• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۱۳۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰
علمی و فرهنگی » معارف
در جمع خبرنگاران؛

​فعالیت‌های قرآنی به طور کامل سنتی است

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با انتقاد از موازی کاری‌ها و نبود اولویت بندی در فعالیت‌های قرآنی گفت:​ فعالیت‌های قرآنی به طور کامل سنتی است. ​

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط خاص فرهنگی و اقتصادی گفت:​ شرایط این روز‌ها تهدید‌ها و فرصت‌های خوبی می‌تواند به وجود بیاورد، سال‌های بسیار زیادی هست که درباره اتحاد، همگرایی و هم افزایی در عرصه فعالیت‌های قرآنی سخن به میان می‌آید، اما عزم راسخ و جدی برای حذف ساختار‌های موازی، وجود ندارد.

وی افزود: اگر اتاق فکری در میان اهالی رسانه‌های قرآنی وجود داشت تا هر چند وقت یکبار اولویت‌ها را پیگیری کنند، می‌توانست شرایط مطلوبی را در این زمینه ایجاد کند و به نظرمی‌رسد، فعالیت و پیگیری‌ها در این عرصه مقداری از هم گسیخته است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه به بیان جزئیاتی از چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم پرداخت و گفت: این مسابقات که از دهم تا بیست و سوم مهر در دو بخش بانوان و آقایان در اراک برگزار می‌شود در هفته اول به رقابت آقایان و هفته دوم نیز به بخش بانوان اختصاص دارد.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات در دو قسمت آوایی و معارفی برگزار می‌شود، افزود:​ مسابقات بخش آوایی شامل حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء، قرائت ترتیل، قرائت تحقیق، دعاخوانی، اذان و هم‌خوانی و مدیحه‌سرایی است و بخش معارفی نیز شامل رشته‌های حفظ موضوعی قرآن کریم، حفظ احادیث و تفسیر قرآن کریم است.

حسینی با بیان اینکه این دوره از مسابقات شاهد تغییرات جدی است، گفت:​ برخلاف سال‌های قبل که مرحله مقدماتی همراه با مرحله نهایی برگزار می‌شد، امسال این دو بخش به صورت جداگانه برگزار می‌شود ضمن اینکه سعی در ایجاد فضای رقابتی و انتقال آن به مخاطب و بیننده داشته ایم، زیرا سال‌های گذشته مخاطب متوجه رقابت شرکت‌کنندگان نمی‌شد؛ زیرا نه نمرات به لحظه ارایه می‌شد و نه اینکه توضیحاتی در مورد اجرا‌ها صورت می‌گرفت.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در سال‌های گذشته داوران در زمینه نمره‌دهی شور و مشورتی نداشتند، اما در این دوره، نمرات داوران پس از شور تطبیق داده می‌شود و در ادامه نیز در همان لحظه به شرکت‌کننده حق ثبت اعتراض داده می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی بنیاد مسابقات قرآنی گفت:​ براساس سند راهبردی که در دو سال گذشته تنظیم شده و براساس اصول و سیاست‌هایی که در سازمان اوقاف است نباید مجموعه اداری و ساختار سازمانی اوقاف مسابقات را برگزار کند نیاز به بنیاد مسابقات داریم، بنیادی که ممکن است وابسته به سازمان اوقاف باشد، اما دارای یک ساختار غیر دولتی است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به برگزاری مسابقات قرآن توسط یک ساختار دولتی اشاره کرد و افزود: این ساختار هنوز از مسابقات بین‌المللی فارغ نشده وارد فضای ماه مبارک رمضان می‌شود و از آنجا فارغ نشده مرحله شهرستانی مسابقات آغاز می‌شود و در ادامه آزمون اعطای مدرک، طرح ملی حفظ و. را اجرا می‌کند و این مصداق یک تصدی‌گری به معنای واقعی آن است.

وی گفت:​ باید یک بنیاد به وجود بیاید تا بتواند بهره‌برداری کامل را از مسابقات انجام دهد. امروز دانشگاه‌هایی وجود دارند که نیروی انسانی در مورد داوری مسابقات دیگر یا مجریان مسابقات مختلف تربیت می‌کنند، اما در بحث مسابقات قرآن، متأسفانه چهل سال مسابقات به صورت سنتی برگزار شده است و نه در ساماندهی داوران تلاش کرده‌ایم و نه تربیت مجریان مسابقات را در اولویت قرار داده‌ایم.

حسینی افزود: مملکتی که می‌خواهد ۱۰ میلیون حافظ قرآن و ۱۵ میلیون نفر آشنا با معارف قرآنی داشته باشد باید همان ساز و کاری که برای آموزش رانندگی یا آموزش زبان انگلیسی و ... تعریف شده است، داشته باشد، ما باید مؤسسه مردم نهاد را تقویت کنیم نه اینکه دائم به عرض و طول سیستم‌های دولتی و حاکمیتی اضافه کنیم.

وی گفت: ​سازمان اوقاف و امور خیریه، یک مجموعه قرآنی چابک می‌خواهد که برای توسعه موقوفات قرآنی و اجرای نیات قرآنی تلاش داشته باشد که ​ این مجموعه عواید خود را در اختیار مؤسسات قرآنی یا نهاد‌های متولی در این زمینه قرار دهد و در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی در حال تنظیم است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی رسانه‌های کشاورزی
فراخوان جدید طرح «جهت نخبگانی» بزودی منتشر می‌شود
باران در راه خوزستان
پیگیری مشکلات راه دسترسی به معدن درآلو
آخرین وضع عنایت بخشی در بیمارستان
انتقال ۱۴ میلیارد مترمکعب گاز پالایشگاه دوم به شبکه سراسری
طرح جنگل‌کاری در حوضه آبخیز بالادست گلپایگان
ارائه خدمت به ۴۰۰ نفر در میز خدمت قضایی در زیرکوه
جابجایی پادگان امام حسین سپاه لرستان
سبقت مرگبار در محور فردوس- سرایان
کشف ۱۷۳ میلیارد تومان کالای فاقد مجوز در فارس
برگزاری همایش ملی شورش بابیه در ساری
افزایش کشف کالای قاچاق
تبدیل یکی از قصر‌های پهلوی به موزه باستان‌شناسی 
درخشش تاریخی نوجوان قمی در تنیس‌روی‌میز
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
امکان تشخیص دقیق‌تر سرطان‌ها با تکیه بر رادیودارو‌های ایرانی
تاکید رئیس مجلس بر ضرورت کار کارشناسی در بررسی لایحه بودجه
مصاف دلسوختگان قم با نماینده همدان
اهدای وسایل گرمایشی به بیمارستان امام خمینی آباده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ پیروزی استقلال مقابل المحرق
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)