• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۲۷۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷
بین الملل » سیاسی
دیوان بین المللی دادگستری شکایت کشورمان علیه آمریکا را پذیرفت؛

پیروزی ایران بر آمریکای جنایتکار در دادگاه لاهه

دیوان بین المللی دادگستری طی حکمی به آمریکا دستور داد تا تحریم‌های مرتبط با ورود کالا‌ها و اقلام «بشردوستانه» را به ایران برچیند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیوان بین المللی دادگستری روز چهارشنبه با صدور رای در پرونده شکایت ایران از آمریکا بابت برقراری دوباره تحریم ها در پی خروج یک جانبه واشنگتن از توافق هسته ای سال 2015، به آمریکا دستور داد تا تحریمهای ورود کالاها و اقلام «بشردوستانه» را به ایران برچیند.
عبدالقوی احمدیوسف قاضی دیوان بین المللی دادگستری اعلام کرد این دیوان به اتفاق آرا حکم داد که واشنگتن باید هر گونه مانع ناشی از تدابیر اتخاذ شده در روز هشتم ماه مه را که موجب بروز اخلال در صادرات آزاد دارو و خدمات پزشکی، غذا و محصولات و اقلام کشاورزی و نیز قطعات هواپیما به ایران می شود برچیند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در حکم این دیوان آمده است تحریم کالاهای مورد نیاز در امور بشردوستانه .... ممکن است پیامدهای جدی و زیان بار بر سلامت و بهداشت و زندگی افراد در کشور ایران داشته باشد. افزون بر آن تحریم هایی که آمریکا بر انتقال قطعات یدکی هواپیما به ایران اعمال کرده است، امنیت هوانوردی غیرنظامی را در ایران و جان مسافران هوایی را در این کشور به خطر می اندازد.
دیوان بین المللی دادگستری در اختلافات میان کشورهای عضو سازمان ملل داوری می کند. تصمیمات این دیوان الزام آور و غیر قابل استیناف است ولی هیچ سازوکاری برای اعمال آنها وجود ندارد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد؛ قضات دیوان بین المللی دادگستری در پرونده شکایت ایران از آمریکا درمورد برقراری دوباره تحریم های آمریکا در پی خروج یک جانبه این کشور از توافق سال 2015 درباره برنامه هسته ای این کشور، حق را به ایران دادند.
دیوان بین المللی دادگستری به آمریکا دستور داد تضمین دهد که تحریم هایش بر ضد تهران بر کمک بشردوستانه به مردم ایران تأثیر نمی گذارد و صنعت هواپیمایی غیرنظامی این کشور را به خطر نمی اندازد.
ایران در شکایت خود اعلام کرده بود برقراری دوباره تحریم های آمریکا بر ضد این کشور نقض پیمان کمتر شناخته شده «مودت، بازرگانی و حقوق کنسولی» است که سال 1955 بین دو کشور امضا شد.

شبکه تلویزیونی پرس تی وی نیز گزارش داد؛ دیوان بین المللی دادگستری طی حکمی اعلام کرد آمریکا باید تضمین دهد تحریم ها تأثیری بر ارائه کمک های بشردوستانه بر ایران نخواهد داشت.
دیوان بین المللی دادگستری همچنین تاکید کرد تحریم های آمریکا علیه ایران نباید سبب به خطر افتادن سلامت غیر نظامیان شود. 
این دادگاه به واشنکتن دستور داد تحریم هایش را در ارتباط با ارسال اقلام بشردوستانه به ایران متوقف کند.

 این دادگاه مستقر در لاهه این حکم را بر اساس پرونده ای صادر کرد که در آن ، ایران علیه آمریکا شکایتی را مطرح کرده بود.
ایران ماه اوت شکایتی را علیه آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری تنظیم و اعلام کرد آمریکا در تلاش برای اعمال خسارت حداکثری به جمهوری اسلامی است.
تهران همچنین اعلام کرد اقدامات آمریکا ناقض توافق نامه مودت بین تهران و واشنگتن است که در زمینه روابط اقتصادی در سال هزار و نهصد و پنجاه و پنج منعقد شد. 

شبکه تلویزیونی المیادین نیز گزارش داد؛ دیوان بین المللی دادگستری شکایت ایران علیه آمریکا را درباره بازگردانده شدن تحریم ها پذیرفت. پس از بررسي ها، قضات دیوان لاهه اعلام کردند صلاحیت رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا به سبب نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی سال 1955بین دو کشور را دارند.

شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر اعلام کرد؛ دیوان بین المللی دادگستری همچنین به آمریکا دستور داد تضمین دهد که تحریم ها بر کمک بشردوستانه به ایران تأثیر نمی گذارد و حمل و نقل هوایی غیرنظامی ایران را به خطر نمی اندازد.

دیوان بین المللی دادگستری اعلام کرد: تحریم های آمریکا بر واردات ایران تاثیر گذاشته و از تعامل بسیاری از بانک ها با ایران جلوگیری کرده است.

این دادگاه بین المللی افزود ایران حق دارد دارو و همه کالاهای مربوط به خدمات بهداشتی و سلامت و نیز همه تجهیزات مربوط به امنیت ناوبری هوایی را وارد کند.

دیوان بین المللی دادگستری با پذیرفتن شکایت ایران علیه تحریم های آمریکا اعلام کرد بعضی از حقوقی که ایران خواهان آن است مانند تامین نیازهای انسانی، امنیت و سلامت ناوبری هوایی، منطقی است. تحریم های آمریکا بر واردات به ایران تاثیر گذاشته و مانع تعامل بسیاری از بانک ها با این کشور شده است. معتقدیم محدود شدن واردات نیازهای انسانی و دارو به ایران، تاثیر منفی بسیار گسترده ای بر زندگی ایرانیها داشته است. معتقدیم تضمین های آمریکا برای از بین بردن نگرانی های مربوط به پیامدهای منفی انسانی بر مردم ایران کافی نیست.
این دادگاه تاکید کرد: بر اساس اختیارات خود می تواند تدابیری را برای حمایت از حقوق ایران با استناد به اختیارات خود اتخاذ کند. جلوگیری از تشدید کشمکش بین ایران و آمریکا ضروری است. آمریکا نباید مانع صادرات مواد غذایی و نیازهای اساسی به ایران شود.

دیوان بین المللی دادگستری اعلام کرد آمریکا نباید مانع تبادل تجاری ایران و دیگر طرف ها شود. آمریکا باید تحریم های اعمال شده علیه ایران را که به بخش دارو و سلامت پروازها مربوط می شود، لغو کند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دوازدهم آذر ۱۴۰۴)
برگزاری مسابقات ووشو قهرمانی بانوان در تبریز
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دوازهم آذرماه ۱۴۰۴)
اجرای پویش کاشت نهال همزمان با سراسر کشور از عرصه‌های منابع طبیعی بویراحمد
مطالعات آبخیزداری در اراضی بالادست سد حاجیلار ورزقان
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
استان یزد فردا بارانی می شود
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)