• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۸۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۴
اقتصادی » صنعت
­­در بیست‌ویکمین نشست کمیسیون انرژی اتاق تهران؛

آمادگی بخش خصوصی برای جمع آوری گازهای فلر

کمیسیون انرژی اتاق تهران از آمادگی بخش خصوصی برای جمع آوری گازهای فلر خبر داد.

آمادگی بخش خصوصی برای جمع آوری گازهای فلربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛​­کمیسیون انرژی اتاق تهران ­­در بیست‌ویکمین نشست خود تصمیم گرفت تا در مورد جمع‌آوری گازهای فلر بسته‌ای پیشنهادی تهیه و در اختیار مراجع تصمیم‌گیر قرار دهد.
رضا پدیدار، رئیس ­­کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران، با اشاره به اینکه این کمیسیون، بیانیه‌ای با رویکرد ایجاد گفتمان ملی در حوزه جمع‌آوری و بهره‌بردای از گازهای فلر صادر خواهد کرد، گفت: کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران همچنین، بسته پیشنهادی اقدامات دولت و مجلس به منظور کاهش هدر روی و سوزاندن گازهای فلر را تدوین خواهد کرد و در اختیار مرجع تصمیم‌گیر کشور قرار خواهد داد.
در این نشست مدیر دفتر امکان سنجی موسسه مطالعات انرژی سبحان با تاکید بر علاقمندی بخش خصوصی برای جمع‌آوری گاز فلر در مناطق نفت‌خیز کشور گفت: مشکلاتی در این بخش وجود دارد که هنوز اجازه حضور و بهره‌برداری از این منابع را به فعالان اقتصادی نداده است.
روح‌الله مهدوی با بیان اینکه در حال حاضر­ حدود­ 43 میلیون مترمکعب گاز فلر در مناطق مختلف نفتی کشور سوزانده می‌شود، افزود: میزان تولید گاز فلر در این مناطق در حدود 100 میلیون متر مکعب در روز است.
وی، رتبه ایران در جهان از حیث سوزاندن گاز فلر را سوم و در منطقه دوم عنوان کرد و گفت که در این زمینه، کشورهای روسیه و عراق جایگاه‌های اول و دوم را در اختیار دارند. به گفته این کارشناس حوزه انرژی،­ در سال 1395 در مناطق مرکزی عملیاتی نفتی کشور، حدود­ 5.7 میلیون متر مکعب در روز گازهای همراه نفت سوزانده شده است، این در حالی است که در­­سال 1396در فلات قاره که تولید نفت کشور در این منطقه 400 هزار بشکه در روز بوده است، میزان سوختن گازهای مشعل حدود 13 میلیون متر مکعب در روز بود.
مهدوی در عین حال اضافه کرد: در منطقه نفت‌خیز جنوب کشور که بهترین منطقه برای بخش خصوصی از حیث جمع‌آوری گازهای فلر است، در حدود 3 میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌شود که میزان سوزاندن گازهای همراه نفت در این حوزه نزدیک به 17.5 میلیون مترمکعب در روز است.
وی سپس به طرح‌های اجرا شده شرکت ملی نفت برای جمع‌آوری گاز فلر اشاره کرد و افزود: این شرکت 12 واحد NGL برای جمع‌آوری گازهای همراه نفت را به مورد اجرا گذاشت که­ در­ سال 1390 تصمیم گرفته شد این واحدها به بخش خصوصی واگذار شده و فروش گازهای مشعل به بخش خصوصی در قالب مزایده انجام شود.
به گفته مهدوی، بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید قرار بود که جمع‌آوری گازهای مشعل به بخش خصوصی واگذار شود که تاکنون اقدامی در این زمینه از سوی دولت صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر واگذاری 40 طرح جمع‌آوری گازهای مشعل به واحدهای پتروشیمی از سوی دولت در دست بررسی قرار گرفته است. به گفته این کارشناس حوزه انرژی، حجم سرمایه‌گذاری در این طرح ها از 700 میلیون تا 2 میلیارد دلار است.
مهدوی در ادامه، مکانیزم قیمت گذاری دستوری محصولات تولیدی از گازهای فلر، تامین مالی پروژه‌ها، اخذ ضمانت‌نامه‌های بانکی از بخش خصوصی، فرسودگی تجهیزات و تاسیسات و بوروکراسی اداری در اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل را از جمله چالش‌های این بخش عنوان کرد.
در ادامه بحث و بررسی در این موضوع، مدیر گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس در­سخنانی به بررسی تجارب سایر کشورهای نفت‌خیز در جمع‌آوری گازهای فلر پرداخت.

وی در­ طرح این گزارش، تصریح کرد که در حالی در ایران به ازای هر بشکه تولید نفت، 10 متر مکعب گاز فلر تولید می شود که این میزان در عربستان 0.5 مترمکعب به ازای هر بشکه است.
سیروس امیری، مدیرعامل شرکت پالایشگاه ایلام نیز در رابطه با این موضوع، با اشاره به اینکه در­­­دو سال ابتدایی برنامه ششم توسعه، نتوانستیم به اهداف برنامه در رابطه با تولید و جمع‌آوری گازهای فلر دست پیدا کنیم، گفت: در حال حاضر در کشور هفت پالایشگاه گازی وجود دارد که میزان ضرایب گاز فلر در 5 پالایشگاه از این تعداد، کمتر از 1 و 0.8 است و در دو پالایشگاه دیگر، مشکلاتی کماکان وجود دارد.
امیری با اشاره به اینکه پالایشگاه گاز ایلام هنوز افتتاح نشده است، گفت: در­ دو سال گذشته پنج پالایشگاه گاز در کشور شروع به کار کرده است اما چون به صورت ناقص راه‌اندازی شده است، ضریب گاز فلر در این پالایشگاه ها فراتر از حد استاندارد است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)