• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۹۴۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر نیکومرام:

ضرورت قانون‌گذاری در زمینه اعمال جراحی زیبایی

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی با تأکید بر ضرورت قانون‌گذاری در زمینه اعمال جراحی زیبایی گفت: در کشور ما خلاء قانونی در این زمینه وجود دارد و باید بررسی‌های کارشناسی در این بخش صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن جراحی پلاستیک ایران؛ دکتر بابک نیکومرام افزود: انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با رویکردی بین‌المللی و قدمت دیرینی که دارد می‌تواند همراه با دیگر انجمن‌های مرتبط با اعمال جراحی زیبایی نظرات کارشناسی بسیار خوبی برای تدوین و تصویب قوانین بروز مطابق استاندارد‌های بین المللی در بخش جراحی‌های زیبایی با تکیه بر سلامت عموم و تأمین خواسته‌های آنان ارائه دهد.

وی درباره قوانین جراحی زیبایی در کشور‌های مختلف گفت: به دلیل اینکه جراحی زیبایی در دهه‌های اخیر افزایش یافته به همان نسبت نیز عوارض ناگوار آن شیوع یافته و از طرفی خطر بالقوه رواج غیرعادی تغییر قیافه و الگو‌های غیرمتعارف در جامعه و تحمیل هزینه‌های غیر ضروری به خانواده‌ها نیز بیشتر شده است، از این رو قانون‌گذاری در این زمینه مورد توجه مسؤولان کشور‌های سلامت محور مترقی قرار گرفته است و هر چه می‌گذرد قوانین سخت تری در این خصوص اعمال می‌شود. البته منظور از اعمال جراحی زیبایی در اینجا اعمال جراحی تهاجمی است و اعمال زیبایی غیر تهاجمی مانند تزریق ژل‌های قابل جذب، بوتاکس و سایر روش‌های غیرتهاجمی را شامل نمی‌شود.

نیکومرام افزود: در اینگونه عمل‌ها به طور معمول با فرد بیمار و با اندیکاسیون مطلق عمل مواجه نمی‌باشیم که الزام عمل داشته باشد، بلکه عمده متقاضیان این اعمال افراد سالمی هستند که بدلایل مختلف بدنبال اعمال زیبایی می‌گردند و تشخیص اینکه ایا این فرد از این عمل واقعا سود خواهد برد یا خیر و اینکه چه عوارضی ممکن است بجا بگذارد نیازمند آموزش آکادمیک سختگیرانه همراه با دستورالعمل‌ها و قوانین محکم دارد.

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی گفت: آموزش طب و قوانین مربوط به طبابت از قدیم تا دو تا سه دهه قبل بدینگونه بود که دانش آموختگان رشته پزشکی می‌توانستند هرگونه اعمال جراحی را انجام بدهند و فقط در صورت عارضه باید پاسخگو باشند و هنوز هم شاید تعدادی از استادان که در آن سال‌ها آموزش دیده و دانش آموخته شده اند و مناصب کلیدی نیز دارند بر این باور باشند، ولی با پیشرفت علم در دهه‌های اخیر اکثر کشور‌های مترقی برای حفظ و ارتقای سلامت مردم تغییرات زیادی در نحوه آموزش پزشکی، تدوین و اجرای قوانین حوزه پزشکی داده اند.

نیکومرام افزود: به خصوص در بخش اعمال جراحی زیبایی این قوانین سخت و سخت‌تر شده است و قوانین مختص بخود را جدای از قوانین جاری حوزه سلامت بخود اختصاص داده است.

وی گفت: این قوانین طوری تدوین شده است که جلوی رواج انگیزه‌های کاذب جراحی زیبایی و رشد بیمارگونه انرا گرفته و از طرفی رضایت و خواسته‌های متقاضیان را نیز تأمین می‌کند، این قوانین عوارض کمتری را به جامعه تحمیل کرده و از همه مهم‌تر موجب افزایش اعتماد جامعه به پزشکان نیز می‌شود.

فوق تخصص جراحی پلاستیک و نماینده ایران در انجمن بین المللی جراحان پلاستیک و زیبایی با ذکر چند مثال افزود: در کشور دانمارک تا سال ۲۰۰۴ نیز کم و بیش همین قوانین مشابه ایران وجود داشت و حدودی برای اعمال جراحی زیبایی تعیین نشده بود، ولی تنها با ایجاد چندین عارضه لیپوساکشن و شکایات مردمی در این باره و فشار رسانه‌ها مسؤولان وزارت بهداشت دانمارک با مسؤولیت پذیری جهت جلوگیری از صدمات بیش‌تر به جامعه بدون در نظر گرفتن اینکه جامعه پزشکی ذینفع چه واکنشی نشان خواهد داد تنها با در نظر گرفتن سلامت و ایمنی مردم با کمک از انجمن جراحان پلاستیک دانمارک و خبرگان مربوطه ظرف مدت کوتاهی دست به تدوین قوانینی تحت عنوان «قوانین درمانی حوزه زیبایی» زدند که در سال ۲۰۰۶ اجرایی شد.

