• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۹۸۰۸
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۱
کیش » اقتصادی
در افتتاحیه کیش اینوکس۲۰۱۸؛

تنوع بی نظیر بازار سرمایه ایران

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار: از نظر تنوع شرکت‌ها، بورس ایران پیشرفت بسیار زیادی داشته است.

تنوع بی نظیر بازار سرمایه ایرانبه گزارش خبرگزاري صداوسيما مرکز کیش، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم گشایش پنجمین نمایشگاه کیش گفت: ارزش بازار بورس و فرابورس کشور در سال های اخیر افزایش قابل توجه ای داشته است.
شاپور محمدی گفت: این رقم هم اکنون به بیش از ۸۰۰هزار میلیارد تومان رسیده که ۴۰درصد از GDP کل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: با توجه به سهم قابل توجه بازار سرمایه از نسبت تولید ناخالص داخلی می توان دریافت که اندازه این بازار نسبت به اقتصاد رشد قابل توجه ای داشته است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه گفت: بازار سرمایه ایران دارای چهار بازار است که از این تعداد ۲بازار کالایی و ۲بازار اوراقی است و بورس کالا، بورس انرژی، بورس اوراق بهادار و فرابورس چهار بازاری هستند که کمتر کشوری شاهد حضور هماهنگ آن ها در کنار یکدیگر است.
دبیر شورایعالی بورس افزود: ارزش معاملات بورس و فرابورس ایران طی هفت ماهه اخیر به بیش از ۲۶۸هزار میلیارد تومان رسیده که این رقم در مقایسه با سال قبل رشد بسیار زیادی داشته است.
وی در ادامه گفت: ارزش معاملات بورس در سال ۹۴حدود ۱۲۵میلیارد تومان بود.این رقم در سال۹۵ به ۱۹۵میلیارد تومان و در سال۹۶ با رشدی قابل توجه به  ۲۴۷میلیارد تومان رسید.
محمدی ادامه داد: میزان بازدهی بازار سرمایه ایران نیز از ابتدای سال تاکنون قابل توجه است. بورس اوراق بهادار در این بازه زمانی بازدهی ۹۵درصدی و فرابورس نیز بازدهی ۹۲درصدی را به ثبت رسانده که گواه فرصت بزرگ سودآوری این بازار برای همگان است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: از نظر تنوع شرکت ها، بورس ایران پیشرفت بسیار زیادی داشته است.
وی افزود: در حال حاضر ۵۹۰شرکت بورسی و فرابورسی به ثبت رسیده است که نسبت به بسیاری از کشورها رقم مناسبی است و این شرکت ها در ۴۰رشته و صنعت فعالیت دارند که از مهمترین این صنایع می توان به پتروشیمی،بانک ها، معادن و فلزات اشاره کرد.
دکتر محمدی در ادامه با اشاره به تنوع بورس های کالایی افزود:معاملات بورس های کالایی ایران از تنوع بسیار زیادی برخوردار است.
وي افزود:بورس کالا در سال های اخیر در بخش کشاورزی و محصولاتی نظیر گندم، ذرت و زعفران فعالیت شایان توجه ای داشته است.
دبیر شورایعالی بورس گفت: ابزارهایی نظیر قرارداد آتی بر سکه طلا از مهمترین دستاوردهای این بورس است که در دنیا بی نظیر محسوب می شود .
وی در خصوص بورس انرژی گفت:عرضه نفت خام از مهمترین بحث های پیرامون بورس انرژی است که انشاالله به زودی شاهد آن هستیم. با این وجود در این بازار هم اکنون محصولات مهمی نظیر نفت کوره، ذغال سنگ و قطران معامله می شود.
محمدی تنوع ابزارهای مالی در کشور را بسیار عالی بیان کرد و گفت: بازار سرمایه ایران با تنوع بسیار زیادی در ابزارهای مالی همراه است و اوراق مشارکت، صکوک اجاره، صکوک بر دارایی فیزیکی، صکوک روی سهام ،اوراق منفعت، اوراق وکالت و جعاله از جمله ابزارهای مالی اسلامی بورس تهران به شمار می رود.
