• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۰۸۷۶
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد؛

طراحی و تولید دستگاه دروازه‌های هوشمند

دانشجوی کارشناسی مهندسی ورزش واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد موفق به طراحی و تولید دستگاه دروازه‌های هوشمند برای آگاهی محیطی و افزایش سرعت عمل و آمادگی جسمانی ورزشکاران به ویژه بهبود عملکرد بازیکنان فوتبال شد.

طراحی و تولید دستگاه دروازه‌های هوشمندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، شفیق حسینی قهرجی به دغدغه‌های خود برای پیشرفت ورزش کشور به عنوان انگیزه‌ای برای طراحی و تولید فناوری دروازه‌های هوشمند اشاره کرد و گفت: در حالی که در برخی رشته‌های ورزشی در کشور از فناوری‌های روز دنیا استفاده می‌شود، ولی متأسفانه هیچکدام ساخت کشور خودمان نیست و از کشور‌های دیگر با هزینه‌های بسیار زیاد خریداری می‌شوند.

وی افزود: ورزش پرطرفدار فوتبال یکی از ورز‌ش‌هایی است که ضرورت بکارگیری فناوری در آن بسیار حائز اهمیت است؛ از آنجایی‌که به عنوان بازیکن و مربی مشغول به فعالیت در این ورزش هستم، به وضوح شاهد تفاوت بسیار زیاد بین فوتبال ایران و اروپا و حتی برتری نسبی فوتبال شرق آسیا و برخی از کشور‌های همسایه نسبت به ایران هستم.

حسینی قهرجی با بیان اینکه بزرگترین تفاوتی که بین بازیکنان فوتبال ایران و بازیکنان تیم‌های سطح اول دنیا مشهود است، دید آن‌ها در زمین فوتبال است که در اصطلاح فوتبالی به آن «آگاهی محیطی» می‌گویند، گفت: بازیکنان بزرگ دنیا با آگاهی محیطی خوب، قبل از اینکه صاحب توپ شوند، تصمیم خود را برای عملکرد بعدی گرفته‌اند، این امر سرعت عمل آن‌ها را افزایش می‌دهد.

وی افزود: به اعتقاد کارشناسان فوتبال، تیمی برنده است که سرعت بازی و سرعت تیمی بهتری دارد.

این محقق واحد علوم و تحقیقات، گفت: یکی از فناوری‌های مورد استفاده برای تقویت این امر، دروازه‌های هوشمند (Intelligent goals) است، با توجه به وجود نمونه‌خارجی با هزینه‌های گزاف، خود را مصمم به طراحی و تولید نمونه بومی و ایرانی آن دانستم.

وی  افزود: در سال ۲۰۱۵ نخستین بار این دستگاه در کشور هلند ساخته شد و توانست در همان سال برنده جایزه ثبت اختراع نوین در صنعت ورزش شود، ولی این دستگاه هیچوقت در ایران ساخته نشده و حتی نمونه خارجی هم وارد ایران نشده و دستگاهی که ما ساختیم، نخستین نمونه آن در ایران است.

حسینی قهرجی گفت: نمونه خارجی دستگاه دروازه‌های هوشمند مانند دستگاه طراحی و تولید شده در واحد علوم و تحقیقات با کنترل روشن می‌شود، ولی تشخیص عبور از آن الکتریکی و بوسیله سنسور نبوده و مکانیکی است؛ بنابراین توپ باید با دروازه‌ها برخود کند تا خاموش شود.

وی افزود: از این مسأله می‌توان به عنوان نقطه ضعف دستگاه خارجی یاد کرد زیرا ممکن است با فاصله گرفتن توپ از زمین، توپ از روی دستگاه رد شده و دروازه خاموش نشود که سبب ناتمام ماندن تمرین خواهد شد، از طرفی بدلیل ضعف فوق انجام تمرینات بدنی با آن میسر نیست.

این محقق گفت: در دستگاه دروازه هوشمند تولید شده در واحد علوم و تحقیقات حتی اگر توپ از زمین فاصله بگیرید، به‌واسطه سنسور‌های بکار برده شده در آن، این حرکت توپ نیز قابل تشخیص است، حتی اگر تمرین بدون توپ و هدف تمرین آمادگی بدنی باشد نیز با عبور بازیکن دستگاه عملکرد خود را خواهد داشت، با توجه به این برتری نسبت به نمونه خارجی، از این دستگاه تولیدی در واحد علوم و تحقیقات، علاوه بر رشته ورزشی فوتبال می‌توان در سایر رشته‌ها برای آگاهی محیطی و افزایش سرعت عمل و آمادگی جسمانی استفاده شود.

طراحی و تولید دستگاه دروازه‌های هوشمند توسط شفیق حسینی قهرجی و آذین قاسمی دولت سرا از دانشجویان کارشناسی مهندسی ورزش واحد علوم و تحقیقات صورت گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)