• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۶۰۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۱
بین الملل » تحلیلی
مرکز پژوهش ها و بررسی سیاست های العربی:

هزینه سنگین برای سعود‌ی ها در ماجرای خاشقجی

مرکز پژوهش‌ها و بررسی سیاست‌های العربی در بررسی پیامد‌های قتل خاشقجی ابراز عقیده کرد عربستان در هر صورت باید هزینه سنگینی پرداخت کند.

رژیم سعودی به علت قتل خاشقجی باید هزینه سنگینی پرداخت کندبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، مرکز پژوهش ها و بررسی سیاست های العربی در بررسی پیامدهای قتل خاشقجی ابراز عقیده کرد که عربستان سعودی در هر صورت باید هزینه سنگینی پرداخت کند.
پایگاه اینترنتی مرکز پژوهش ها و بررسی سیاست های العربی در یادداشتی نوشت: عربستان سعودی 18 روز پس از انکار قتل جمال خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول سرانجام اعتراف کرد...به گفته منابع ترکیه ای وقتی خاشقجی وارد کنسولگری عربستان شد 15 نیروی امنیتی که از ریاض آمده بودند در انتظارش بودند و اجزای پیکر او را پس از قتل و مثله کردن به مکان نامعلومی در خارج از کنسولگری انتقال دادند. این مسئله به نحو بی سابقه ای توجهات سیاسی و رسانه ای جهان را جلب کرد.
این پایگاه اینترنتی افزود: مواضع دولت ترامپ از ابتدا در این خصوص بسیار آشفته و تحت تاثیر اطلاعات منتشره و حجم فشارهای کنگره و رسانه ها بوده است... اظهارات ترامپ در واقع به مثابه نبض سنجی و برای ارزیابی واکنش های منفی بوده است. وی ابتدا تلاش کرد این مسئله را نادیده بگیرد اما یک هفته پس از قتل خاشقجی ناچار شد درخصوص سرنوشت وی ابراز نگرانی کند. یک روز بعد نیز اعلام کرد که با مقامات ارشد سعودی در این خصوص گفتگو کرده است. کاخ سفید نیز در همان روز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد مایک پمپئو وزیر امور خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی و جارد کوشنر داماد ترامپ با سلمان بن عبدالعزیز درخصوص این موضوع گفتگو کرده اند و خواستار تحقیقات شفاف در این خصوص شده اند. 
آشفتگی اولیه در مواضع ترامپ درخصوص این مسئله نشان دهنده تناقض میان آمال و آرزوهای بنا شده روی اتحادش با رژیم بن سلمان از یک سو و فشارهای داخلی کنگره و رسانه ها از سوی دیگر است. ترامپ بن سلمان را متحدی قابل اعتماد به شمار می آورد و به همین علت با کمک لابی اماراتی و با رضایت اسرائیل به او کمک کرده است تا به جای محمد بن نایف ولیعهد این کشور شود. دولت ترامپ بن سلمان را ستون سیاست های خود در خاورمیانه در چارچوب مهار ایران و تحمیل دیدگاه خود درخصوص حل و فصل مسئله فلسطین و مبارزه با تروریسم به شمار می آورد. ترامپ امیدوار است معاملات تسلیحاتی عظیمی با سعودی انجام دهد تا آمریکا از این طریق سود سرشاری نصیب خود کند. وی امیدوار است این معاملات و سرمایه گذاری ها به بهبود اوضاع اقتصادی آمریکا و ایجاد شغل های زیادی در این کشور کمک کند.
کنگره آمریکا اعم از جمهوری خواهان و دمکراتها با فشار بر دولت آمریکا خواستار تحقیقات گسترده درخصوص این جنایت و مجازات سخت سعودی و مسئولان این جنایت و حتی بن سلمان در صورت دست داشتن در آن است. آنچه موجب تضعیف موضع بن سلمان می شود شکل گیری توافق حزبی نادر برای مجازات محمد بن سلمان است. اظهارات اعضای برجسته دو حزب و از جمله متحدان ترامپ در حزب جمهوری خواه نظیر سناتور لیندسی گراهام و سناتور مارکو روبیو و سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا بیانگر خشم آنها از سعودی است در حدی که تهدید کرده اند در روابط آمریکا با سعودی تجدید نظر می کنند.
22 عضو سنای آمریکا از هر دو حزب دهم اکتبر گذشته در نامه ای به ترامپ تحقیقات درباره نقش سعودی در ناپدید شدن خاشقجی و مشخص شدن ضرورت احتمالی تحریم عربستان سعودی به علت نقض حقوق بشر را خواستار شدند. این اعضای سنای آمریکا از ترامپ خواسته اند بندی از قانون ماگنتسکی را درخصوص نقض حقوق بشر اجرا کند. براساس قانون مذکور، رئیس جمهوری آمریکا ملزم به ارائه گزارشی به کمیته روابط خارجی سنا ظرف مدت 24 روز است و باید امکان تحریم فرد یا دولتی که مسئول نقض حقوق بشر است مشخص شود.
از سوی دیگر جارد کوشنر داماد ترامپ و جان بولتون مشاور امنیت ملی و برخی طرفداران لابی صهیونیسم در آمریکا تلاش می کنند مسئولیت بن سلمان در این مسئله نادیده گرفته شود که البته مواضع آنها به ترامپ نزدیک است.
ترامپ در مصاحبه ای که نیویورک تایمز 18 اکتبر با وی انجام داد گفت پیامدهای جنایت قتل خاشقجی یکی از بزرگترین بحران های سیاست خارجی در دوره ریاست جمهوری او است. به نظر می رسد فشارها و چالش هایی که ترامپ به سبب دفاع از ولیعهد سعودی با آن مواجه است موجب تضعیف شدید مواضع او شده است. درصورتی که ترامپ درخصوص این جنایت و شخص بن سلمان موضع گیری قاطع نکند این خطر وجود دارد که کنگره بخواهد برای پر کردن خلاء موجود مداخله کند. این مسئله به معنای شکست ترامپ در سرمایه گذاری روی وی است و وعده هایی که ترامپ به رأی دهندگان داده است در معرض خطر قرار می گیرد.

