• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۱۹۱۵
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۸
بین الملل
بر اساس مطالعات جديد؛

کشف ژن‎های مرتبط با بیش ‎فعالی

محققان علوم پزشکی در دانشگاه سچنوف SECHENOV روسیه اعلام کردند ژن هایی را کشف کرده اند که در ابتلای فرد به اختلال بیش فعالی و نقص توجه یا ADHD دخالت دارند.

کشف ژن‎های مرتبط با بیش ‎فعالیبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اينترنتي یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه سچنوف SECHENOV روسیه اعلام کردند ژن هایی را کشف کرده اند که در ابتلای فرد به اختلال بیش فعالی و نقص توجه یا ADHD دخالت دارند.
این ژن ها به رمز گشایی پروتئین هایی که در ایجاد این اختلال در سیستم عصبی دخالت دارند کمک می کنند.
محققان روس در این مطالعه ژنوم خانواده های متعددی را که در آنها کودکان مبتلا به بیش فعالی وجود داشت بررسی کردند. اختلال بیش فعالی و نقص توجه بین 3 تا 30 درصد جوامع را مبتلا می کند.
دانشمندان روس می گویند ابتلا به بیش فعالی به سبب تغییراتی در ساختمان ژن های رمز گشاینده پروتئین هایی ایجاد می شود که در انتقال پیام های عصبی در دستگاه عصبی دخیلند.
دکتر یوگنی اسویرین Evgeniy Svirin و همکارانش می گویند ژن هایی همچون AAED1 و ATAD2 در ابتلا به بیش فعالی نقش دارند. نتایج بررسی این محققان احتمالا به تولید داروهایی برای کنترل اختلال یاد شده خواهد انجامید. 

بر اساس اين گزارش، اختلال کم توجهی- بیش فعالی یک کم ­توانی و اختلال رفتاری – رشدی است و به این معناست که فرد مبتلا برای متمرکز کردن توجه خود دچار مشکل است.
این دشواری در تمرکز می­تواند در شرایط گوناگون جلوه­ های گوناگون داشته باشد. ADHD کوتاه شده­ Attention Deficit Hyperactivity Disorder است که معنای آن “اختلال کم ­توجهی – بیش فعالی” است. اما همه کسانی که “بیش فعالند” به این بیماری مبتلا نیستند.
اختلال کم توجهی-بیش فعالی شکل­ های گوناگونی دارد. عادی­ ترین نوع آن به شکل دشواری در تمرکز، دشواری در کنترل رفتارهای ناگهانی و بیش از حد فعال بودن جلوه­ گر می­شود.
نوع کمتر عادی آن اینست که فرد مبتلا دچار مشکل تمرکز پیدا کردن است اما حرکات پیش ­بینی نشده انجام نمی­ دهد. این شکل از اختلال، به کوتاهی ADD و یا گاهی AD(H)D خوانده می­شود. شکل سوم این اختلال تنها بیش فعالیتی یا فزون کُنشی و رفتارهایی است که انگیزه آنی دارند و بدون فکر قبلی انجام داده می‌شوند. این اختلال بیشتر در کودکان دیده می­شود و اغلب یا از بین می­رود و یا بعدا تبدیل می­شود به شکل ترکیبی اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا ADHD .
برای نمونه فرد مبتلا به این اختلال ممکن است در رعایت وقت و یا داشتن کنترل لازم به روی وسایل خود دشواری داشته باشد. فرد هم چنین در دسته بندی و جدا کردن احساسات خود دشواری دارد زیرا هرآنچه که شنیده و یا دیده می ­شود تاثیری یکسان بر او دارد. دستورالعمل های طولانی و پیچیده و راه اندازی وسایل گوناگون نیز برای او به آن سادگی نیست که برای افرادی است که این اختلال را ندارند.
همین مشکل با به پایان بردن کاری که شروع شده نیز به چشم می­خورد. فرد مبتلا به اختلال کم توجهی- بیش فعالی اغلب بیشتر از دیگران دچار بی قراری و ناآرامی می­شود.
بسیاری از کسانی که به این اختلال دچارند به راحتی به خیال بافی می­ پردازند و به چیزهای دیگری فکر می­ کنند غیر از آنچه که در پیش روی خود دارند، مانند انجام درس و مشق خود یا سخنرانی­ای که باید درآن شرکت کنند ویا قرار ملاقاتی که باید درآن حاضر شوند.اختلال کم توجهی-بیش فعالی خود را به شکل های گوناگون جلوه­ گر می­ سازد.
هرچه خواسته های بیشتری از فرد انتظار برود، به همان اندازه “اختلال کم توجهی-بیش فعالی” ممکن است مانعی برای او احساس شود. اینکه نتواند کم­ توانی خود را هدایت و کنترل کند ممکن است باعث بدفهمی شده و فرد را مستاصل سازد و به نوبه خود منجر به کشمکش با اطرافیان شود. از آنجایی که مدارس و محل های کار اغلب شرایط مناسبی برای کم­ توانی فرد فراهم نمی­ سازند، کم توانی فرد ممکن است تشدید شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
چمران: هنوز نامه‌نگاری‌ها درباره آرامستان جدید تکمیل نشده است
۱۲۲ طرح کشاورزی و تولیدی در آذربایجان‌غربی افتتاح و کلنگ زنی می‌شود
طنین زنگ انقلاب در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
افتتاح ۲۳۹ پروژه عمرانی خلخال در دهه فجر
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در استان و استاندار قزوین
سناریوی کاراکاس در کوبا تکرارشدنی نیست
تازه‌های سیما
بهره برداری از بیش از ۳۸ کیلومتر راه روستایی در زنجان
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از امروز
تسهیل استفاده بانوان از دوچرخه و موتور نیازمند زیرساخت است
بازداشت ۸۵ عامل اصلی میدانی و تخریبگر اموال مردم زنجان
سفر وزیر راه و شهرسازی به استان مرکزی
وظیفه ما آگاهی‌بخشی به نسل جدید درباره اهداف و آرمان‌های انقلاب است
نواخته شدن زنگ انقلاب در مدارس البرز
بهره برداری از ۲ طرح مهم آبزی پروری در آذربایجان غربی
«پانتولیگ»، در شبکه سه
آغاز برنامه‌های چهل و هفتمین فجر انقلاب اسلامی در گلستان
آغاز بکار جشنواره در لباس سربازی 
قلعه ساسانی نهاوند در مسیر ثبت ملی
نواخته شدن زنگ انقلاب اسلامی در دبستان دخترانه فرهنگ
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)