• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۳۶۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
کردستان » اقتصادی
معاون رئیس جمهور

در طرح‌های اقتصاد مقاومتی بازنگری شود

معاون رئیس جمهور و جانشین فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور گفت: با توجه به شرایط جدید اقتصادی کشور، برنامه‌ها و طرح‌های اقتصاد مقاومتی نیازمند بازنگری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، جمشید انصاری امروز پنج شنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی کُردستان که در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: مشکلی که از آغاز اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با آن مواجه بودیم، تصور یکسان برنامه‌های توسعه عمومی با برنامه‌های اقتصاد مقاومتی به ویژه در استان‌ها بود.
وی تصریح کرد: این در حالی است که باید توجه ویژه‌ای به محور‌های خاص اقتصاد ملی انجام پذیرد تا در مقابل تکانه‌های شدید اقتصادی مقاوم شویم.
انصاری با اشاره به خروج آمریکا از توافق برجام و آثار تحریمی آن در مسیر اقتصاد ملی کشورمان، افزود: آمریکا با خروج از این توافقنامه، نظام تحریم کاملی را علیه کشور ما طراحی و مستقر کرد که پیامد آن تأثیر در اقتصاد ملی ماست.
جانشین فرمانده اقتصاد مقاومتی کشور به محدودیت بخشی از منابع و امکانات کشور که متأثر از اقدامات تحریمی آمریکاست، اشاره کرد و اظهار داشت: محدودیت صادرات نفتی، ما را با محدودیت درآمد نفتی مواجه می‌کند و در نتیجه کاهش ورودی صندوق توسعه ملی می‌شود و در نتیجه سرمایه گذاری این صندوق در استان‌ها کاهش می‌یابد و پروژه‌های عمرانی نیز مانند گذشته تأمین اعتبار نمی‌شود.
در طرح‌های اقتصاد مقاومتی بازنگری شود
انصاری با تأکید بر اینکه باید همه در ذهن خود به صورت مستمر تکرار کنیم که اتفاق بزرگی از لحاظ تأثیرگذاری تحریم بر اقتصاد ملی در حال انجام است، به اعضای ستاد اقتصاد مقاومتی کُردستان توصیه کرد تحلیلی از شرایط جدید اقتصادی کشور و تأثیر آن در منابع استان داشته باشند و برنامه‌ها و طرح‌های خود را در پرتو این تحلیل ارزیابی و اولویت بندی کنند.
معاون رئیس جمهور همچنین از بخش خصوصی هم خواست تا در برنامه‌های خود بر اساس همین شرایط بازنگری داشته باشند چرا که با توجه به این شرایط تصمیمشان عوض می‌شود.
انصاری به کاهش ۶۰ درصدی ورودی صندوق توسعه ملی اشاره کرد و افزود: باید کار‌های دیگری در ارتباط با مقاوم سازی اقتصاد انجام دهیم و انتظار نداشته باشیم که کار به روال سابق انجام شود.
وی مقابله با شوک‌های اقتصادی را از اهداف اصلی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی عنوان و کرد و نوسانات اخیر بازار ارز را ناشی از تأثیرپذیری اقتصاد کشور از تکانه‌های تحریم عنوان کرد.
جانشین فرمانده اقتصاد مقاومتی کشور تأکید کرد: باید به طرح‌هایی توجه داشته باشیم که زیرساخت‌های توسعه را تأمین کند.
وی درباره توانمندی‌های اقتصادی کُردستان نیز اظهار داشت: پایه کشاورزی در کُردستان بر پایه صنعت آن غلبه دارد و اگر بخواهیم از آب به عنوان اصلی‌ترین نهاده خدادادی برای کشاورزی در این استان استفاده بیشتری شود و سهم بیشتری از آن به استان اختصاص یابد، باید الگوی کشت متفاوتی را برای کشاورزی استان در این استان تعریف کرد.
در طرح‌های اقتصاد مقاومتی بازنگری شود