این مسئله اکنون در آستانه انتخابات میان دوره ای که تا دو هفته دیگر برگزار خواهد شد بخشی از مناقشات سیاسی داخلی آمریکا شده است. در هر صورت روابط آمریکا و عربستان سعودی اکنون در یکی از بدترین حالات خود قرار دارد. حتی اگر سعودی موفق شود به سبب برخورداری از حمایت ترامپ از تحریم های سخت آمریکا خلاصی یابد این مسئله همواره یکی از عوامل باج خواهی و تحقیر رژیم سعودی از نظر مالی و سیاسی خواهد شد. مقامات سعودی برای حفظ بن سلمان در جایگاه ولیعهدی باید هزینه سنگینی بپردازند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمبود ذخایر خون استان اصفهان
حضور فعال دختران هرمزگانی در اردو‌های کارآفرینی طرح ملی یاس
جریمه پلیس راهور اصفهان در انتظار متخلفان به طرح زوج و فرد
اجرای لایروبی اروند در مدت ۳ سال
آیین اقتدار بسیج در مصلای امام خمینی رحمت‌الله علیه خوی
اولویت یافتن ایمن‌سازی دام سبک در مقابل تب برفکی
یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال مالیات در بوکان وصول شد
اجتماع باشکوه بسیجیان یاسوج در حسینیه ثارالله
هفدهمین سازش پرونده قتل عمد آذربایجان غربی به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) در ارومیه
نقدینگی و تسهیلات، شایع‌ترین مشکل صنایع
درد و رنج آوارگان فلسطینی در فصل سرما
همایش بسیجیان در خوروبیابانک برگزار شد
نقش بسیج در همه دوران‌های انقلاب اسلامی بی بدیل هست
آبرسانی به ۳۰ روستای لرستان در هفته بسیج
سازش پرونده معدنی ۵۰ میلیارد ریالی در حوزه قضایی بهاباد
جنگ غزه، دستاورد ۶۹ سال توسعه را از بین برد
همایش اقتدار بسیجیان شهرستان مرزی پلدشت
تسریع عملیات مرمت پل تاریخی سلطان در بوکان
مصاف چادرملوی اردکان با رازین پلیمر
پیک آنفولانزا در کشور و توصیه‌های پزشکی برای پیشگیری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
مدارس سمنان غیر حضوری شد
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)