• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۲۳۱۰
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۵۳
بین الملل » تحلیلی
کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی؛

انزوای کامل آمریکا در نشست آژانس انرژی اتمی

اکثر کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از خروج یکجانبه آمریکا از برجام ابراز تاسف کردند.

انزوای کامل آمریکا در نشست آژانس بین المللی انرژی اتمیبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از وين؛ در شصت و دومین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در وین در حال برگزاری است، اکثر کشورهای عضو آژانس ضمن استقبال از همکاری ایران با آژانس بین المللی اتمی، خواستار حفظ و اجرای برجام شدند و از خروج یکجانبه آمریکا از برجام ابراز تاسف کردند. تنها آمریکا، عربستان سعودی، امارات و رژیم صهیونیستی در این دو روز ضمن اظهاراتی بی ارتباط با موضوعات این اجلاس، یکبار دیگر مخالفت خود با برجام را علنی کرده و جمهوری اسلامی ایران را متهم به اقدامات بی ثبات کننده در منطقه کردند.

کاظم غریب آبادی، نماینده کشورمان با استفاده از حق پاسخگویی، ضمن اشاره به نقض آشکار همه هنجارهای بین المللی توسط آمریکا، اظهارات ترامپ و وزیر انرژی آمریکا را نقض آشکار تعهدات این کشور دانسته و این رویکرد یکجانبه گرایانه آمریکا را گواهی بر غیرقابل اعتماد بودن این کشور در هر توافقی دانسته و بر ضرورت مقابله جامعه جهانی با رفتارها و اقدامات یکجانبه آمریکا تاکید کرد. نماینده کشورمان، سیاست هسته ای آمریکا را خطری بزرگ برای آینده معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای و هدف خلع سلاح هسته‌ای دانست و خواستار مقابله با آن شد.

همچنین در پاسخ به اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی و نماینده امارات، نماینده کشورمان ضمن اشاره به میلیاردها دلار هزینه این کشورها برای گسترش تروریسم و افراط گرایی در منطقه و جهان، اظهارت این کشورها علیه ایران را تلاشی بی ثمر برای انحراف افکار جامعه بین المللی از جنایاتی دانست که در نقض کلیه قواعد بشردوستانه در یمن مرتکب می شوند.

کاظم غریب آبادی تاکید کرد که عربستان سعودی و امارات، باید پاسخگوی این جنایات در مقابل جامعه بین المللی باشند. نماینده کشورمان ادعاهای رژیم اسرائیل را نیز تلاش برای منحرف کردن این نشست از سابقه سیاه این رژیم در عدم پایبندی به تمام هنجارها و استانداردهای بین المللی در حوزه رژیم عدم اشاعه خواند.

نماينده کشورمان گفت این رژیم که به توسعه زرادخانه هسته ای پرداخته، عضو هیچ یک از معاهدات خلع سلاحی و کنترل تسلیحات نیست و فعالیت های هسته ای خود را نیز تحت پادمان آژانس قرار نداده است و اکنون بی شرمانه از فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه انتقاد می کند.

وي افزود چندین دهه است که رژیم اسرائیل ادعاهای بی اساس خود را در این نشست ها علیه ایران مطرح می کند تا کار حرفه ای کنفرانس را با اختلال مواجه نماید و حتی اکنون که مدیرکل آژانس برای دوازدهمین بار بر پایبندی ایران به تعهداتش تصریح می کند، باز هم این رژیم که سلاح هسته ای نیز دارد، به خود اجازه می دهد به دروغ گویی هایش ادامه دهد و حتی از آژانس نیز به علت این تاییدیه ها انتقاد نماید.

لازم به یاداوری است که در این نشست، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی، پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام را تایید نمود و اظهار داشت که آژانس قادر است بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران نظارت نماید. موضع آمریکا، عربستان سعودی، امارات و رژیم اسرائیل در این نشست کاملا در انزوا قرار داشته و اکثر کشورهای جهان، از جمله اعضای اتحادیه اروپا، چین و روسیه ضمن اعلام پایبندی ایران به تعهداتش، حمایت خود را از برجام و ضرورت انتفاع ایران از منافع اقتصادی برجام به عنوان بخشی اساسی از این توافق را اعلام نمودند.

ديدار رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در حاشیه شصت و دومین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، با ژاک فرانسوا، رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه دیدار و گفتگو کرد.

تأکید بر پیشینه روابط تاریخی دو کشور، حمایت از برجام، و حوزه های همکاری هسته ای، اهم موضوعات مورد بحث در این دیدار را تشکیل می داد. در این دیدار، صالحی به پیشینه تاریخی روابط ایران و فرانسه اشاره کرد و خواستار مشارکت فعالانه فرانسه در تبادل دانشجو با ایران و برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه علوم و فناوری هسته ای شد.
همچنین در حوزه هسته ای همکاری در حوزه های گداخت، علمی و آموزشی و مدیریت پسماند مورد تاکید قرار گرفت. کاربرد فناوری کوانتومی در ارتباطات، محاسبات رایانه ای، بیولوژی و حسگرها نیز به عنوان یکی دیگر از حوزه های مورد علاقه مشترک برای همکاری مطرح شد. در این دیدار، ژاک فرانسوا بر وجود فرصت های فراوان برای همکاری مشترک تأکید کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه، برجام را توافق موفقی خواند و تعهد فرانسه و به ویژه رئیس جمهور این کشور به آن را مورد تاکید مجدد قرار داد و اعمال تحریم های آمریکا بر ضد ایران را مایه تأسف خواند. در پایان این دیدار، طرفین بر گسترش و پیگیری همکاری‌های مورد علاقه مشترک از طریق تنظیم اسناد همکاری لازم، تاکید کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)