وی افزود: در خصوص اوراق کلاسیک نیز ابزار مالی بدهی، اختیار خرید و فروش و قرارداد آتی از مهمترین ابزارهای ما به شمار می رود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین تصریح کرد: بازار سرمایه ایران شاهد حضور بیش از ۶۰۰ نهاد مالی فعال است که این نهاد ها شامل کارگزاری ها، تامین سرمایه ها، شرکت های سرمایه گذاری، مشاوران سرمایه گذاری و سبدگردان ها است.
دبیر شورایعالی بورس کشور با اشاره به توسعه بازار بدهی در سال های گذشته گفت:در سال۹۴ ارزش بازار بدهی کشور بین ۱۰ تا ۱۵هزار میلیارد تومان بود، که این رقم هم اکنون به بیش از ۸۰هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: از نظر میزان افشای اطلاعات نیز در ایران ۴مرتبه صورت های مالی افشا می شود که ۲بار به صورت حسابرسی شده و ۲بار هم حسابرسی نشده است. همچنین در طول یکسال ۱۲مرتبه آمار تولید و فروش شرکت ها افشا می شود که در مقایسه با افشای اطلاعات بورس های منطقه بی نظیر به شمار می رود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: استفاده از ابزار آتی فیوچرز در دستور کار نهاد ناظر قرار دارد. همچنین استفاده از ابزارهایی نظیر ابزار وارنت نیز تا پایان سال اجرایی می شود.
وی گفت: سازمان بورس با همکاری بیمه مرکزی در نظر دارد تا پایان سال ابزار تامین مالی بیمه اتکایی و ابزار بدهی بلایای طبیعی را نیز عرضه کند که این ابزارها نیز در دنیا منحصر به فرد محسوب می شود.
محمدی برگزاری رویداد کیش اینوکس۲۰۱۸، را از چند جهت مهم ارزیابی کرد و گفت: از مهمترین اهداف این نمایشگاه علاوه بر معرفی فرصت های سرمایه گذاری، توسعه فرهنگ سازی و ارتقای سواد مالی است.
وی افزود: در زمینه فرهنگ سازی، سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت های بسیار مطلوبی داشته است.
محمدي افزود: برگزاری ۲دوره لیگ ستارگان بورس با حضور دانشگاه های معتبر کشور، از فعالیت های درخشان در زمینه فرهنگ سازی به شمار می رود.
وي گفت: برگزاری نمایشگاه بورس،بانک و بیمه در تهران نیز در این زمینه از اقدامات مهم در زمینه فرهنگ سازی است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در تئوری های مالی اگر از یک بازار مالی کامل برخوردار باشید،آن بازار ریسک های بسیاری را پوشش می دهد و سودآوری قابل توجهی به همراه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه محصولات کشاورزی و دستاورد‌های زنان روستایی در نورین ابهر
گرامیداشت دهه مبارک مبارک در زورخانه جهان پهلوان تختی بیجار
پیروزی انقلاب حاصل اتکا بر قدرت مردم بود
سربلندی جمهوری اسلامی در گرو تربیت نسلی آگاه و متدین است
مخزن غدیر افتتاح شد
بهره برداری و کلنگ زنی ۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی در بهمئی
بهره‌برداری از ۶ هزار طرح وزارت نیرو در دهه فجر
فریاد غیرت نوجوانان مازندرانی
ثبت ۴۱ اثر در رویداد بازارپردازی فرهنگی هفت خوان
قهوه، نوشیدنی مناسب برای افزایش تمرکز و عملکرد ورزشکاران
آمادگی گسترده مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برف‌روبی بیش از ۴هزار کیلومتر باند از محور‌های زنجان
فرزندان شهدا، پشتوانه‌ای مستحکم برای ساختن آینده
افتتاح چند طرح گردشگری با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آذربایجان‌غربی
کشف انبار روغن‌های احتکاری در کرمان
نجات جان اتباع افغانستانی در مرز تایباد
نیاز بیش از ۴ میلیون نفر به سرپناه در افغانستان
پایان تنش آبی در پنج روستای کوهپایه
کارگاه رایگان فرزندپروری در اراک
دوومیدانی قهرمانی آسیا، احمدی و عجمی از کسب نشان بازماندند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)