کُردستان موفق در پیشبرد برنامه‌های اقتصاد مقاومتی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کُردستان هم گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کُردستان بر اساس ارزیابی ستاد فرماندهی اقتصاد کشور در تدوین برنامه و پیشران بودن فرآیند طراحی، رتبه دوم کشور را دارد.
بهرام نصراللهی زاده اظهار داشت: یکی از برنامه‌های این ستاد در سال گذشته توافق با شرکت شهرک‌های صنعتی بود که اعتبار این شرکت از ۶۰۰ میلیون تومان در سال ۹۵ به ۳۷ میلیارد تومان در سال ۹۶ افزایش و از این میزان ۱۶ میلیارد تومان آن تخصیص یافت.
وی یکی دیگر از برنامه‌های خوب در دست اجرا در همین زمینه را احداث شهرک صنعتی "سرنجیانه" در ۳۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: عملیات زیرسازی در ۸۵ هکتار از این شهرک انجام شده است.
نصراللهی زاده در ادامه افزود: فاز اول منطقه ویژه اقتصادی بانه تا آذرماه امسال در سطح ۳۵ هکتار آماده واگذاری به بخش خصوصی می‌شود.
وی گازرسانی به روستا‌های استان را هم از معدود شاخص‌های برجسته اقتصاد مقاومتی در استان عنوان کرد و افزود: این برنامه برای تحقق ۹۷ درصدی جمعیّت روستایی تحت پوشش گاز طبیعی در سال جاری تدوین شده و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات برای آن اختصاص یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کُردستان تصریح کرد: متوسط جمعیّت روستایی برخوردار از گاز طبیعی در کُردستان، ۲۴ درصد از متوسط کشوری بیشتر است.
نصراللهی زاده گفت: ۹ طرح پیشران اساسی هم در بخش صنعت و معدن در دست اجراست که با به نتیجه رسیدن آن، تأثیر قابل توجهی در توسعه استان خواهد داشت.
مدل سازی اقتصادی برای مشاغل پایدار روستایی و احداث رینگ گردشگری آبیدر از دیگر مواردی بود که نصراللهی زاده به آن اشاره کرد.
در طرح‌های اقتصاد مقاومتی بازنگری شود

گیاهان دارویی؛ ظرفیت مغفول در کُردستان
رئیس بنیاد نخبگان کُردستان هم در این نشست، با اشاره به اینکه کُردستان با برخورداری از مراتع غنی و پوشش گیاهی متنوع حدود ۱.۷ درصد مساحت کشور را دارد، گفت: این استان بیش از ۲۵ درصد گونه‌های متنوع گیاهی کشور را داراست که در کنار برخورداری از شرایط مناسب آب و هوایی و دانش بومی غنی می‌تواند بسترساز ورود ارزش افزوده بالایی به استان باشد.
رحمت صادقی افزود: امسال برای ۳۶ شرکت، مجوز تولید عرقیات و گیاهان دارویی صادر و ۲ واحد تولید کِشت گل محمدی به روش بافت نیز راه اندازی شده است.
وی گفت: ۱۱۸ طرح کوچک و متوسط و چهار طرح کلان هم در همین زمینه در سامانه "کارا" به ثبت رسیده است که ۷۱ طرح با ۸ میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده است.
رئیس بنیاد نخبگان کردستان اضافه کرد: تا دیروز ۲۹ نفر موفق به دریافت ۲ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای طرح‌های مرتبط با گیاهان دارویی در استان شده اند.
در طرح‌های اقتصاد مقاومتی بازنگری شود

عملیاتِ گذر از خام فروشی معادن
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کُردستان هم در این جلسه اظهار داشت: طرح‌های پیشران توسعه در بخش صنعت استان را برای گذر از خام فروشی مواد معدنی استان در نظر داریم که بخش‌هایی از آن عملیاتی شده است.
محمّد دره وزمی، کلنگ زنی زنجیره فولاد، احداث صنایع پتروشیمی و معادن طلا را از جمله این طرح‌ها عنوان کرد و افزود: در سال‌های اخیر ورود خوبی در اجرای صنایع معدنی در استان انجام شده است.
وی درباره پرداخت تسهیلات کارگروه رفع موانع تولید هم گفت: امسال ۴۱ واحد صنعتی با نیاز به تسهیلات ۴۵ میلیارد تومانی در جلسات این کارگروه بررسی شده که تاکنون ۲ واحد موفق به دریافت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات شده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)