وی گفت: در سال ۲۰۰۵ نیز در کشور فرانسه قانونی مشابه تحت عنوان «جراحی زیبایی فرانسه» تدوین و ابلاغ شد که در آن علاوه بر تعیین گروه‌های مجاز برای اعمال جراحی زیبایی هرگونه تبلیغات پزشکان در حوزه زیبایی را ممنوع اعلام کرد.

نیکو مرام افزود: در سال ۲۰۱۳ رویال کالج جراحان انگلستان با کمک انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی، انجمن جراحی گوش، حلق، بینی و سرو گردن، انجمن جراحان فک و صورت و کالج سلطنتی چشم پزشکان و همین طور نظام پزشکی انگلستان «استاندارد حرفه‌ای جراحی زیبایی» را تدوین و ابلاغ کردند که در نوع خود یکی از تکامل یافته‌ترین و سخت‌ترین استاندارد‌ها در خصوص جراحی زیبایی است و آخرین به روز رسانی آن در سال ۲۰۱۶ ابلاغ شد.

وی ضمن گله مندی از بی تفاوتی مسؤولان از جمله ارکان سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در خصوص اعمال جراحی زیبایی گفت: متأسفانه با سونامی تبلیغات گمراه کننده، رواج اعمال جراحی زیبایی بدون ضابطه، افزایش عوارض مربوطه و به خطر افتادن سلامت مردم در حوزه زیبایی در ایران مواجهه هستیم.

وی افزود: بسیاری از پزشکان کارشناس و قضات محترم دادگاه‌های جرایم پزشکی عوارض متعدد اصلاح نشدنی و حتی مرگ بیماران را بعلت اعمال جراحی زیبایی بدون ضابطه را دیده اند. کارشناسان محترم نظارت بر درمان معاونت‌های درمان وزارت بهداشت از بسیاری از این وقایع و تخلف‌ها و رنجی که مردم می‌کشند خبر دارند، ولی متأسفانه معلوم نیست که چه موقع می‌خواهند به یکی از وظایف خود که پایش سلامت مردم، تدوین دستورالعمل‌های مرتبط به حوزه جراحی زیبایی و پیشنهاد لایحه به مجلس محترم قانونگذار است، احتمام ورزند.

نیکومرام گفت: متأسفانه از ظرفیت بالقوه انجمن‌های علمی مربوطه که بصورت حرفه‌ای در این خصوص فعالیت دارند و به دلیل ارتباطات بین المللی اطلاعات جامع زیادی از وضع قوانین دیگر کشور‌ها دارند استفاده نمی‌شود و اگر هم انجمن‌های علمی مربوطه این موارد را جهت ارتقا سلامت و ایمنی بیماران با رویکرد علمی مطرح می‌کنند متهم به انحصارطلبی می‌گردند. در حالی که در کشور‌های دیگر از نظرات علمی منطقی این انجمن‌ها استفاده کرده و سلامت مردم تأمین می‌شود بدون آنکه متهم به انحصارطلبی شوند.

فوق تخصص جراحی پلاستیک و نماینده ایران در انجمن بین المللی جراحان پلاستیک و زیبایی افزود: سکوت جامعه پزشکی و مسؤولان نسبت به صدماتی که مردم بعلت نابسامانی در حوزه جراحی زیبایی متحمل می‌شوند بیش از این جایز نیست و همگی در برابر رواج اینگونه صدمات و مرگ و میر ناشی از آن در برابر مردم و وجدان خود مسؤولیت داریم و اگرچه بزرگان نظام پزشکی و مسؤولان وزارت بهداشت به علت برخی ملاحظات در این خصوص ورود پیدا نمی‌کنند، ولی این سکوت در انتها باعث سلب اعتماد مردم از تمام حرف پزشکی خواهد شد.

در پایان دکتر بابک نیکومرام و دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران ابراز امیدواری کرد: با توجه به روحیه مردمی و سلامت محوری که ریاست محترم سازمان نظام پزشکی و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارند فارغ از هرگونه ملاحظات و منفعت طلبی برخی پزشکان تنها با در نظر گرفتن سلامت و ایمنی جامعه هر چه سریعتر جهت جلوگیری از صدمات بیش‌تر عموم، خود به این مسأله ورود پیدا کنند و صحبت‌های کارشناسانه سلامت محور انجمن‌های علمی مرتبط را بشنوند و با تشکیل کارگروه ویژه جهت تصویب قوانین مربوط به کنترل اعمال جراحی زیبایی در مجلس جهت ارتقا و حفظ سلامت مردم همگام با کشور‌های پیشرفته اهتمام ورزند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار آتش‌سوزی تالار الماس شرق آستانه‌اشرفیه
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
قهرمان جوجیتسو ایران درگذشت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)