داخلی در سایر بنادر کشور است، اظهار کرد: قرارداد اپراتوری مدنظر با هندی ها در بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان اولین تجربه کشور به منظور فعالیت با یک شرکت خارجی تلقی می شود و مشابه قراردادهای مدنظر با بخش خصوصی داخلی است که قطعا می تواند به افزایش سرعت تخلیه و بارگیری و ترانزیت کالا چابهار کمک کند.

در قرارداد اپراتور هندی چابهار تمام قوانین رعایت شده است
همچنین سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بنادر به جهت بحث حاکمیتی و امنیتی قابل واگذاری به شرکت و یا کشور دیگر نیست و این امر نه تنها در مورد ایران صدق نمی کند ضمن اینکه در مورد قرارداد با اپراتور هندی بندر شهید بهشتی چابهار، تمام قوانین رعایت شده است.
اسدالله قره خانی درباره راهبری یکی از ترمینالهای فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار، افزود: بنادر به جهت بحث حاکمیتی و امنیتی قابل واگذاری به شرکت و یا کشور دیگر نیست و این امر نه تنها در مورد ایران صدق نمی کند بلکه در مورد سایر کشورها هم چنین رویکردی وجود دارد و نا آشنا بودن با قوانین به منزله واگذاری یک بندر از جنبه حاکمیتی نیست.
وی ادامه داد: در مورد اپراتور هندی تمام قوانین رعایت شده است و از طرفی شرکت هندی IPGL شریک ایرانی دارد که این امر برای مجموعه های اپراتوری بسیار مناسب است چرا که باعث توسعه فعالیت آنها می شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شرکت هندی با حضورش در بندر شهید بهشتی چابهار سلب مالکیتی از سازمان بنادر و دریانوردی نکرده است.
وی با بیان اینکه حضور سرمایه گذار و اپراتور خارجی برای توسعه بنادر اتفاق مهمی است که باید همه مجموعه های توسعه ای به این سمت حرکت کنند، خاطرنشان کرد: حضور هندی ها در بندر چابهار ضمن اینکه به فعال سازی آن کمک می کند باعث می شود که سرمایه گذار و اپراتور با ترانزیت کالا برای ما درآمد ایجاد کند و این امر در شرایط تحریمی ایران بسیار مثبت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
پویش آبادان را سبز میکنیم
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)